lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ronneby bullar..

..näin luki ohjeessa, jonka olin kirjoittanut vihkoon joskus 70-luvulla!
Taitavat muistuttaa hieman valeviinereitä:)

Noin 25 kpl
225 g voita huoneenlämpöistä
noin 7 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 dl kylmää maitoa

Täyte:
Paistonkestävää omenamarmeladia
1 pussi vaniljakastiketta ohjeen mukaan, käytin Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta.

Nypi voi ja jauhot keskenään murumaiseksi taikinaksi.
Murenna hiiva kulhoon, lisää kylmä maito ja sokeri.. sekoita hyvin. 
Lisää maitoseos voi/jauhoseokseen. Vaivaa sileäksi taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa.



Kauli  heti suorakaiteen muotoiseksi levyksi.



 Leikkaa noin 8x8cm tai 9x9cm kokoisiksi neliöiksi. 



Laita vaniljakastiketta jokaiseen neliöön..



lisää nokare paistonkestävää omenamarmeladia päälle.


Taivuta kulmat täytteen päälle ja nipistä kiinni.


 Nosta ne paperivuokiin pellille ja anna kohota viileässä noin 2 tuntia.


Voitele munalla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeat.

Siivilöi jäähtyneiden viinereiden päälle tomusokeria.

Syö nautiskellen :)

Leppoisaa viikonloppua kaikille!

-Tuta-

18 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä. Nousee vesi kielelle.
    Aurinkoista viikonloppua .

    VastaaPoista
  2. Voih, näitä kun sais! Ostin kyllä eilen paketillisen hiivaa...

    VastaaPoista
  3. Todellakin hyvän näköisiä, nam.. :)

    VastaaPoista
  4. Nam nam, maistuis kyllä mullekin. Ihania leivonnaisia:))

    VastaaPoista
  5. Varmasti ihanaa.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  6. Kyllä nyt heti kahvin keittoon ja jotain hyvää kaapista. Ihanat viinerit.
    Hyvää aurinkoista lauantaita.

    VastaaPoista
  7. Houkuttelevan näköisiä! Noista valeviinereistä tuli ihan nostalginen olo, sillä niitä olen kyllä joskus vuosia vuosia sitten tehnyt, mutta jostain syystä ohje on painunut sittemmin unholaan. Voisin kyllä tehdä tuolla ohjeellasi pääsiäisherkkuja :)).

    VastaaPoista
  8. Ai kauheeta! miten herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  9. Tuli kyllä sellainen tunne, että noitahan minä joslkus tein, mutta sittemmin unohtuneet pois käytöstä, Pitäispä uusia ja tehdä vaikka nyt pääsiäiseksi

    VastaaPoista
  10. Onpas herkullisen näköisiä, noitahan täytyy ihan itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Vo ei, taas tämmöistä herkku. Miten saat aina kaiken onnistumaan. Minulla monta kertaa ruman näköisiä, mutta on ne syötyä tullut !

    Aurinkoista pääsiäistä ♥

    VastaaPoista
  12. Kiitos ohjeesta. Olipa hyvä vinkki. Tänne lappaa tyttäriä perheineen pääsiäiseksi ja tuovat leipomisia tullessaankin, mut pari likkaa kyseli mitä vois leipoa. Taidan vinkata tuon viineriohjeen, niin ovat herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  13. Vihdoinkin tuo ohje löytyi! Kävin leipomassa tädilleni "pikaviinereitä" joskus 80-luvun vaihteessa. Ohje on kadonnut vuosien kuluessa, mutta nyt lueskelin ohjettasi ja siinähän se on. Kiitos!!!

    Aurinkoista Pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  14. Näyttääpä herkulliselta! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  15. Ihanat kiitokset kaikille kommenteista <3

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio