torstai 29. heinäkuuta 2010

Lohivoileipäkakku

kullan synttäreille





   1 vaalea vuokaleipä

1 ruis vuokaleipä

täyte1:

200 g katkaraputuorejuustoa

½ tuubia lohipasteijaa

½ tuubia kevyt majoneesia

3 rkl kuohukermaa

täyte2:

200 g lohituorejuustoa

½ tuubia lohipasteijaa

½ tuubia kevyt majoneesia

3 rkl kurkkusalaattia

3rkl kuohukermaa

kostutukseen:

noin 2 dl maitoa

kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl ruokakermaa tai kuohukermaa

koristeluun:

150 g kylmäsavulohta

2 kpl munia

jäälehtisalaattia

tuorekurkkua

persiljaa

½ rasiaa kirsikkatomaatteja

½ kpl sitruunaa

persiljaa



Leikkaa vuokaleivät ohuiksi vaakaviipaleiksi. Kokoa niin että kaksi esim. vaaleaa vaakaviipaletta tulee pohjalla vierekkäin, näin kakusta tulee iso suorakaiteen muotoinen. Kostuta aina joka kerros maidolla, pullasudilla on helppo kostuttaa. Täytteet tehdään niin että raaka-aineet sekoitetaan vain keskenään. Kokoa aina joka toiseen kerrokseen toista täytettä, ja taas toiseen toista. Kun kerrokset on täytetty, tee kuorrutus käyte, eli sekoitat taas kaikki kuorrutteen raaka-aineet keskenään. Kuorrutuksesta tulee tasainen veitseä tai lastaa käyttäen, levitä tasaisesti saman verran täytettä reunoille kuin päällekin. Sitten koristelemaan >> laita reunoille hienoksi silputtua persiljaa. Päälle kirsikantomaatin puolikkaita, kananmunalohkoja, kylmäsavulohirullia jne jne. Katso vinkit kuvasta. Tämä herkullinen ohje on Kotikokki. net sivuilta ja tekijä on Iida.e.e

(minä käytin koristeluun munia, katkarapuja kylmäsavulohta ja jäävuorisalaattia)

-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio