keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Mehukas raparperikakku

joka valmistuu kädenkäänteessä.


Kesän ensimmäiset raparperit ovat jo valmistuneet, on aika leipoa ihanan kirpakka ja makoisa raparperikakku. 

Raparperit ovat tyttäreni puutarhasta, muutaman kerran olen jo hakenut niitä sieltä.




Noin 12 kpl

2 munaa
2 ½ dl sokeria  (laitoin 2 dl)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
75 g voita, sulatettuna
200 g raparperia  + hieman sokeria
½- 1 tl kardemummaa hienonnettuna

Pinnalle:
Tomusokeria
Vuoan vuoraukseen käytin rapsiöljyä ja kookoshiutaleita

Ohje:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori raparperit ja leikkaa paloiksi, noin 1 cm.
Ripottele hieman sokeria niiden päälle.


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kulhossa. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään, lisää ne ja sulatettu voi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan.
Ripottele pilkottu raparperi ja kardemumma taikinan pinnalle.

Paista uunissa 25-30 minuuttia. Siivilöi tomusokeri jäähtyneen kakun pinnalle, ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/jäätelön kera.
Ohje: Hembakat


raparperitorttu.jpg
Nami, nam että oli hyvää!

-tuta-


10 kommenttia:

  1. En erikoisemmin tykkää raparpereista, mutta tuota voisi kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Raparperistä pitäisi tehdä jotain. Minulta se jää kyllä enimmäkseen hyödyntämättä vaikka sitä kasvimaalla kasvaakin.

    VastaaPoista
  3. Tuota vois kyllä kokeilla, vaikka mullakin tahtoo jäädä raparperi käyttämättä.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen täytyypä kokeilla kun noita raparperia on:)

    VastaaPoista
  5. Nam!
    Raparperia on vielä pakkasessa.
    Piirakkaa voisikin tehdä.

    VastaaPoista
  6. Varmaan maistuis meillekin...nam!

    VastaaPoista
  7. Tuo on sellainen josta minä varmaan tykkään. Pidän raparperista monessa muodossa. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  8. Ihan vesi herahti kielelle,niin herkullisen näköistä..nam...namm

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...