Parhaillaan on raparperiaika, nyt kannattaa luottaa mummon
sanaan ja leipoa tämä herkullinen ja helppotekoinen piirakka. Se valmistuu käden
käänteessä ja maistuu taivaallisen hyvältä.. vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki!
Moni leipoja on joskus joutunut karvaasti kokemaan sen hetken, kun
kakku juuttuu kiinni vuokaan. Vanha kikka pelastaa. Vuoraa uunipellit sekä
kakku- ja piirakkavuoat leivinpaperilla. Näin varmistat, etteivät leivonnaiset
tartu kiinni, eikä ylimääräistä voitelua tarvitse tehdä.
Raparperi-mansikkapiiras
(12 hengelle)
Kakkupohja:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl rypsiöljyä tai voisulaa
3/4 dl maitoa
Pinnalle:
muutama raparperinvarsi pilkottuna
1 dl mansikoita
sokeria
Koristeluun:
tomusokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi öljy ja maito. Kääntele taikina tasaiseksi.
2. Vuoraa syvä kakkuvuoka leivinarkilla. Levitä taikina vuokaan ja
ripottele pinnalle viipaloidut raparperinvarret ja paloitellut mansikat.
Ripottele päälle sokeria.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes
pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä. Siivilöi jäähtyneen piiraan pinnalle
tomusokeria ja tarjoa seuraksi vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Siskokulta tulee tänään kyläilemään miehensä kanssa, pikkuinen lapsenlapsi mukanaan.
Niinpä päätin leipoa tätä herkullista piirakkaa kahvipöytään. Se on taatusti hyvää, kera jäätelön/vaniljakastikkeen.
Nyt se avattu.. meinaan Muumilaakso, sinne he suuntaavat huomenna. Kokemuksesta tiedän, että he viettävät siellä ikimuistoisen päivän.
Hain vielä syreenin oksia maljakkoon, nyt kesäinen kahvipöytä on lähestulkoon täydellinen.
Niinpä päätin leipoa tätä herkullista piirakkaa kahvipöytään. Se on taatusti hyvää, kera jäätelön/vaniljakastikkeen.
Nyt se avattu.. meinaan Muumilaakso, sinne he suuntaavat huomenna. Kokemuksesta tiedän, että he viettävät siellä ikimuistoisen päivän.
Hain vielä syreenin oksia maljakkoon, nyt kesäinen kahvipöytä on lähestulkoon täydellinen.
Halauksin
-tuta-
Oijoi, miten herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaPitäspäs leipoa, mutta kun en itse syö, niin taidan jättää muutkkn ilman ;)
Kaunis kattaus ja ihana on terassi kuvakin.
-päivi-
Herkullisen kaunis postaus!
VastaaPoistaNäyttääpä herkulliselta piirakalta.
VastaaPoistaJa ihania kukkia tuomassa kesätunnelmaa :)
Muhkea, herkullinen piirakka. Päälle paljon vaniljakastiketta Nam!
VastaaPoistaNam, kuulostaa juuri sellaiselta joka katoaa vuoasta alta aikayksikön. Lapset ovat jo kyllästyneitä raparperikiisseliin, joten tämä menee toteutukseen, kiitos :)
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköinen kiitos ohjeesta tuota täytyy tehdä:)
VastaaPoistaUskon että taatusti on mielettömän hyvää, sillä raparperi on ehdoton suosikkini ja piirakka näyttää niin herkulliselta. <3
VastaaPoistaNjam - kuulostaa hyvältä ja kuvasi ovat erittäin kauniit! :)
VastaaPoistaSainkin juuri raparperiä, joten ohje tuli kuin tilauksesta.
VastaaPoistaIhanan kesäistä - kattauksineen ja leipomuksineen.
VastaaPoistaNäillä leveysasteilla syreenit vasta teettelevät tuloaan, mutta nyt kun aurinko paistaa, menee tuskin kauan kun saan maljakkoon muutaman oksan :)
Kaunis kiitos kommenteista teille kaikille <3
VastaaPoistaAi kauheeta! miten herkullisen näköistä!
VastaaPoistaNami mitä herkkua
VastaaPoistaJos teillä on jo tuoreita mansikoita, olen syvästi kateellinen. Leipasempa huomenna ohjeellasi piirakan, mutta taidan turvautua pakastemansikoihin.
VastaaPoistaKaupoissa on myynnissä.. ulkomaalaisia:)
PoistaJoo-o! ollappa mansikkapelto ja raparperipusikko! :D Nam nam ja Lurpsis. Kyllähän tuli nälkä ja makean himo yhtäaikaa!
VastaaPoista