keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Huurteinen ikkuna piimällä!

Antoisaa jouluaskartelua!

piimämaalausPiimällä on aikojen saatossa loihdittu, kauniita talvimaisemia ikkunaan. Kertakaikkiaan huippuhieno, vanha perinteinen idea. Piimä on kuivuttuaan täysin hajuton ja sen saa helposti pois pesemällä. Minä en kuitenkaan loihtinut mitään kauniita talvimaisemia, kun tuota piirustustaitoa ei ole.

Teippasin (muovinen teippi.. maalarinteippi päästi pahasti läpi) ruudukot ikkunaan, kaadoin piimää kippoon ja kastoin telan siihen. Sitten aloin pyörittelemään sitä ikkunan päällä. Joutuisasti se kävi ja huurteinen ikkunaruudukko oli hetkessä valmis.

Bongasin tämän Facesta (återbruka mera) tämän vuoden alussa ja päätin jo silloinettä teen sen meille jouluksi.
Irrotin teipin ikkunasta, kun piimä oli vielä hieman kostea. Muovinen teippi irtosi hyvin ja jätti siistin jäljen.

Jotain vihreää pitää vielä saada, tuohon kynttilöiden seuraksi. Taidanpa tästä lähteä tyttäreni kuusia harventamaan!

Tällaiset kuusikoristeet syntyvät helposti! Ruukun pohjalle laitoin pienirakeista kivimurskaa, päälle laitoin kukkasienen, (hienojakoinen hiekka, multa tai jokin vastaava käy yhtä hyvin).. siihen aloin tökkimään kuusenoksia pystyyn, pidemmät asettelin keskelle ja lyhyemmät sivuille. Senjälkeen kieputtelin ohutta rautalankaa oksien ympärille.. voilà, koristekuusi oli valmis!


Jouluaskartelu

Todella yllätynyt olen siihen, että piimällä saa näin tasaista ja kaunista jälkeä!
-tuta-

28 kommenttia:

 1. Tulipas kaunis ikkuna! Wau!
  Ja ihanat nuo kuuset!
  Tuo enkelityyny on myös niin ihana!
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis tuli tuosta ikkunasta.
  Kauniit kuuset myös.

  VastaaPoista
 3. Eipä uskoisi huurretta ikkunoissa piimäksi, niin on kaunista.
  Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Huokaus! Näyttää tosi kivalle! Pitäisi varmaan kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuli upeeta jälkeä. Ei uskois että piimällä on tehty. Kivoja noi kuusenoksista tekemät kaaret. Muutenkin kaunis asetelma ikkunalla.UPEE !!

  VastaaPoista
 6. Että piimällä, ei uskoisi! Hieno idea.
  Kuusi on tosi tyylikäs!

  VastaaPoista
 7. Ah, mikä ihana jouluikkuna. Piimä minulle ihan uusi juttu, mutta todella kokeilemisen arvoinen. Tuli niin kaunista jälkeä. Ja nuo kuuset ovat kauniita.

  Tein viime jouluksi risukranssiin ulos pikkukuusen katiskaverkon päälle sammalesta. Talitiaiset nokkivat sen hajalle :-) Tämän ne ehkä jättäisivät rauhaan. Taidanpa kokeilla. Kiitos taas ihanista ideoista Tuula. Leppoisaa viikonloppua ystäväiseni :-)

  VastaaPoista
 8. Uskomatonta, siis piimällä! Ihanat nuo kuuset! Kaunis jouluinen ikkuna!

  VastaaPoista
 9. Ystävälläni on joka joulu ikkuna "maalattu...milloin talvimaisemaa ja milloin ruudukkoa..:)

  VastaaPoista
 10. Piti lukea uudestaan että siis piimällä :) tämä oli ihan uusi juttu :) Tätä voisinkin kokeilla meidän kodinhoitohuoneen oveen :) Ihanat kuuset ja asetelmat ikkunan edessä <3

  VastaaPoista
 11. Kaunista,miten sait nuo ruudut noin tasan tarkkaan samankokoisiksi?Kuuset on ihanat...somat pienet joulukuuset.Hyvä keksintö tää piimäjuttu =) eikö se piimä valu sutiessa? Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittanauhalla mittasin.. kyllä niissä taitaa hieman kokoeroa olla, kun tarkalla silmällä katselee. Kumman hyvin se piimä jämähti ikkunaan kiinni, eikä valunut ollenkaan :)

   Poista
 12. Kaunis tuo sinun ikkunanäkymä. Jouluntunnelmaa rauhaisaa siinä on ♥

  VastaaPoista
 13. Oi, mitä muistoja tulvi mieleeni lapsuudestani, kun sain mummoni luona maalata piimällä joulu-ikkunat.. Kaunis ikkuna, kätevä idea aina ja nuo kuusipuut ovat vallan mainiot - todella tunnelmallinen ikkuna-kokonaisuus!

  VastaaPoista
 14. On sinulla taas ihania ideoita ja niin kaunista teillä siellä on, että ihan silmä lepää.

  VastaaPoista
 15. Wau miten mahottoman mainio tuli, enkä olisi ikinä uskonut, jollen täällä omin silmin näkisi. <3 Hauska ja kaunis idea. <3 Mukavaa viikonloppua Tuta <3

  VastaaPoista
 16. Wau!! Aivan upea huurreikkuna ja nuo kuuset tosi kauniita. Hieno lopputulos. Taitava emäntä taas siellä saanut kaunista aikaan. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 17. Tämä ikkuna on kyllä hieno. Se näkyi tuossa mekkojutussakin ja ajattelin heti, että nyt on Tuta mennyt johonkin herraskartanoon malliksi ;) Minä taidan jättää ikkunanpesun väliin ja sutaista sen sijaan ikkunat piimällä, kun kerta sillä tulee näin kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
 18. Tuhat kiitosta kaikille mahtavista kommenteista, olette rakkaita :)

  VastaaPoista
 19. Mikä hieno idea tuo piimällä ikkunan huurruttaminen, vanhat tavat on todettu edulliseksi ja näyttäväksi, ikkunasi on tosi hieno. Kuusi koristus myös todella upea. Kiitos vinkeistä ja aion myös kokeilla.

  VastaaPoista
 20. Kuinka monta kerrosta piimää meni ikkunaan jotta tuli noin peittävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä en laskenut... kostealla telalla kun pyörittelin edes takas, niin että ruutu peittyi. Piimä muodostaa vaalean kalvon kuivuessaan. Kannattaa tehdä pieni koeversio ensin♡

   Poista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio