Ainekset
4 kpl
kananmunaa
1 dl
fariinisokeria
1/2 dl
sokeria
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
mantelirouhetta
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
inkivääriä
TÄYTE
200 g
valkosuklaata
100 g
tuorejuustoa
2 dl vadelmahilloa
KUORRUTE
3/4 dl
tomusokeria
1 - 2 tl
vettä
1.Säädä uuni
225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet
keskenään. Kääntele jauhoseos kananmunavaahtoon kevyesti nostellen. Levitä
taikina leivinpaperille uunipellille. Kypsennä uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa
kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille.
2.Sulata
suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto sulan suklaan
joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos torttupohjalle. Jätä saumaksi
tulevasta reunasta muutama sentti ilman täytteitä.
3.Säästä 2–4
rkl hilloa koristeluun. Levitä loppu hillo suklaan päälle. Kääri torttu
leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri
leivinpaperi tortun ympärille ja anna tortun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai
vähintään pari tuntia.
RESEPTI: ANU
BRASK
Resepti
täältä: Yhteishyvä
Runebergin
tortuista ollaan monta mieltä… On niitä, jotka rakastavat, ja niitä, jotka
rakastavat vähemmän... Minä kuulun noihin jälkimmäisiin, mutta tästä kääretortusta
tykkään mahdottomasti. Resepti on kyllä onnistunut. Suosittelen!
Rakkaita vieraita tuli yllättäin kyläilemään 💕ja Runebergin kääretorttu pääsi testiin😃
Aurinkoa kaikkien sunnuntaihin!
-Tuula-
Kiitos,herkullisesta ohjeesta!
VastaaPoistaTäällä yksi herkku-suu joka tykkää kaikenlaisista muunnoksista/koskien runeperintorttuja;)
(Tuo inkivääri on jännä mauste,sillä saa ihmeitä kerman maustamiseen ,kokeiltu ,ja testattu...Aprikoosista oikein hilloa keitettyä ja kerman sekaan,hypysellinen inkivääriä tekee kääretortusta unelmikon;))))
Kääretortut ..mun jutut,
Oikein ihanaa sunnuntaita!,Sinulle-Tuta-ystäväin!!
Minäkään en ole koskaan ollut Runebergin torttujen ystävä, mutta kääretorttu vaikuttaa herkulliselta.
VastaaPoistaKiitos! Näinkin jossain eri versioita Runebergin tortusta. Itsekään en ole ihan tuon leivonnaisen ystävä. Olenkin tehnyt muutaman kerran kakku version, jossa ei punssi maistu niinkuin perinteisessä versiossa.
VastaaPoistaTuon on pakko olla hyvää. Kiitos ohjeesta
VastaaPoistaKyllä tuota mielelläni maistaisin. On ainakin kaunis katsella, niin varmasti myös maukas :)
VastaaPoistaOi mikä herkku! Niin kauniisti kuvattukin! Herkkuhetkiä!
VastaaPoistaMinä pidän kääretorttujen teosta ne on nopeat tehdä, joten tämä sopii hyvin minun kokeiltavaksi. Hyvältä myös näyttää tämä palanen sekä koko torttu. Pidän myös Runebergin tortusta sekin käy.
VastaaPoistaTätä ajattelin leipoa meilläkin.Saa myös gluteenittomana.
VastaaPoistaMinä katsoinkin tuota reseptiä Yhteishyvän sivulla, mutta en paneutunut siihen sen kummemmin. Nyt kun näen sen ihan sinun blogissasi, niin pakko on kyllä tehdä. Minä leivoin kyllä ihan perinteisiä torttuja, mutta ne on jo syöty. Kiitos tästä ohjeesta :) Mukavaa tiistaita <3
VastaaPoistaVoi että on herkullista,oikeesti syön silmilläni,kun lopetin makean syömisen viikko sitten,sokeriarvot kun on nousseet taas vähän.
VastaaPoistaOsaat tehdä jos vaikka mitä.
Iiihana, vatsassa oikein kurahti kun näin tämän. <3 Sydämellistä sunnuntaita Tuta. <3
VastaaPoista