perjantai 6. elokuuta 2010

Punaherukkamehu




punaherukkameuohje.jpg


2 l punaherukoita

6 dl vettä

6 dl sokeria valutettua mehulitraa kohti

( atamonia pakkauksen ohjeen mukaan)



Puhdista ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ja lisää marjat, anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia kunnes marjat ovat vaalenneet. Soseuta  marjoja perunanuijalla tai vastaavalla kattilan reunoja ja pohjaa vasten. Kaada keitetty marjaseos siivilään ja anna sen itsekseen valua noin ½ -1 tuntia. Valunut mehu mitataan kattilaan ja kiehautetaan sokerin kanssa, vaahto kuoritaan pois. Pullota mehu ja säilytä viileässä

Kiitos Sinikalle marjoista
-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio