maanantai 31. tammikuuta 2011

Raikas puolukkakakku ja jotain muutakin




Piparit päällystetty  vaahtokarkkimassalla, nämät ovat lapsukaisten mieleen
  (Mummelin esikoislapsenlapsi innostui näpsimään kauniita kukkakuvia.  Pitihän niistä muutama  laittaa näytille)

Juhlat on juhlittu, melkein..  tämän viikon lopulla vielä jatketaan! Kakku oli helppotekoinen.. raikkaan puolukkainen juustokakku, Maku.fi sivuilta. Voileipäkakku on kopio alemmasta postauksesta


Puolukkakakku
Pohja
2 kpl munaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja

Voiteluun
1/2 rkl voita

Puolukkatäyte
5 kpl liivatelehteä
2 dl puolukkasurvosta
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
250 g maitorahkaa
3 rkl puolukkamehujuomaa
2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen) (vatkattuna)


Vaniljatäyte
3 kpl liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kiille
2 kpl liivatelehteä
1 1/2 dl puolukkamehujuomaa (minä jätin kiilteen pois)

Valmista ensin kakkupohja. Voitele joko pyöreä tai pitkänomainen irtopohjavuoka.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kumoa pohja jäähtymään ja pese vuoka.

Pane puolukkatäytteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita puolukkasurvoksen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja maitorahka. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperipala ja nosta kakkupohja takaisin vuokaan.

Kuumenna puolukkamehu joko kattilassa tai mikrossa.
Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja tarkista, että seos on tasaista. Kaada hieman jäähtynyt liivate-mehuseos ohuena nauhana puolukka-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita seokseen lopuksi kermavaahto varovasti nostellen ja kaada seos kakkupohjan päälle ja tasoita täytteen pinta. Nosta vuoka kylmään hyytymään.

Valmista vaniljatäyte. Pane liivatteet taas likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna tilkka vettä joko kattilassa tai mikrossa.
Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja tarkista, että seos on tasaista. Sekoita vähän jäähtynyt liivate-vesiseos ohuena nauhana vaniljavaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos puolukkatäytteen päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jälleen kylmään.

Valmista kiille. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
 Kuumenna mehu kattilassa tai mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Kaada kiille varovasti vaniljatäytteen päälle. Nosta vuoka kylmään ja peitä varovasti kelmulla, kun kiille on hyytynyt. Anna kakun olla kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Irrota kakun reunat varovasti vuoan reunasta ja siirrä kakku tarjoiluvadille. 


-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio