lauantai 5. kesäkuuta 2010

Muffinit raparperi/valkosuklaa täytteellä

Raparperimuffinit.jpg

8-10 kpl isoa muffinia


1½ dl juoksevaa margariinia
½   dl maitoa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta


Täyte:
100g valkosuklaata
kaksi pientä raparperin vartta
Koristeluun tomusokeria

Aseta uuni 200° C.
Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele raparperit.
Sekoita rasva, maito, sokeri, vaniljasokeri ja munat kulhossa.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää ne munaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Täytä muffinivuoat 2/3 osaa taikinalla. Painele lopuksi jokaisen muffinin keskelle muutamia raparperin ja valkosuklaan palasia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja sirottele päälle tomusokeria.




Resepti Allers
-tuta-