perjantai 21. maaliskuuta 2014

Lämpimät tonnikalaleivät


Hyviä huomenia kaikille blogiystäville!
Tänään tarjoan teille makoisia, lämpimiä tonnikalaleipiä 




Tämä ohje oli meillä usein käytössä 70-luvulla!



Ainekset:
Paahtoleipää 
1 Tölkki tonnikalapaloja öljyssä
Ketsuppia
Kinkkuleikettä
Pizzamaustetta
Mozzarella juustoraastetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.
 Valuta öljy tonnikala tölkistä pois
(Jaoin yhden tölkin tonnikalan viiteen osaan.)
elikkä kolme leipää ukko-kullalle ja kaksi minulle:)

Voitele leipä ohuelti ketsupilla.. 

aseta kinkkusiivu päälle..

 lisää tonnikalaa..


lisää ohut tomaattisiivu..

ripottele pinnalle pizzamaustetta..

sekä  juustoraastetta. 

Kuorruta leipiä uunin keskitasolla, noin 10 minuuttia.


Bon Appetit... maistakaahan:)


Illanistujaiset tulossa ja sinä mietit:  mitähän tarjoan vieraille?  Tässä helppotekoinen  ja makoisa retroresepti... suosittelen :)



Eilen näytti tältä!


 -Tuta-

20 kommenttia:

  1. Herkkua! Olen tehnyt vähän samanlaisia leipiä tonnikalasta, nyt pitää kokeilla myös kinkkua väliin.

    VastaaPoista
  2. Hyviä leipiä, on joskus tullut tehtyä samanmoisia :) Täällä on nyt viimeyönä alkanut lumisade ja maailma on sakeana lunta :)

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkua sä tarjoat,kyllä maistuis.Täälläkin on lumiset maisemat:)

    VastaaPoista
  4. Voi mitä herkkua. Kyllä tuo maistuisi näin aamulenkin jälkeen.
    Meillä satoi eilen illalla, mutta nyt on kaunis auringonpaiste. Olisiko se teidän.... Naantalinaurinko :D

    VastaaPoista
  5. Hei, noitahan sitä tehtii sillon joskus nuorena, kiitti muisteloista, pitääpä joskus tehdäkkin, näitä herkkuja.
    Täälläkin aurinko paistaa ja lumet sulaa.

    VastaaPoista
  6. Tonnikala ei kuuluu ruokavalioon, mutta jotain muuta kalaa tuohon voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Herkullisia! Kiva kun muistuttelit lämpimistä leivistä. Niitä voisikin tehdä viikonloppuna, kun nuorisoa tulee käymään :) Eilen illalla täälläkin pyrytti lunta sakeasti, mutta nyt tulee vettä kunnon tuulen kera.

    VastaaPoista
  8. Tätä ohjetta ei parane näyttää Vanhalle herralle ;)

    VastaaPoista
  9. Nam,nam mikä ihana aamupalaleipä!

    VastaaPoista
  10. Samaa herkkua olen tehnyt minäkin ilman kinkkua, siis sitä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  11. Maistuvilta näyttävät leipäsi, nam, nam☺
    Olikohan lämpimät leivät "muotia" 70-luvulla, kun meilläkin usein juuri perjantaisin herkuteltiin niillä.
    Ja yhtä hyviltä maistuvat edelleen ☺
    Hyvää viikonloppua Sinulle♥

    VastaaPoista
  12. Ihanaa ja herkullista.
    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  13. Maistuis varmaan mullekin! Mukavaa viikonloppua, Tuta!

    VastaaPoista
  14. On takuulla hyvää on niin herkullisen näköistä . Hyvää perjantaita

    VastaaPoista
  15. Kyllä on herkullisen näköistä tätää täytyy laittaa ensi tilassa Kiitos Tuta:)

    VastaaPoista
  16. Vesi kielelle, kiitos vinkistä. Ihania nuo sun edellisen postauksen työt!!!!!!

    VastaaPoista
  17. Olipas hyvää. Kiitos.
    Ihania nuo pöytäliinajutut ;)

    VastaaPoista
  18. Lämpimät voileivät, mikä voikaan olla herkullisempaa retroa!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio