lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tuorejuustokakku

Tämä tuorejuustokakku on oikea makuelämys. Valmistin sen kahdella täytteellä. Baileys-likööri ja Tiramisutäytteellä.

Päälle taiteilin sokerimassasta, kukkivan kirsikkapuun oksan.
Paljon Onnea Syntymäpäiväsankarille, toivottaa anoppi!





Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariini

Baileystäyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Ohje: Kinuskikissa




Tiramisutäyte:

2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
½ purkkia maustamatonta tuorejuustoa
½ purkkia tiramisu rahkaa
3 rkl sokeria
3 liivatetta
0.5 dl vettä

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoita välillä. Sekoita sulanut suklaa,  kermaseos vaahtoon. Liota liivatelehtiä noin 5 minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada se ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen.  Levitä seos vuokaan, hyytyneen Baileys-täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia!


Hitaasti mutta varmasti lumet sulavat pois ja mikä parasta, aurinko on paistanut melkein joka päivä.. ihaninta on myös se, että aamuaurinko paistaa suoraan meidän makuhuoneeseen. Me ei koskaan vedetä pimennysverhoja alas.. uskokaa tai älkää, minä haluan herätä siihen, kun auringon säteet kutittavat kasvojani:)


Tällä olen mukana Enkulin haasteessa..  Laura Närhi - Hetken tie on kevyt  "kirsikankukat Japanin"!
 -Tuta-

24 kommenttia:

  1. Kyllä on niin kaunis kakku ja varmasti hyvää. kun aineet luin, niin ihan herahti vesi kielelle

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä ihanin kirsikankukka Japanin minkä olen eläessäni nähnyt. Enpa olisi uskonut, että haasteeni inspiroi tekemään mitään näin ihanaa. Kiitos kun tulit mukaan haasteeseeni ja kiitos ohjeesta. Onnea paljon arvontaan.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä näyttää kauniilta :)

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihanan näköinen kakku ja varmaan maukas ♥

    VastaaPoista
  5. Kyllä onkin kaunis ja varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis ja herkullisen näköinen kakku.
    Onnea kisaan.

    VastaaPoista
  7. Onpa kaunis! Maistuis varmaan mullekin... ;O)

    VastaaPoista
  8. Herkullisen näköinen kakku! Tykkään itse juustokakuista, mutta en ole niitä itse rohjennut valmistaa.

    VastaaPoista
  9. Näyttää ja kuulostaa taas niin hyvältä... nami :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis kakkukoristeineen ja varmasti myös maistuu hyvälle.

    VastaaPoista
  11. Näyttää niin hyvältä!! Ja maistuukin hyvältä ihan täällä asti :)

    VastaaPoista
  12. Wau mikä kakku! Oi kun osais koristella noin!

    VastaaPoista
  13. Aivan ihanan näköinen ja makukin varmasti suussa sulava. Itsellä olisi tarkoitus kokeilla tänään Pirkan Mustikkamarmoroitua juustokakkua, saa nähdä miten käy :)

    VastaaPoista
  14. Miten kaunis kakku ja varmasti herkullinen:)

    VastaaPoista
  15. maiskis, maiskis, maistuis varmaan mullekin. Ihanan näköinen ja varmaan myös makuinen :)

    VastaaPoista
  16. Miten kaunis kakku ja se koristelu oi ,oi, kyllä on kaunis olet taitava:)

    VastaaPoista
  17. Nam.. juustokakut ovat intohimon.. kun ois vaan joku joka niitä tekisi ;)
    Aivan ihanan kakun olet taikonut !!

    VastaaPoista
  18. Hieno ja taitavasti toteutettu kakku.

    VastaaPoista
  19. WAU! Mahottoman kaunis kakku, eikä kuulosta siltä et ois silkoa sisältä vaan vesi herahtaa kielelle.

    VastaaPoista
  20. Kauhistus miten kaunis kakku!!! :)

    VastaaPoista
  21. Kaunis kakku. Mutta millonkas sää olisit rumia tehnyt?

    VastaaPoista
  22. Oi, miten kaunis!!
    Eihän tuota raaskisi edes syödä??

    VastaaPoista
  23. Taidatkin olla erikoistunut juustokakkuihin!? Minäkin teen niitä melko usein, mutten näin kauniita, aika tavanomaisen näköisiä vain. Enkä minä käytä koskaan liivatetta. Koostumus on erilainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut ovat helppotekoisia ja niin makoisia.. ja kiitos kehuista:)

      Poista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio