Raparperit kasvavat jo kovalla vauhdilla.. nyt on aika ottaa talteen suurimmat varret. Tässä teille helppotekoinen ja raikas raparperimehuohje!
2 kg raparperia (noin 4 l palasina)
2 kanelitangoa
1l vettä
7 dl sokeria valutettua mehulitraa kohti
Vinkki: kanelitangot voit vaihtaa vaniljatankoihin!
Huuhtele raparperit ja leikkaa ne kuorineen parin sentin
palasiksi.
Laita raparperipalaset kattilaan kanelitankojen kera, mittaa
vesi päälle.
Keitä hiljalleen noin 5-10 min. tai kunnes ne ovat
hajonneet.
Kaada massa siivilän
läpi toiseen astiaan.
Mittaa mehu ja kaada takaisin kattilaan.
Kiehauta se ja lisää sokeri, sekoita niin kauan että sokeri
on liuennut, kiehauta taas uudelleen.
Ota kattila pois liedeltä ja kerää vaahto pois.
Kaada mehu pulloihin ja säilytä viileässä.
Laimenna vedellä tai kivennäisvedellä
(Pitempiaikaiseen säilytykseen käytä säilöntäainetta, pakkauksen ohjeen mukaan. Mehun voit myös pakastaa)
Ohje:Allers,
Kippis!
-tuta-
Kippis!
-tuta-
Tuota täytyy kokeilla kuullosta hyvältä:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla... on makoisa :)
PoistaIhanaa! Annoit minulle kesälahjan ❤��.
VastaaPoistaOlehyvä Ulla Annika... Mehu on raikas ja ohje helppo :)
Poista