Asuimme ruotsissa 70-luvulla ja resepti on siltä ajalta. Silloin tein näitä usein, varsinkin joulun tienoilla.
Jääsuklaa
Noin 50 kpl
200 g tummaa suklaata
(tai omaa lempisuklaata)
(tai omaa lempisuklaata)
100 g kookosrasvaa
alumiinisia konvehtivuokia
alumiinisia konvehtivuokia
Sulata kookosrasva kattilassa, miedolla lämmöllä. Lisää paloiksi pilkottu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Kaada seos nokalliseen kannuun ja kaada kannusta konvehtivuokiin.Anna jähmettyä jääkaapissa. Jääsuklaa säilytetään myös jääkaapissa, koska se pehmenee huoneenlämmössä.
Maustamisvinkkejä:
Pieniksi palasiksi pilkottuina: Mantelit, pähkinät, lakritsit, vaahtokarkit, kuivatut marjat/hedelmät, strösselit jne.. Ripottele vuokien pohjille tai pinnalle.Aikuiseen makuun:
2 rkl rommia tai konjakkia, sekoitetaan valmiiseen suklaaseokseen ja sitten kaadetaan konvehtivuokiin.
Minä lisäsin kuivattuja hedelmiä, vuokien pohjalle.
Nauti itsetehdystä jääsuklaasta, tai vie joulutuliaisiksi sukulaisille ja ystäville.
Kuinka moni 70-luvun lapsi muistaa, tämän retrosuklaan?
Herkullista
-tuta-
Herkullista
-tuta-
Enpä kyllä tuollaisia muista syöneeni, vaikka 70-luvun lapsi olenkin. Tai ainakaan tuolla nimellä. Täytyypä kysäistä muistaako äiti näitä suklaita! :)Myöhemmin joskus tehtiin riisisuklaata tuollaisiin foliokippoihin.
VastaaPoistaHelpon kuulloinen ohje on kyllä! :)
Mahtoivat olla tuolla ruotsin puolella aikas suosittuja:)
PoistaNamm..:)
VastaaPoistaKuulostaa kyllä herkulliselta. Näitä voisikin kokeilla, sillä minulle aivan uusi tuttavuus. Kiitos ohjeesta ja mukavaa viikonloppua!!!
VastaaPoistaOi kiitos ohjeesta!!Kun olin pikkuinen ni äiti teki joka jouluksi omat namut..näitä on ihan pakko tehdä❤ Sinulla on ihana blogi❤
VastaaPoistaAivan uusia tuttavuulksia minulle, mutta kiva olisi kokeilla..:)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta.
Kiitos paljon ohjeesta.
VastaaPoistaMukavaa lauantai-iltaa.
Kiitos ohjeesta! Tällaiset ohjeet on parhaita kun aineita on vaan muutama.
VastaaPoistaNamskis! Kiitos ohjeesta! Saisikohan aikaiseksi tehdä noita jouluksi!?
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikkoa!
Muistan lapuudesta nämä ja riisisuklaapallerot - mummun kanssa niitä värkättiin joka jouluksi.
VastaaPoistaKiitos.Joskus lapsena tehtiin ja lasten kanssa.Nami...hyvää.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, pitää joskus kokeilla tehdä vaikka lasten lasten kanssa.
VastaaPoistaNäitä en ole tehnyt, mutta toisenlaisia kylläkin. Herkulliselta näyttää ja varmaan myös maistuu.
VastaaPoistaOmasta lapsuudestani muistan äidin tekemät nekkutikkarit. Pesuvatiin lunta ja ulos pakkaseen jäähtymään ;-) Maistuivat liiankin hyvin..
Ihanaista sunnuntaipäivää <3
Nam!
VastaaPoistaNäitä pitää joskus kokeilla!😍
Mukavaa sunnuntaita!❤️
Kiitos herkkuohjeesta! Nam!
VastaaPoistaJääsuklaa on kyllä herkkua! Kiitos ohjeesta - olinkin unohtanut kuinka helppoa valmistaminen on. Huomenna ostan tarvikkeet kaupasta ja yllätän makulahjoilla :)
VastaaPoistaTästä tulikin mieleen, että ostin vuosi sitten minivuokia - josko nyt tekisi niihin sisältöäkin! :)
VastaaPoistaKiitokset kommenteista :)
VastaaPoista