lauantai 17. elokuuta 2013

Suklainen tuorejuustokakku, ilman liivatetta

..vai oliskohan suklaamoussekakku!


Niin ne lapsukaiset kasvaa ja ikää tulee lisää.
Paljon Onnea Jennille <3



Pohja:
15kpl (200g) digestive keksejä
75g voita


Täyte:
4 keltuaista
200g valkosuklaata
200g tummaasuklaata
4dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa

Vuoka :
Halkaisia 24cm

Hienonna keksit monitoimikoneella. Sekoita sulatettu voi keksimuruihin.
Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Sivele reunat öljyllä ja siivilöi tomusokeria päälle. Taputtele keksiseos pohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vispaa keltuaiset vaahdoksi.
Kaada melkein jäähtynyt suklaa tasaisena nauhana, keltuaisvaahtoon.. koko ajan vispaten.
Sekoita tuorejuusto vaahdotettuun kermaan.
Yhdistä seokset keskenään.. kaada vuokaan ja anna kovettua jääkaapissa yön yli.
Koristele oman maun mukaan.

Hyvin kakku pysyi kasassa, vaikka ei yhtä napakka ollut, kuin liivatteen kanssa:)


Marengit:
4 valkuaista
2dl sokeria
1tl valkoviinietikkaa
0.5dl suklaamuruja
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi, lisää valkoviinietikka ja suklaamurut. Pursota pellille pieniä nokareita.
Paista 100 asteessa noin 1½ tuntia. Lopuksi ota virta pois uunista ja raota hieman luukkua, anna uunin jäähtyä ja ota sitten vasta marengit pois uunista.


-Tuta-



21 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku. Kyllä saajan kelpaa.

    VastaaPoista
  2. Voi nami, mitä herkkuja. Suklaa uppoaa aina :)

    VastaaPoista
  3. Niin se aika menee niin nopeasti .Onnea Jennille. Niin kaunis kakku,herkullinen.
    Kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista
  4. Voi melkein maistaa omassa suussa..herkullista=) Ja onnea nuorelle Prinsessaiselle!

    VastaaPoista
  5. Ihana tuo kakku! Kaunis ja varmaan myös maukas.

    VastaaPoista
  6. Nam, tuo kakku on taatusti hyvää!

    VastaaPoista
  7. Voi miten herkullisen näköinen, nami !

    Nyt vasta muistan kiittää siitä sienipiirakan ohjeesta. Olen sitä tehnyt jo monta kertaa ja hyvää on.... siis ihme kyllä, minun tekemänäni :)

    VastaaPoista
  8. Onneksi olkoon!
      Olen iloinen, että olen lukenut blogiasi, koska se on mielenkiintoinen ja luova.
    Hei;)

    VastaaPoista
  9. Vau, tämä on hämmästyttävä kakku :-)
    Ajka

    VastaaPoista
  10. Voi ja oi..nyt tuli vesi kielelle..Ihanaa kakkua.Niin ja tosi kaunista.

    VastaaPoista
  11. Oi miten ihana kakku ! Kaunis ja herkullinen, melkeinpä voin maistaa :)

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...