maanantai 20. huhtikuuta 2015

Anna lahja Äidille!
Selvä kevään merkki on myös Äitienpäivä, jota vietetään aina toukokuun toisena sunnuntaina.
Niinpä.. mitä sille maailman parhaalle ikiomalle Äidille antaisi  lahjaksi ??Aikoinani kun olin lapsi, poimimme äidille valkovuokkoja ja piirsimme kortin. 
Äiti sai myös  elämyslahjan, koska siihen aikaan kouluissa juhlittiin Äitienpäivää. Opettaja kiinnitti nuppineulalla valkovuokon jokaisen Äidin rintapieleen, ennen kuin he astuivat juhlasaliin.  
Siellä me lapset  sitten esiinnyimme..  lausuimme runoja, lauloimme ja näyttelimme.  Päätteeksi  joimme kahvit ja ilmassa oli ihanaa juhlan tuntua.
Kuinka moni muistaa laulun.. Maan päällä paikka yksi on niin pyhä armas verraton... 
Näin  meillä.. joskus kauan sitten:)

Toista se on nyt! Varaa on valita vaikka mitä.

Tänäkin vuonna vien Äidin haudalle ruusupuskan, mutta myöskin sen kaikista kauneimman ja rakkaimman.. valkovuokkokimpun.

Halauksin
-tuta-

8 kommenttia:

 1. Tuttua on kertomasi lapsuutesi Äitienpäivän vietosta. Kukkanen laitettiin äitien rintapieleen, ei ollut valkovuokko, vaan lapsien askartelema kartongista tahi sillkipaperista tehty. Meidän luonnossa ei kasvanut valkovuokkoja.
  Laulettiin ja näyteltiinkin. Kahvittelut lopuksi.

  Äiitini hauta on niin kaukana, että ajatuksin rakkaudella Häntä muistelen, en pääse haudalla käymään.
  Ajatuksissahan Hän on usein muulloinkin kuin Äitienpäivänä.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä kuulostaakin tutulta. Ei ollut valkovuokkoja, vaan silkkipaperista lasten askartelemat kukat laitettiin rintapieleen. Ohjelmaa oli kovasti. Mulla on 83v äiti ja vielä tosi pirtsakka, asuu yksin huolehtii kaikesta itse.
  Mukavaa viikkoa sinullekkin:)

  VastaaPoista
 3. Tuttua tuttua ja kun omat lapset olivat pieniä sain kortit ja valkovuokot, ihanuudet! alakerrasta kuului kilinää ja piti olla nukkuvinaan...kunnes viimein tultiin herättämään laululla, orvokkini tummasilmä kultasydän pieni, katsot aina lempeästi kun käy luokses tieni... Ihania muistoja! Omaa äitiä hoitelen yhdessä siskojen kanssa ja vietetään äidin päivää viikottain, vähän jollain aina juhlistaen hänen arkeaan.

  VastaaPoista
 4. Minun tyttäret ovat aina tehneet joitain itse, joko koulussa tai kotona. E´n kaipaa mitään ylenpalttisia lahjoja. Läsnäolo riittää :). Saan aamukahveet aina sänkyyn :) . Nyt kun tytöt on jo toinen aikuinen ja toinen 16v pyydän kukkia jos jotain haluavat muistaa.

  VastaaPoista
 5. Samahan se on meilläkin olen lapsille sanonut, että mitään ei saa ostaa, valkovuokot riittävät. <3

  VastaaPoista
 6. Ihania muisteluja. Isän ja sisarusten kera äidille kakku ja kahvit laitettiin ja koulussa tehdyt äitienpäivän kortit ojennettiin. Isä hemmoteli äitiä koruilla :-) Omat lapset toimivat samoin pienenä ja nytkin käyvät kahvilla.
  Oman äitini äitienpäivänä käymme myös aina onnittelmassa, hän täyttää syksyllä 90v :-)

  VastaaPoista
 7. Ihania muistoja. Monia äitienpäiväkortteja on tullut aikanaan askarreltua ja itse myös saatua. Lapset muistaa jollain pienellä, on sovittu ettei hössötetä, nautitaan toistemme seurasta ja käydään äitini luona :)

  VastaaPoista
 8. Hi, I like your blog =)

  I am following you on gfc, would you like to follow me back so we can stay in touch?

  MY PETITE CORNER

  VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...