maanantai 24. syyskuuta 2012

Singer vuosimallia 1937
 Näin hyvää jälkeä tekee.Oltiin kyläilemässä Vaasan seudulla, siskon luona ja käytiin samalla sitten Närpiön Toivon tähti kirpparilla.
Tälläinen löytö sieltä otettiin mukaan.. ukko-kulta sitä huolsi ja nyt kone toimii hyvin.

Oli se ihana kokemus ommella polkemalla,  myhäilee mummo joka on vanhan Singerin lumoissa:-)
(Saatiin 50 eurolla)
Ps. koneen jalkojen suojatassutkin  olivat talella!

Tervetuloa blogini lukijaksi Maija:-)
-tuta-

25 kommenttia:

 1. Ihanaa! Tiäkkö, mulla on kans tommonen, ei nyt prikulleen samanlainen, vuosimallista en tiedä. En vaan ole tohtinut mennä kokeilemaan sitä oikeasti, siis kankaalle, tyhjänä toimii kyllä hienosti!

  VastaaPoista
 2. Minultakin löytyy tuo Singer.Ompelen sillä poppanat,kahvipussit yms.Hyvin on toiminut.Sähköinen Bernina täytyi viedä huoltoon,kahvipussien ompelun jälkeen,olivat säädökset pielessä.Vara vanhassa parempi.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kone :) Ei ihme, että olet lumoutunut. Minäkin olisin.

  VastaaPoista
 4. Hieno kone. Meilläkin nököttää toimiva Singeri olohuoneen nurkassa. Kivoja pussukoita olet tehnyt. Olen myös käyttänyt tuota tulostettavaa kangasta käsitöihin, sillä saa kivoja yksityiskohtiä tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä sulla kävi hyvä tuuri, kun tuon löysit.
  Ihana on jo pelkästään koristeena.

  VastaaPoista
 6. Ihana Singeri ja hyvin säilynyt.

  VastaaPoista
 7. Kyllmänyoonkateellinen;) Taidankin pian tulla ihailemaan sun konettas...

  VastaaPoista
 8. Ompa se hyväkuntoisen näköinen, hinta oli kyllä edullinen noin hyväksi ja toimivaksi koneeksi.

  VastaaPoista
 9. Voi ei, siulla on toi ihanuus. Just eilen veljellä mummon vanhaa singeriä hipelöin jayritin puhuasitä itselleni.
  Ei vaan veli pehmene:), mut kyl miesen vielä.

  Nuo on niin kauniita koneita.

  VastaaPoista
 10. Minä olen poljettavalla Singerillä 13-kesäisenä ommellut elämäni ensimmäisen puseron. Se oli kirkuvan punainen, puhvihihainen ja koristettu valkoisilla pitseillä. Ilman kaavaa tein! Singeri on vieläkin hengissä äidilläni - pusero ei ja hyvä niin. Oli se sen verran kamala.

  VastaaPoista
 11. On hää kyllä oikea kaunotar!
  Itsellä koristeena Singer mmutaman vuoden nuorempi. Siitä on puolahommelit kadonneet omien lapsuuden leikkieni aikana. Harmittaa, sillä muuten olisi vielä varmaan ihan toimiva vehje.

  VastaaPoista
 12. Mahtava löytö! Ja hienoa, että sitä voi myös käyttää (myös sähkökatkojen aikana, ehkä kynttilänvalossa :))

  VastaaPoista
 13. Äidilläni on samanlainen Singer ja hyvin toimii.

  VastaaPoista
 14. oi mikä kaunotar! Hengähdystauon jälkeen menossa mukana uudella nimellä ja osoitteella :) saanko linkittää? Terv. Entinen johanna/vp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa linkittää:-) hei... en päässyt sivuillesi.

   Poista
 15. UPEA! Samantyyppinen, mitä mummullani oli. Se varastettiin, kun hän muutti palvelutaloon ja joutui jättämään torppansa yksin (metsän keskellä vartioimatta, tietysti). Mummulla tosin ei ollut moisia kuvioita siinä, vaan yksinkertaisesti iso Singer-merkintä - tai sitten hän oli maalannut niitten päälle, en tiedä. Toimi ainakin vallan hienosti, jokusen nuken olen sillä kesälomillani ommellut murkkuikäisenä. Siinä oli kyllä sellainen vanerinen (tai sen tapainen) kansi tai kupu myös, joka suojasi konetta, jollei sitä halunnut sujauttaa pöytätason alle, mihin sen koneen myös sai, jos tarvitsi tasotilaa. Itseäni taisi harmittaa sen häviäminen enemmän kuin mummua itseään, hän kun oli ompeluksensa siihenmennessä jo ommellut. Taitoa ja kykyä olisi ollut vielä, mutta halua ei.

  Hieno löytö!

  VastaaPoista
 16. Wau, mitä olet löytänyt. Minullakin on mummani singeri jossakin kätköissä, ettei vain olisi samanlainen:)

  VastaaPoista
 17. voi että, on sitten upea löytö:) olen itse aina ihailut kaikkea vanhaa ja vielä se, että se toimii .. kerrassaan mahtavaa.. Ei ihme, että olet koneen lumoissa. Nauti sen tasaisesta tuloksesta !! Kaunista syksyn jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 18. Kyllä oli ennen ompelukoneetkin kauniita!

  Konjakki sopii varmasti vallan mainiosti omenahilloon :P

  VastaaPoista
 19. Tämä on ihana...ja hyvinkin tutun näköinen,minun kotonani on ihan samallainen.
  On oikea aarre ja komistus.
  On todellakin ennen kaikki ollut niin tunteella ja rakkaudella tehtyjä.
  Kaunista!

  VastaaPoista
 20. Hurmaava kone ja todella siistiä ommeltakin tulee. Sinulla kävi hyvä tuuri kun löysit tuollaisen aarteen kirjaimellisesti polkuhintaan ;D

  VastaaPoista
 21. Aikamoisen aarteen olet löytänyt, on vielä niin kauniisti koristeltukin. Tuollaisen jalalla polettavan koneen neula uppoaa paksuunkin saumaan kuin voihin.
  Minullakin on myöskin vanha jalalla poljettava Köhler. Minäkin olen niin sen lumoissa, että annoin hienon sähköllä toimivan tyttärelleni.

  VastaaPoista
 22. Oi mikä aarre! Ja noin kauniisti koristeltu yksilö. Lapsena muistan, että mummon keittiössä oli tuollainen poljettava Singer. Siskon kanssa istuksimme monet kerrat ompelupöydän alla polkemassa. Onneksi polkimen ja ompelukoneen välillä oli joku yhteyskatkos eikö neula tikannut ylhäällä pöydän päällä samaa tahtia kuin mitä me poljimme pöydän alla:)

  VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...