joka valmistuu kädenkäänteessä.
Kesän
ensimmäiset raparperit ovat jo valmistuneet, on aika leipoa ihanan kirpakka ja makoisa raparperikakku.
Raparperit ovat tyttäreni puutarhasta, muutaman kerran olen jo hakenut niitä sieltä.
Noin 12 kpl
2 munaa
2 ½ dl sokeria (laitoin 2 dl)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
75 g voita, sulatettuna
200 g raparperia + hieman sokeria
½- 1 tl kardemummaa hienonnettuna
Pinnalle:
Tomusokeria
Vuoan vuoraukseen käytin rapsiöljyä ja kookoshiutaleita
Ohje:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori raparperit ja leikkaa
paloiksi, noin 1 cm.
Ripottele hieman sokeria niiden päälle.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, kulhossa.
Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään, lisää ne ja
sulatettu voi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan,
noin 24 cm halkaisijaltaan.
Ripottele pilkottu raparperi ja kardemumma taikinan pinnalle.
Paista uunissa 25-30 minuuttia. Siivilöi tomusokeri jäähtyneen
kakun pinnalle, ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/jäätelön
kera.
Ohje: Hembakat
Nami, nam että oli hyvää!
-tuta-
Ihanan näköstä, nam ♥
VastaaPoistaEn erikoisemmin tykkää raparpereista, mutta tuota voisi kokeilla.
VastaaPoistaRaparperistä pitäisi tehdä jotain. Minulta se jää kyllä enimmäkseen hyödyntämättä vaikka sitä kasvimaalla kasvaakin.
VastaaPoistaTuota vois kyllä kokeilla, vaikka mullakin tahtoo jäädä raparperi käyttämättä.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi arvontaan.
Hyvää keskiviikko päivää sulle.
Herkullisen näköinen täytyypä kokeilla kun noita raparperia on:)
VastaaPoistaNam!
VastaaPoistaRaparperia on vielä pakkasessa.
Piirakkaa voisikin tehdä.
Varmaan maistuis meillekin...nam!
VastaaPoistaTuo on sellainen josta minä varmaan tykkään. Pidän raparperista monessa muodossa. Kiitos vinkistä.
VastaaPoistaMieleni tekisi, nams. :)
VastaaPoistaIhan vesi herahti kielelle,niin herkullisen näköistä..nam...namm
VastaaPoista