torstai 27. syyskuuta 2012

Mummon konjakkinen omenahillo

..joka piti alunperin olla Piiparisen parempi omenahillo:)



Parempi omenahillo:

2 kg perkattuja omenia lohkoina
½ dl vettä
1 kg hillosokeria
1 vaniljatanko
1 dl viskiä..  minulla se vaihtui konjakkiin!



Laita omenalohkot kattilaan (itse ruukaan kuoria hillo-omenat), lisää vesi ja kuumenna kunnes tulee höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita. Irrota siemenet vaniljatangosta ja lisää sekaan. Laita myös vaniljan "kuoret" mukaan makua antamaan. Lisää viski ja keitä 10-15 minuuttia.

Anna hillon jäähtyä hieman, poista vaniljatanko ja purkita
Tämän ohjeen olen kopioinut SakariSokerilta:-)



Minulla tuo viski muuntautui konjakiksi, vahingossa:-)
Jälkikäteen kun aloin  tutkailemaan pulloa, siinä luki Martell V*S Fine Cognac, no väri oli ainakin sama kuin viskissä.
Minä en viskistä ja konjaksita sen enempää tykkää, mutta omenahilloon niitä suosittelen.

-tuta-




17 kommenttia:

  1. No johan.... minulla on vaan sellaista tavallista !
    Voikohan tuon syönnin jälkeen mennä rattiin :DD

    VastaaPoista
  2. Voih' mikä syksyn herkkupala. Rakastan omenoita ja kaikilla tavoilla valmistettuna, nam....

    VastaaPoista
  3. Tuohon ei voi muuta kuin sanoa NAM NAM.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen annos! Itsekin tein omenasosetta etelästä tuomistani ompuista.
    Taidanpa alkaa lätyn paistoon...

    VastaaPoista
  5. Nyt kyllä vesi herahti kielelle. Meillä kypsyy juuri nyt omenajälkkäri uunissa :)

    VastaaPoista
  6. Herkullinen kuva! Konjakki sopii varmasti myös tähän!

    VastaaPoista
  7. Voi nam! oikeen juhlallista hilloa...meilläkin ihan sitä tavallista vaan!
    Tuo on varmasti parempaa.
    Oikeen mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Täällä kuola valuu,,, hieno kännykkäkotelo ja tuo Singer on upea!

    VastaaPoista
  9. Nyt herahti vesi kielelle! Varmasti sopii konjakki omenahilloon - tuli oikeata juhlahilloa!

    VastaaPoista
  10. Tein hillosi kunniaksi eilen pannarin. Vanha herra ihmetteli hillon puuttumista. "Hillo on Pajukorissa!", vastasin ja maiskuttelin virtuaalisesti.

    VastaaPoista
  11. mmm... tuon on ihan pakko olla hyvää :)

    VastaaPoista
  12. Omenahillolla on monet ihanat kasvot!

    Me jotka ajamme autoa, voimme hyvin pitää silloin tällöin autottoman päivän/illan, niin ei ainakaan tule ongelmia :D

    VastaaPoista
  13. Mielenkiintoisen tuntuinen hillo ohje, voisihan tuota joskus kokeillakin.
    Tuo annos on muuten syötävän hyvän näköinen. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  14. Konjakki tai viski antaa varmaankin mukavan makulisäyksen omenahilloon.
    Kaunis kännykkäkotelo.

    VastaaPoista
  15. Voi njamiskis, kun näyttää hyvältä!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio