keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Uunipellillinen omenapiirakkaa


Nyt on kotimaisten omenien aika



taikina:

200 g voita tai marg.

4 munaa

5dl sokeria

1 dl kermaa tai maitoa

2 tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

6 dl vehnäjauhoja



pinnalle:

3-4omenaa

3 rkl sokeria

2 tl kanelia



Kuori ja lohko omenat. Kaada sokeri ja kaneli muovipussiin, sekä omenat ja ravistele pussia.

Aseta uuni 175 asteeseen, vuoraa uunipelti (koko 30x40 cm) leivinpaperilla.

Vatkaa  munat ja sokeri keskenään, lisää maito ja sulatettu rasva, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti uunipellille, lado päälle omenalohkot ja paista uunin alatasolla noin 30-35min. Tarjoa vaahdotetun kerman tai vaniljakastikkeen kera. Ohje on joskus kirjoitettu jostain lehdestä.

-Tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio