tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen kaikuja


Sitruunakakku


125 g voita
21/2 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl vastapuristettua sitruunamehua
Vuoka: 1 1/2 L
Paistaminen:175 astetta n. 50 min.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vielä vähän aikaa. Mausta sitruunankuorilla.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja yhdistä seos taikinaan, samoin myös sitruunamehu. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista.
(Kakku voidaan kuorruttaa sokerivesikuorrutuksella ja koristella)

Sokerivesikuorrutus
2 dl pölysokeria
n. 2 rkl vettä
1 tl öljyä
(Karamelliväriä)
Sekoita sokeri ja vesi ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää öljy, jos haluat -se tekee kuorrutuksen kiiltävämmäksi ja notkeammaksi
Värjää kuorrutus, jos haluat.
Ohjeet otettu vanhasta keittokirjasta.

Lapsukaisille tein kermaisia kukkopullia:-)


Vävykin täytti vuosia pääsiäisen aikana.. hän sai herkullisen kinuski-suklaajuustokakun!

Oikein paljon Onnea!

Tämä kakku olikin niin makoisa, että Noora toivoi tätä rippijuhlien valikoimiin!

Pohja:
180g    kaurakeksiä
60g     margariinia tai voita
TÄYTE:
2,5 dl    Flora vispi
200 g    maustamatonta tuorejuustoa
2 dl    valmista kinuskikastiketta
4 kpl    liivakoita+1/2 dl vettä liivakoiden sulatukseen

KIILLE:
2 dl    valmista suklaakastiketta
2 kpl    liivakkoa+ pari rkl vettä liivakoiden sulatukseen


Lisätietoja:

Tämä on yksinkertainen perusresepti josta on helppo muokata erimakuisen mm hedelmäsoseilla, marjoilla & suklaalla.
Sokeria voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan.
 Valmistusohje
* Painele irtopohjavuokaan keskenään sekoitetut keksimurska ja sula voi.
* Laita täytteen liivakot likoamaan kylmään veteen(väh. 5min)
* Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja kinuskikastike.
* Kuumenna tilkka vettä ja liuota siihen hyvin puristetut liivakot.
* Kaada jäähtynyt liivateneste ohuena nauhana täytemassan joukkoon hyvin koko ajan sekoittaen.
* Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
* Laita kiilteen liivakot kylmään veteen.
Liota liivakot kuumassa nesteessä ja sekoita kiillesuklaakastikkeen joukkoon.
* Kaada juustokakun päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.


Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!
Ps. Minä olen jälleen onnistunut hajoittamaan oman läppärin, taisi olla maanantaipäivän tekele! Ikääkään koneella ei ole kun 1v 2kk!
Kunnolla kun valitin.... HP lupasi korjata sen maksutta:)

Että näin 
-tuta-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio