tiistai 18. elokuuta 2020

Vadelmakäärö

 Helpoista helpoin!
Tein makoisan vadelmakäärön tuoreista vadelmista ja murotaikinasta. Valmiin taikinan hain kaupan pakastealtaasta.😋 Sulatuksen jälkeen kaulin sen suorakaiteen muotoon ja ripottelin keskelle tuoreita vadelmia.
Ohje:

1 paketti a 400g murotaikinaa

noin 200g vadelmia, tuoreita tai pakeste
ripaus hienoasokeria vadelmien pinnalle (oman maun mukaan)

Koristeluun:
mantelilastuja tai pähkinärouhetta

Kauli taikina suorakaiteen muotoon. Laita vadelmat keskelle ja ripottele sokeria niiden päälle. Taittele kuvien mukaisesti ja  käännä valmis taikinataitos ympäri. Ripottele pinnalle mantelilastuja tai pähkinärouhetta. Paista vadelmakääröä uunin keskitasolla 200 asteessa, noin 25-30 minuuttia.
Mielestäni vadelmakäärö on parhaimmillaan, kun se saa maustua yön yli. Nam, nam.
Tarjoile:
siivilöi pinnale tomusokeria
nauti vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera


Ihanaa loppukesää kaikille, vielä sitä riittää ja helteitäkin on luvattu tänne lounaaseen💗

Halauksin💕
-Tuula-



13 kommenttia:

  1. Aina on tullut tehtyä piirakka muotoon, tuo onkin uusi idea mulle, sattuu olemaan pakkasessa valmis pohja ja vadelmiakin on, hyvää varmasti on, ja
    aivan ihanat posliini kalusteet sinulla.

    VastaaPoista
  2. Nam.
    Ihanaa elokuun jatkoa. Nyt lämpö hellii.

    VastaaPoista
  3. Suloista vadelmaherkkua ja kesään sopien ruusukupit kun ruusut kukkivat puutarhoissa, ihanaa ja tyylikästä. Hopeiset atrain, kakkulapio ja kahvilusikat pääsivät arvoiseensa käyttöön.

    VastaaPoista
  4. Kiva idea tosiaan. Valmistaikinoita tulee aina silloin tällöin ostettua.

    VastaaPoista
  5. Kiitos maistiaisista. Olipa kiva kahvitella hetki kanssasi♥ Täytyy kokeilla ohjetta. Ostin juuri torilta vadelmia ;)

    VastaaPoista
  6. Ihanat kuvat! ja kiitos, kiitos paljon ohjeesta, nykyään vain noita helppoja minä uskallan kokeilla! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Nams mitä kuvia. Kiitos ohjeestasi - pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Vesi kielellä katson, varmasti hyvää.
    Kuvat todella houkuttavat. :)

    Lempeitä elokuun päiviä Sinulle!🦋

    VastaaPoista
  9. Voi nami nami :) Kiitos ohjeesta, vaikuttaa niin simppeliltä. Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  10. Voi mitä herkkua vadelmista. Meillä on myös omia vadelmia vielä tuolla pensaissa. Olen tehnyt hilloksi ja pakastanut sekä syöty puuron päällä aamuisin.

    VastaaPoista
  11. Herkkua!
    ja niin ihana kattaus!
    Hyvää elokuun viimeistä viikkoa!Sinulle Tuta!:))

    VastaaPoista
  12. Ai, kun herkullisen näköistä ja varmasti hyvää. Melkein jo maistui suussa. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  13. Voi,mikä kesäinen herkku!
    Ihanaa elokuun loppua!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio