perjantai 26. marraskuuta 2010

Valopallo paperinarusta

Puhalla ilmapallo haluamasi kokoiseksi ja solmi kiinni. Kieritä  ilmapallon ympärille tuorekelmua, (tämän ansiosta paperinaru ei liimaudu ilmapallon pintaan). Kostuta narua hieman sumutinpullolla, kosteuden ansiosta  paperilanka on helpompi kieputtaa  ilmapallon ympärille. Liimana käytin vesiohennettua erikeepperiä. ( Suhde: 50/50) Ota kertakäyttöhanskoin suojatuin käsin liimaa sormiin. Vedä paperilankaa sormien lomitse samalla kun pyörität paperilankaa pallon ympärille.. (lisää liimaa säännöllisin välein sormiin) kieputa kunnes paperilankakerroksia on mielestäsi riitävästi. Anna liiman kuivua hyvin! Puhkaise ilmapallo neulalla ja poista ilmapallo ja muovikelmu lankapallon sisältä.....samasta aukosta, josta kiskoit ilmapallon ulos, työnnä  valosarja sisälle ja kiinnitä se ompelulangalla eripuolille palloa. (virkkuukoukku on hyvä apuväline ) Pallon päälle voit  liimailla erikokoisia tähtiä..
(Nykyään on led-valosarjoja, joiden materiaali on taipuisaa kuparilankaa . Ne pysyvät hyvin  pallon yläosassa, ilman kiinnittämistä.)  

Valmis valopallo!

Käytin paristokäyttöistä Sirius  16-led -valosarjaa. 

-Tuta-


7 kommenttia:

 1. Kaunis paperinarupallo ja kiitos kun vaivauduit laittamaan ohjeen. Vielä kysyisin laitoitko liiman sekaan yhtään vettä?

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Jospa jostain repäisisi hiukan aikaa, sais kokeiltua tuotakin. =)

  VastaaPoista
 3. Oh,miten kaunis joulukoriste. Olen nähnyt lampunvarjostimia ja punaisia palloja, tuolla tekniikalla, mutta tämä on upea koriste.
  Minulla olisi noita pieniä tähtiäkin ym.koristeita. Huomena ilmapallon ja paperinarun ostoon. Kiitos ihanasta ideasta :-)

  VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...