lauantai 16. huhtikuuta 2016

Mokkaruudut valkosuklaakuorrutteella

pinnalla ihanan kirpakoita, kuivattuja marjoja!
mokkaruudut.jpg


Pohja:
275 g voita, huoneenlämpöistä
4 dl raaka/ruokosokeria,
5 munaa
5 dl jauhoja
½ dl kaakaota
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa kahvia, (haaleaa)

Suklaakuorrutus:
75 g voita
½ dl maitoa
150 g valkoista suklaata
2 ½ dl tomusokeria
(150 g maustamatonta philadelphia tuorejuustoa, oma lisäys)

Pinnalle:
Pieniä koristesydämiä.. strösseliä... tai kuivattuja hedelmän paloja

Uuni 175 °
Vaahdota voi ja ruokosokeri. Lisää munat, yksitellen, vatkaten kokoajan.
Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää ne voiseokseen, vuorotellen kahvin kanssa. Levitä seos, noin 25 x 35 cm, pellille. (omani oli aavistuksen verran isompi, siksi lisäsin tuon tuorejuuston kuorrutukseen)
Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Suklaakuorrute:
Sulata voi. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Poista levyltä. Lisää pilkottu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi kiilteeksi. Anna jähmettyä hetken viileässä. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pienillä strösselisydämillä ja leikkaa neliöiksi.. (käytin kuivattua marjaseosta, koska uskon vahvasti makean ja kirpakan liittoon.)




mokkaruudut.jpg



Kevät ja kesä ovat suurten juhlien aikaa. Jos juhlijoita on tulossa paikalle monta, helpointa on silloin leipoa pellillinen kakkua tarjottavaksi.
Mukavaa viikonloppua kaikille, minä lähden tästä lyhentämään lapsenlapsen lakkiaismekkoa :)


Tuta

11 kommenttia:

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio