perjantai 6. helmikuuta 2015

Tuunasin kaurakeksit


kuivatuilla karpaloilla!
Eilen leivoin ja tänään ei ole mitään jäljellä, kenellä iski makean himo😊 ?

kauralastut.jpg

Todella helppo ohje, ovat supermaukkaita ja rapean herkullisia, namskis.

50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl  kuivattuja karpaloita (pilkottuina)
(karpalot voi vaihtaa rusinoihin tai vastaaviin)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pilkotut karpalot, sulatettu voi ja lopuksi kananmuna. Sekoita kevyesti, älä vatkaa.


kauralastutkarpalo.jpg


Ota taikinasta pieniä nokareita pellille ja paista uunin keskitasossa, 200 asteessa noin 5 min.
Keksejä kannattaa seurailla tarkkaan, sillä ne ovat hyvin palavaista sorttia.

Suosittelen kokeilemaan... seuraavalla kerralla kun leivotte kaurakeksejä!!

Halauksin
-Tuta-

18 kommenttia:

  1. Ai että mitä herkkuja, nälkäisenä kun täällä katselee meinaa vallan pyörtyä. <3

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kaurakesejä pitääkin kokeilla, näyttävät herkullisilta...nam!

    VastaaPoista
  3. No en kyllä yhtään ihmettele, että laihari unohtui!

    VastaaPoista
  4. Kuivatut karpalot ja kaurakeksit ovat jo yksinään hyviä. Niiden yhdistelmä vie kielen mennessään.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuta helposta ja maukkaasta ohjeesta.
    Otin reseptin talteen.
    Voin vaihdan kasvispohjaiseen öljyyn, tullene hyvää silleenkin.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Nami, otan ohjeen talteen huomena kyllä paistan on kyllä helppo resepti kiitos :)

    VastaaPoista
  7. Herkullisia, nam. Kuivatut karpalot ovat ihania leivonnassa :-)

    VastaaPoista
  8. Varmasti hyvää ja terveellistä :) kauraa (kuitua) ja antioksidantteja karpalosta, munasta proteiinia eli hyvin terveellisiä!

    VastaaPoista
  9. Herkullisia noitahan täytyy tehdä:)

    VastaaPoista
  10. Oi, miten herkulliselta näyttääkään... täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista
  11. Näyttää niin hyvältä, että pitää varmaan nyt lomalla kokeilla. Ja kaura ja karpalo.. nehän on terveellistä syötävää :)

    VastaaPoista
  12. Herkullisia jo kuvan perusteella!
    Terveellistäkin.
    Itse olen ihastunut Pirkan Valkosuklaa-karpalokekseihin joten näitä täytyy kokeilla. Jos vielä valkosuklaata lisäisi niin...hmm...nami.

    VastaaPoista
  13. Nam, karpalot on yks minun lemppareista! Nyt vain leipomaan :-) Kiitos ohjeesta!!!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio