perjantai 29. toukokuuta 2020

Muistoja!


Indiskan vaate- ja sisustusketju oli minulle tuttu 💕 jo 70-luvulla. Tykkäsin shoppailla sieltä vaatteita ja pieniä koristejuttuja.
Mielestäni putiikki oli myös mielenkiintoinen paikka käydä. Kun oven avasi, niin yleensä sieraimiin lehahti mystinen suitsukkeen tuoksu ja silmien eteen levittäytyi joukko eksoottisia, kauniita esineitä ja vaatteita. Niitä oli ihana  katsella ja hypistellä.

Kun muutin Suomeen, putiikki unohtui. Kului vuosikymmeniä ja kerran ollessani kauppakeskuksessa, näin Indiskan. Käväisin siellä ja hypistelin vaatteita ja jotain tuttua nousi pintaan. Mutta silloin ei mieleeni juolahtanut, että olisi ollut samaa vaate- ja sisustusketjua, joka oli aikoinaan Ruotsissa.👩
No, tämän vuoden alusta eksyin jälleen Indiskaan ja sitten muistin, tuli oikein sellainen ahaa elämys ja sitten googlasin… no Ruotsalaista alkuperää oli. Siis ihan pakko olla samaa ketjua.😊


Indiskan mallisto ja iloiset värit sopivat kaiken ikäisille. Käytin heidän vaatteitaan kaksikymppisenä💋 ja tykkään niistä yhä edelleen...  kuusikymppisenäkin. 😚
Viime kauppareissulla ostin nämä kaksi mekkoa.
Indiskan-mekko.jpg

Indiskan-suitsukepoltin.jpg
Indiskan suitsukepoltin, sain sen siskoltani joskus 70-luvulla.
(Ei kaupallinen yhteistyö)

Lisäys!
Helluntaina lähdimme pienelle ajelulle. Piipahdimme Taalintehtaalla, ihailimme kauniita vanhoja rakennuksia ja hiiliuuneja.  Ruukkimiljöö on kyllä kaunis.


Indiska.jpg
 Kaunis helluntaipäivä ja minulla unelman kevyt kesämekko... i love this.


Aurinkoa kaikkien päivään💗
-Tuula-


15 kommenttia:

 1. Minäkin rakastin Indiskaa, mutta se hävisi Jyväskylästä jo aikoja sitten. Onneksi tuli aikanaan osteltua sieltä aika paljon kaikkea ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Indiskassa tulee käytyä aina, kun sellainen osuu eteen.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Nätit mekot ☺
  Hyvää Helluntaita Sinulle Tuula ♥

  VastaaPoista
 4. Kauniita mekkoja <3 Aurinkoista sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 5. Tuoksu tunki nenään lukiessa, muistan myös elävästi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään Indiska ei enää tuoksu suitsukkeille... moni kun on allerginen niille.

   Poista
 6. Ihania vaatteita :) Enpä ole pitkään aikaan käynyt Indiskan liikkeessä. Eipä toki sellaista ole lähelläkään kotikaupunkia, mutta tykkään niistä vaatteista ja yleensäkin liikkeestä kovasti :)

  VastaaPoista
 7. Ihanasti tulvahti muistot mieleen. Oikein odotan, että pääsen katsomaan tarjontaa kun kauppojen ovet aukeavat tänään. Pääsin käymään vielä ennen ovien sulkemista keväällä.
  Taalintehtaalle mielin myös, kummitätini asustelee näissä maisemissa.
  Kesäiset mekkosi ovat kauniit. Niin kepeästi helma heilahtaa. Hyvää kesäkuun alkua sinulle.

  VastaaPoista
 8. Minulle ei ollenkaan tuttu ketju? . Mutta kauniit on mekkosi 🤗

  VastaaPoista
 9. Kauniita mekkoja! Kyllä noilla kesähelmoilla kelpaa :) Toivotaan lämpimiä kesäpäiviä. Piti ihan googlettaa Indiskan tunikoita ja pitää palata niiden pariin myöhemmin;)
  Aurinkoista kesäkuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidän vaatteensa ovat kyllä niin ihania ja päällä niin ilmavan kevyitä. Parasta on se, kun voin käyttää noita tunikoitakin mekkoina, kun olen niin lyhyt.

   Poista
 10. Huomasin että sinäkin olet käynyt Taalintehtaalla, nuo ruukin kuvat+kemiöstä kuvia, on myös mun blogissakin, käymme siellä melkein joka kesä,kun aikoinaan tuttumme asui siellä,
  et sattunut käymään kananmuna kioskissa matkan varrella, se vilahtaa kyllä ohi jos ei tiedä paikkaa.
  Miten muistelen että indiska olisi ollut turussa joskus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäisin pitää käydä Taalintehtaalla... siellä on niin kaunista.Olen joskus asunut siellä. Kananmunakioskissa en käynnyt. Juu, Indiska on Turussa, Hansakorttelissa.

   Poista
 11. Hei! Indiska on myös minulle tuttu, mutta en olekaan pitkään aikaan käynyt siellä. Pitääkin mennä. Kiitos inspiraatiosta ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio