torstai 13. marraskuuta 2014

3 tärkeää..


työkalua! 
 Ompelukone on aina kuulunut elämääni.
Ensimmäinen oli tämän näköinen kaunotar.. jonka kanssa harjoittelin ompelemisen saloja.
Äidillä kun aikoinaan oli melkein samanlainen poljettava Singer.
Tuolilla istuin ja varpaiden päillä tavoittelin poljinta, pitihän nukkeni saada uusia vaatteita.Oman ompelukoneen ostin vuonna 1973 ja voi sitä iloa ja riemua. Kone oli aktiivisessa käytössä 40 vuotta, kunnes se sitten eräänä päivänä  sanoi palvelusopimuksen irti:/
Nyt se on ullakolla odottamassa, että joku ymmärtäisi viedä sen huoltoon.


Nykyään huristelen tällaisella muovisella,
 kyllä sekin on hyvin hoitanut virkansa, mutta mahtaako kestää  40 v, niinkuin tuo Husqvarna,
tai unotamatta tuota 75v vanhaa Singeriä, joka vielä kehrää kuin kissa, kun sitä polkee. 


Taikakuvat haaste: Tarvike/työkalu


-Tuta-

25 kommenttia:

 1. No siinä se ihastus on ensimmäisessä kuvassa. En tiedä kuinka hyvin toimii, mutta oikea kaunotar silti. Näillä uudemmilla koneilla saa vaikka mitä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo vanha singeri-kaunis. Melkein sama tarina itselläni koneiden kanssa kuin sinulle.Nykyään on muvinen ja edellinen jokseenkin samanlainen kuin sinulla.hyvät koneet.

  VastaaPoista
 3. Hauska katsaus yhden työkalun historiaan. Minäkin olen polkenut vanhaa singeriä.
  Seuraavaksi tulivat nuo metallikuoriset vahvat sähkökoneet. Ja nyt muoviset. Eivät takuulla niin lujia.
  Ompelukone on ihan ehdoton työkalu :-)

  VastaaPoista
 4. Onpa meillä samanlaiset ompeluhistoriat. Minäkin aloitin ompelukseni polku-Singerillä, välillä käytin myös äidin sähkökonetta, jonka merkkiä en muista, mutta sitten ostin 80-luvulla ensimmäisen oman sähköllä toimivan Husqvarnan ja se on edelleen käytössä.

  VastaaPoista
 5. Meillä kotona on ollut Siger ompelukone, ihan samallainen. Minäkin olen Singeriä lapsena polkenut, tulee ihan muistot mieleen. Nyt sulla onkin uudempi versio jolla surruttelet. Kiitos osallistumisesta!

  VastaaPoista
 6. "Taikasinger" oli mulla ja siit palo kans moottori, sen jälkeen bernina, hyvä tyttö sekin.. Singerin päällä se on mun tulostinkin nykyään. Vanhat koneet kyllä kestivät pitkään ja ovat aina toimivia, mitä nyt hihnaa pitää joskus kiristää. Ihana postaus.

  VastaaPoista
 7. Minäkin omistan kaksi ompelukonetta enkä käytä kumpaakaan :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on poljettava kone ja husgvarna tätä nykyään. Minun äidillä oli Singerin kone joka oli tai on edlleenkin valtavan painava. Hyviä koneitä kaikki!!

  VastaaPoista
 9. Samanlaisella Singerillä minäkin aikoinaan opettelin neulomaan. Mummani omisti sen ja heti kun hän lähti kylälle niin minä istuin polkemaan ja neulat oli aina poikki kun hän tuli kotiin. Juuri sen takia hän ei olisi antanut sitä käyttääkään.

  VastaaPoista
 10. Tuollaisella Singerillä minäkin olen ensimmäiset ompelukseni ommellut. Nyt on vuodesta 1976 asti ollut sama Bernina.

  VastaaPoista
 11. Miten kauniita nuo vanhat singerit ovatkaan, ei nää nykyset ole mitään noihin verrattuna.
  Mummon singerillä miekin opettelin ompelemaan.

  VastaaPoista
 12. Ihana tuo singer, muistan kun äitini ompeli aikoinaan poljettavalla singerillä, sama juttu ompelukone kuuluu minunkin elämään kaiken aikaa ja minulla on käytössä kaksi ompelukonetta, saumuri on hankintalistalla jossakin vaiheessa, tykkään tehdä itse ja askartelutkin on ihanaa puuhaa :)

  VastaaPoista
 13. Ihana tuo vanha kone. Meidän äidillä oli tuollainen jolla minäkin ompelin. Sen merkki oli Tikka :)
  Ei uudet koneet kestä taatusti, niin kuin nuo vanhat.
  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 14. Ihana singeri. Minullakin on poljettava kone kellarissa odottamassa käsittelyä. Kasvatusäitini oma, joka on tosin päässyt aika huonoon kuntoon, kun on ollut toisella ihmisellä varastossa. Palasi kuitenkin minun luo.

  VastaaPoista
 15. Ihan vanha polkusingeri, mummulla oli sellainen ja joskus sitä pääsi kokeilemaan, harvoin kuitenkin, voi kun sellaisen vielä saisi! Oman koneeni sain v. 1986, ensimmäinen lapsi syntyi silloin ja olimme jossain messuilla ja mies sen sitten mulle osti, toimii hyvin vieläkin ja paljon sitä olen käyttänyt ja huollattanutkin tarpeen mukaan. Uusissa koneissa on kaikkia hienouksia ja krumeluureja, että tarviiko niitä ihan kaikkia, kirjailla voi käsinkin ja ihan ompelutekniikkaahan ne napinlävet ym. ovat. Tänään alkoi kädentaitomessut Tampereella, sinne suuntaan huomenna heti aamusta ja siellä taas näkee kaikkia tietokoneihmetyksiä ompelukoneen nimisinä!

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Ostaa hurautin ensimmäisellä omalla palkallani omepelukoeen ja saumurin. Olisko ollut vuosi 1983. Sitä ennen hurruuttelin äidin ja mummun koneilla. Saumurin ajelin lastenvaatteita tehdessäni vanhaksi ja raihnaiseksi, se alkoi kuumentua eikä toennut enää elävien kirjoihin korjauksenkaan jälkeen. Uutta tekisi mieleni... Ompelukone nro 2 on menossa ja hyvin ruksuttaa, mutta kun siinä ei ole jousto-ommelta...

  Singerkin on!

  VastaaPoista
 17. Kaunis tuo vanha Singer. Lapsuudenkodissa oli myös sellainen. Se meni sitten vaihdossa, kun äiti hankki uuden koneen.
  Itse olen ommellut ahkerastikin parikymmentä vuotta sitten. Nykyään otan koneen tosi harvoin esille.
  Mukavia ompeluita!

  VastaaPoista
 18. Vanha Singerisi on todella hieno. Meillä lapsuudenkodissani oli tikka ompelukone, jolla tein ensimmäiset ompelukseni. Nyt minulla on Anna.

  VastaaPoista
 19. Olen myös aloittanut joskus poljettavalla Singerillä, mutta myöhemmin sitten siirtynyt näihin muovisiin... tuo vanha Singer on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 20. Toivottavasti kestää myös uudempi kone pitkään.
  Nykysinhän laitetaan niin paljon pieniä osia, että on mistä hajota.

  Kaunis on Singer.
  Lapsuudenkotini pirttiä koristaa myös poljettava singer.

  VastaaPoista
 21. Kyllä nuo vanhat Singerit vain oli ja tietenkin on yhä edelleen hienoja sekä kestäviäkin olivat. Tuntuu että ajan kuluessa kaikkien ikä vain lyhenee noissa työkaluissa, mikään ei enää kestä ns. isoäidiltä lapsenlapselle enää. Hyvä jos äidiltä tyttärellekkään. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 22. Vanha Singeri löytyy vanhempieni autotallista, on kuulunut isän isälle, joka päällysti pöydän ja koneen suojakopan tulitikuilla :) Husqvarna näyttää samanlaiselta kuin äidilläni on. Itse sain saumurin rippilahjaksi ja äidin konetta aina tarvittaessa lainailen :D Nyt sain mummoltani ennakkoperintönä hänen vanhan ompelukoneensa, en ole vielä kokeillut vieläkö toimii :)

  VastaaPoista
 23. Hei! Samanlainen Husqvarna sanoi minullakin sopimuksensa irti, ei suostunut enää kuin pakittamaan. Yritin viedä sen huoltoon, ihan husqvarnan koneita myyvään liikkeeseen, mutta eivät suostuneet huoltamaan. Onneksi mieheni otti asiakseen vilkaista mitä koneelle kuului ja purki konetta. Diagnoosina oli öljynpuute mekaanissa osissa, kone oli vanhuuttaan kuivunut. Reilu öljyäminen ja osien kokoaminen uudelleen paransi vaivan, nyt minulla on varmasti vuosia kestävä kone taas käytössä. Neuvoni on etsiä mekaniikasta kiinnostunut henkilö, joka purkaa koneen ja etsii jumittavan paikan. Netistä löytyy jopa you tube videoita yleisimmistä ongelmista. Ja jos joku sanoo että tämän koneen osat on muovia ja siksi kone olisi rikki, niin en usko. Koneessa on kyllä muutamia muovisia osia kuten erikoisompelekiekot, mutta valtaosa koneen osista on metallia, mitä vanhemmiten rupeaa vaivaamaan vain öljyn puute. Jos joku kone kannattaa korjata, niin husqvarna 2000. Mekaanisen tekniikan etuna on, että sen voi korjata, epäilen että digitaaliset uudet ompelukoneet ovat 'kertakäyttöisiä', jos ohjelmistoon tulee ongelmia vaikkapa 10 vuoden päästä.
  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen Hanna, Husqvarna on hyvä kone, sitä ei voi edes verata tuohon uuteen muoviseen koneeseeni. Jotain kränkkää siihen tuli, kun suora tikki alkoi muistuttamaan siksakkia. Ehkäpä juuri tuo öljyn puute:)
   Mukavaa kuluvaa vuotta sinulle Hanna:)

   Poista
 24. Ihanat kiitokset kaikille kommenteista:)

  VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...