Tämä tuorejuustokakku on oikea makuelämys. Valmistin sen kahdella täytteellä. Baileys-likööri ja Tiramisutäytteellä.
Päälle taiteilin sokerimassasta, kukkivan kirsikkapuun oksan.
Paljon Onnea Syntymäpäiväsankarille, toivottaa anoppi!
Tiramisutäyte:
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
½ purkkia maustamatonta tuorejuustoa
½ purkkia tiramisu rahkaa
3 rkl sokeria
3 liivatetta
0.5 dl vettä
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoita välillä. Sekoita sulanut suklaa, kermaseos vaahtoon. Liota liivatelehtiä noin 5 minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada se ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen. Levitä seos vuokaan, hyytyneen Baileys-täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia!
Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariini
Baileystäyte:
Baileystäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä. Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
Ohje: Kinuskikissa
Tiramisutäyte:
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
½ purkkia maustamatonta tuorejuustoa
½ purkkia tiramisu rahkaa
3 rkl sokeria
3 liivatetta
0.5 dl vettä
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoita välillä. Sekoita sulanut suklaa, kermaseos vaahtoon. Liota liivatelehtiä noin 5 minuutin ajan kylmässä vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Kaada se ohuena nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen. Levitä seos vuokaan, hyytyneen Baileys-täytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia!
Hitaasti mutta varmasti lumet sulavat pois ja mikä parasta, aurinko on paistanut melkein joka päivä.. ihaninta on myös se, että aamuaurinko paistaa suoraan meidän makuhuoneeseen. Me ei koskaan vedetä pimennysverhoja alas.. uskokaa tai älkää, minä haluan herätä siihen, kun auringon säteet kutittavat kasvojani:)
Tällä olen mukana Enkulin haasteessa.. Laura Närhi - Hetken tie on kevyt "kirsikankukat Japanin"!
-Tuta-
Tällä olen mukana Enkulin haasteessa.. Laura Närhi - Hetken tie on kevyt "kirsikankukat Japanin"!
-Tuta-
Kyllä on niin kaunis kakku ja varmasti hyvää. kun aineet luin, niin ihan herahti vesi kielelle
VastaaPoistaTämä on kyllä ihanin kirsikankukka Japanin minkä olen eläessäni nähnyt. Enpa olisi uskonut, että haasteeni inspiroi tekemään mitään näin ihanaa. Kiitos kun tulit mukaan haasteeseeni ja kiitos ohjeesta. Onnea paljon arvontaan.
VastaaPoistaKylläpä näyttää kauniilta :)
VastaaPoistaVoi miten ihanan näköinen kakku ja varmaan maukas ♥
VastaaPoistaKyllä onkin kaunis ja varmasti hyvää :)
VastaaPoistaKaunis ja herkullisen näköinen kakku.
VastaaPoistaOnnea kisaan.
Onpa kaunis! Maistuis varmaan mullekin... ;O)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku! Tykkään itse juustokakuista, mutta en ole niitä itse rohjennut valmistaa.
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa taas niin hyvältä... nami :)
VastaaPoistaKaunis kakkukoristeineen ja varmasti myös maistuu hyvälle.
VastaaPoistaNäyttää niin hyvältä!! Ja maistuukin hyvältä ihan täällä asti :)
VastaaPoistaWau mikä kakku! Oi kun osais koristella noin!
VastaaPoistaAivan ihanan näköinen ja makukin varmasti suussa sulava. Itsellä olisi tarkoitus kokeilla tänään Pirkan Mustikkamarmoroitua juustokakkua, saa nähdä miten käy :)
VastaaPoistaMiten kaunis kakku ja varmasti herkullinen:)
VastaaPoistamaiskis, maiskis, maistuis varmaan mullekin. Ihanan näköinen ja varmaan myös makuinen :)
VastaaPoistaMiten kaunis kakku ja se koristelu oi ,oi, kyllä on kaunis olet taitava:)
VastaaPoistaNam.. juustokakut ovat intohimon.. kun ois vaan joku joka niitä tekisi ;)
VastaaPoistaAivan ihanan kakun olet taikonut !!
Hieno ja taitavasti toteutettu kakku.
VastaaPoistaWAU! Mahottoman kaunis kakku, eikä kuulosta siltä et ois silkoa sisältä vaan vesi herahtaa kielelle.
VastaaPoistaKauhistus miten kaunis kakku!!! :)
VastaaPoistaKaunis kakku. Mutta millonkas sää olisit rumia tehnyt?
VastaaPoistaOi, miten kaunis!!
VastaaPoistaEihän tuota raaskisi edes syödä??
Taidatkin olla erikoistunut juustokakkuihin!? Minäkin teen niitä melko usein, mutten näin kauniita, aika tavanomaisen näköisiä vain. Enkä minä käytä koskaan liivatetta. Koostumus on erilainen.
VastaaPoistaJuustokakut ovat helppotekoisia ja niin makoisia.. ja kiitos kehuista:)
Poista