100g Voita
3dl Maitoa
50g Hiivaa
0,5tl Suolaa 1 dl Sokeria tai siirappia
1 tl Kardemummaa
1 Muna
0,5 tl Hirvensarvisuolaa
(Hirvensarvisuola antaa lisää nostetta ja kuohkeutta
pullille, myydään apteekissa)
Sulata rasva kattilassa. Lisää maito, (lämmitä seos
kädenlämpöiseksi) murenna hiiva sekaan ja liuota se. Sekoita joukkoon
muna, suola, sokeri tai siirappi ja
kardemumma. Lisää joukkoon jauhot ja
hirvensarvisuola, vaivaa taikina kiinteäksi
ja kiiltäväksi. Anna kohota noin 30min. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä
ja leivo pyöreitä
pikkupullia noin 12kpl, anna kohota hyvin pellillä, noin
30min.
Voitele pullat munalla, paista 225asteisessa uunissa
n.10-12min., tai kunnes ovat kauniin kullanruskeat.
Täyte:
Vadelmahilloa ja 2dl vaahdotettua Flora vispiä +1rkl
vaniliakreemijauhetta
Pinnalle:
Tomusokeria
Leikkaa jäähtyneestä pullasta ”kansi” laita vadelmahilloa
keskustaan ja pursota kermaa ympärille aseta ”kansi” päälle. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
-tuta-
-tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio