Sitruunakakku
125 g voita
21/2 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vastapuristettua sitruunamehua
Vuoka: 1 1/2 L
Paistaminen:175 astetta n. 50 min.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja
vatkaa vielä vähän aikaa. Mausta sitruunankuorilla.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja yhdistä seos taikinaan,
samoin myös sitruunamehu. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista.
(Kakku voidaan kuorruttaa sokerivesikuorrutuksella ja
koristella)
Sokerivesikuorrutus
2 dl pölysokeria
n. 2 rkl vettä
1 tl öljyä
(Karamelliväriä)
Sekoita sokeri ja vesi ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää öljy, jos haluat -se tekee kuorrutuksen kiiltävämmäksi
ja notkeammaksi
Värjää kuorrutus, jos haluat.
Ohjeet otettu vanhasta keittokirjasta.
Lapsukaisille tein kermaisia kukkopullia:-)
Vävykin täytti vuosia pääsiäisen aikana.. hän sai herkullisen
kinuski-suklaajuustokakun!
Oikein paljon Onnea!
Tämä kakku olikin niin makoisa, että Noora toivoi tätä
rippijuhlien valikoimiin!
Pohja:
180g kaurakeksiä
60g margariinia tai voita
TÄYTE:
2,5 dl Flora vispi
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl valmista
kinuskikastiketta
4 kpl
liivakoita+1/2 dl vettä liivakoiden sulatukseen
KIILLE:
2 dl valmista
suklaakastiketta
2 kpl liivakkoa+
pari rkl vettä liivakoiden sulatukseen
Lisätietoja:
Tämä on yksinkertainen perusresepti josta on helppo muokata
erimakuisen mm hedelmäsoseilla, marjoilla & suklaalla.
Sokeria voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan.
* Painele irtopohjavuokaan keskenään sekoitetut keksimurska ja sula voi.
* Laita täytteen liivakot likoamaan kylmään veteen(väh. 5min)
* Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike.
* Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen hyvin puristetut liivakot.
* Kaada jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytemassan joukkoon hyvin koko ajan sekoittaen.
* Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
* Laita kiilteen liivakot kylmään veteen.
Liota liivakot kuumassa nesteessä ja sekoita kiillesuklaakastikkeen joukkoon.
* Kaada juustokakun päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
* Laita täytteen liivakot likoamaan kylmään veteen(väh. 5min)
* Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike.
* Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen hyvin puristetut liivakot.
* Kaada jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytemassan joukkoon hyvin koko ajan sekoittaen.
* Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
* Laita kiilteen liivakot kylmään veteen.
Liota liivakot kuumassa nesteessä ja sekoita kiillesuklaakastikkeen joukkoon.
* Kaada juustokakun päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!
Ps. Minä olen jälleen onnistunut hajoittamaan oman läppärin, taisi olla maanantaipäivän tekele! Ikää koneella oli vain 1v 2kk!
Kunnolla kun valitin.... HP lupasi korjata sen maksutta:)
Että näin
-tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio