Taatelikakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Se säilyy hyvin viikon kaksi jääkaapissa ja maku senkun paranee.
Vanha resepti pidemmän kaavan mukaan.. veljen vaimolta saatu.
1 paketti taateleita (250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Poista taateleista kivet, paloittele ne ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja sokeri.. sekoita.
Anna seistä yön yli.
Seuraavana päivänä: Keitä taateleita noin tunnin verran, kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät rikki.
(miedolla lämmöllä noin tunnin verran)
Ota kattila liedeltä pois, lisää voi lämpimään seokseen.. sekoita.
Lisää munat.. sekoita
Lisää kuivat aineet.. sekoita
Kaada seos korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45-50min..
..
Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle´*´¯`•.¸¸.♥
-Tuta-
Kaunis kakku ja ehdoton suosikkini jouluna.
VastaaPoistaKiitos Enkuli :)
PoistaIhana kakku!
VastaaPoistaKiitos Sinisen sohvan emäntä:)
PoistaKiitos muistutuksesta, pitääkin ensi viikolla leipoa taatelikakku :)
VastaaPoistaUpeassa vuoassa kakkusi teit, on tosi kaunis.
Oikein hyvää itsenäisyyspäivää, tuijotetaan huohen illalla telkkua :)
Kiitos Anneli.. vuoan olen ostanut Hongkong -liikkeestä.
PoistaHerkullisen näköinen kakku, suussasulavaa ;-) Hauskassa vuoassa tehty, kun noin kiva mallinen.
VastaaPoistaMeillä tehdään jouluksi lähes samalla reseptillä taatelikakkua. Sain ohjeen aikoinaan äidiltäni.
Kiitos Jaana :)
PoistaTervehdys! Jopa nousin tästä tuolista ja lähdin liikkeelle ja etsimään omaa vanhaa ohjettani vuodelta 1971, toinen anopilta ja toinen jo edesmenneeltä työkaveriltani. Siis missä ne on? No, ei se mitään lnhannyt Sinun ohje tallessa. Olisin vain tarkistanut, minun ohjeessani (anopilta saatu) oli mielestäni 2,5 dl vettä, muuten sama ohje ja työkaverilta saadussa ohjeessa oli 1/2 sitruunan mehu, muuten sama kun Sinulla. Taatelipaketin ostin eilen, saas nähdä sitten. Perästä kuuluu. Kiitos muistutuksesta..'
VastaaPoistaKiitos KässäRitu:)
PoistaJa vielä piti sanoa, että kaunis vuoka Sinulla.
VastaaPoistaHongkong -kauppa myy näitä:)
PoistaTaatelikakku on ihanaa! Minusta vaan tuntuu, että kuivakakkuja ei enää arvosteta niin paljon tänä krumeluurikuppikakkuaikana. Itse kyllä mieluummin otan palan wanhan ajan tiikeri/taateli/hiekka- tai muita kakkua. Kaunis kakkuvuoka muuten :)
VastaaPoistaKiitos PauMau..näinhän se on, kuivakakut ovat jääneet vähälle huomiolle:)
PoistaKaunis kakku Hyvää itsenäisyyspäivää :)
VastaaPoistaKiitos Irma:)
PoistaEi kyllä säily meillä!
VastaaPoistaKiitos Vanha rouva:)
PoistaEn ole muutamaan vuoteen tehnytkään taatelikakkua, nyt aion. Taateleita jo ostinkin...mutta olen niitä napsinut salaa itseltäni :)
VastaaPoistaYön yli seisottaminen oli minulle uutta, nyt voisin kokeilla.
Kaunis kakku.
Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!
Kiitos Sirpa:)
PoistaIhana kakku. Kiitos samoin sinulle hyvää itsenäisyyspäivää.♥
VastaaPoistaKiitos Ritva:)
PoistaTaatelikakku on aivan mielettömän herkullista.
VastaaPoistaKiitos Mate:)
PoistaIhana kakku. Kiitos, hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle :)
VastaaPoistaKiitos Ame:)
PoistaKiitos Mate:)
VastaaPoistaNam,,,kakku följyhyn ja kylälle pohjanmaalle :)
VastaaPoistaKiitos siskoseni.. ei ole kakusta kun muruset jäljellä:)
PoistaHerkullinen joulukakku ja kaunis! Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!
VastaaPoistaKiitos Saila:)
PoistaIhana kakku :) Pakko myöntää etten ole vielä koskaan maistanut kyseistä kakkua.
VastaaPoistaKannattaa maistaa.. herkullinen kakku on:)
PoistaUpea kakku! Ehdoton suosikkini!
VastaaPoistaKiitos Maarit, kakku on myös minun suosikki:)
PoistaTaatelikakku on niin hyvää. Äitini tekee minulle sen aina jouluksi ja melkeinpä syönkin sen itseksees :)
VastaaPoistaKiitos Sari.. taatelikakussa tuoksuu joulu:)
Poista