tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ympyrä on sulkeutunut..

..Tyksin osalta!



Viides ja viimeinen rintojen vuositarkastus oli eilen, onneksi ei mitään syöpään viittaavaa löytynyt. Ikävä kyllä kaikki eivät saa tätä ilouutista.
 ”Suomen syöpärekisterin tilastoissa vuosina 2007-2009 seuratuista rintasyöpäpotilaista viiden vuoden elossaololuku on 89%. Valtaosa rintasyövän uusiutumista tulee ensimmäisen viiden vuoden aikana, minkä jälkeen uusiutuminen on harvinaista”.
Minun rintasyöpäni onneksi huomattiin varhaisessa vaiheessa.  Se ei ollut levinnyt imusolmukkeisiin, vaikka oli laadultaan ärhäkkä ja huonoennusteinen. Rinnasta leikattiin vain pieni pala pois ja 6 viikon sädehoito tuli päälle.
Estrogeeniestolääkityksen sain viideksi vuodeksi. Ensimmäisen vuoden söin Femaria, toisen vuoden Letrozolea ja nyt lääkityksenä on Aromasin.  Nämä ovat tehokkaita ja hyviä rintasyövän estolääkkeitä..  mutta ne sivuoireet! Harvemmin kuulee kenenkään valittavan niistä ja varmaan kaikki eivät edes saa niitä.
Mutta, pahaa pelkään että sairastamani lonkan nivelrikko, rannekanavaoireryhmä, vatsan happovaivat, painonnousu, hikoilu ja huonot hiukset  ovat seuraukset näistä lääkkeistä. 
Myös jotain muuta, hyvin tärkeää hävisi minusta lääkkeiden myötä. Jonkinlainen sisäinen sädehtivä kipinä, se jokin on poissa.
Kuitenkaan en ole kertaakaan harkinnut estrogeeniestolääkityksen lopettamista! Viimeisen pillerin otan 28.2.2016.

Kun syöpä on kerran lyönyt sen mustan tahraavan leiman sieluun, voiko sen jättää taakseen ja alkaa elämään normaalia elämää, niin kuin sitä ei olisi ollutkaan?  
Niinpä, onko minulla helpottunut olo? Taidan olla vaan se vaikea tapaus, jolle kaikki jää korvien väliin. Tämänhetkinen olotilani on kaikesta huolimatta hyvin onnellinen.

Tyksille suurkiitos erittäin hyvästä hoidosta.

Makrotex haaste: ympyrä


Halauksin
-tuta-


37 kommenttia:

  1. Voi toivon niin sydämestäni, että se kipinäsi leimahtaa taas ilmiliekkiin jonain kauniina päivänä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä syöpä varmasti jättää jälkensä. Onnea viiden vuoden ympyrän sulkeutumisesta. Se on merkittävä paalu.

    VastaaPoista
  3. Onneksi syöpä saatiin pois, mulla on tänä vuonna mammografia ja pelottaa..pelottaa kovasti mutta on hyvä kun tutkitaan... täytän tässä kuussa 50 joten pelottava tutkimus tulossa, toisaalta kaikki otan vastaan mitä tulee ja sen mukaan elän..olisikin ihana saada vastaus et kaikki on kunnossa. minulla oli muutaman kerran noita kuumia aaltoja mutta ne hävisi..olihan karmeeta minulla ei ole mitään lääkitystä enkä ole sellaista halunnut..no saas nähä sitten kun vaihdevuodet alkaa kunnolla jyllätä, voimia sinulle koko sydämmestäni ja jaksuja kyllä se kipinä sieltä tuloo takaisin ihan varmasti :)

    VastaaPoista
  4. Tuta olet rohkea ja vertaistukena hienoa että kirjoitat asiasta. Hienoa että olet saanut hyviä uutisia vaikka ikäviä sivuoireita on paljon. Voisiko olla, että ajan kanssa saisit kipinääsi takaisin, toivon sitä todella. <3 Hienosti kirjoitat, miten rintasyöpä/syöpä/lääkitys vaikuttavat mieleen.

    Lämpimiä ja aurinkoisia ajatuksia lähetän sinulle täältä kasoittain <3

    VastaaPoista
  5. Onneksi ympyrä sulkeutui!
    Ainahan se on takaraivossa, mutta aika on hyvä lääke tässäkin ja kyllä se kytevä kipinä vielä roihahtaa!

    VastaaPoista
  6. Hyvän voinnin toivotukset Sinulle Tuta.

    VastaaPoista
  7. Hieno uutinen, kerrassaan hieno. Ei syöpää voi varmaan koskaan pyyhkiä muististaan pois, mutta ajatukset voi yrittää viedä siitä pois nyt, kun seuranta päättyy. Olet luova ja ahkera käsistäsi, se jokin sinussa on koko ajan.
    Nyt se voi taas puhjeta täyteen kukkaan, kun ei tarvitse enää pelätä.
    Hienosti olet selvinnyt, sydämelliset onnittelut ja energiahalit. Aurinkoista ja iloista kesää :-)

    VastaaPoista
  8. Hyvä uutinen. Hyviä vointeja sulle :)

    VastaaPoista
  9. Ihana kuulla hyviä uutisia. Paljon hyviä päiviä ja voimia elämäsi kulkuun eteenkin päin.Toivon sinulle uutta energiavirtaa ♥

    VastaaPoista
  10. Ihania uutisia =) Toivottavasti ympyrä sulkeutui lopullisesti ja pysyt voimissasi etsien elämän uusia ympyröitä <3

    VastaaPoista
  11. Hyviä uutisia!!! Ja hyvää jatkoa sinulle, tervettä jatkoa! <3

    VastaaPoista
  12. Mahtavaa että sait hyviä uutisia! Toivotaan että pysyy syöpä jatkossakin poissa :)

    VastaaPoista
  13. Onnea hyvistä uutisista, toivottavasti kipinä vielä löytyy <3

    VastaaPoista
  14. Oikein paljon onnea hyvistä uutisista, ja oikein paljon aurinkoa sinne täältä etelästä <3

    VastaaPoista
  15. Ensiksi onnea hyvistä uutisista! Ja kipinäkin saattaa löytyä vielä ajan myötä.

    VastaaPoista
  16. Ihania uutisia, onnea ja halus siulle. Tottakai lääkkeet aiheuttaa kuvaamiasi ongelmia. Mutta varmasti nekin helpottuvat kun se viimeinen pilleri on syöty.
    kadonnut kipinä tulee takaisi, usko minua :) ja oikein ihanaa kesää siulle.

    VastaaPoista
  17. Siitäkin huolimatta, että oma äitini hävisi tuolle samaiselle ruojalle taistelunsa - iloitsen teidän kaikkien puolesta, jotka sen olette voittaneet. Tiedän, että siitä jää varmasti lähtemätön jälki sinne jonnekin sielun sopukoihin, mutta eletään päivä kerrallaan ja nautitaan siitä mitä tällä hetkellä on. Toivon sinullekin mitä parhainta oloa.

    VastaaPoista
  18. Onnea sinulle sylin täydeltä.

    VastaaPoista
  19. Voisi kai sanoa, että ympyrä on sulkeutunut onnellisesti. Tutkimukset on tehty.
    Ihana ympyrä ruusuista.

    VastaaPoista
  20. Onnea ja siunausta, kiitos rohkeudestasi kertoessasi kokemuksestasi! Elämä on varmasti muuttunut, mutta kipinää sinusta löytyy, sen näkee blogistasikin. Oikein ihania kesäpäiviä Sinulle!

    VastaaPoista
  21. Iso hali ja sydämestäni toivon kipinän löytyvän!

    VastaaPoista
  22. Hieno uutinen. Päivä kerrallaan eteenpäin, kyllä se kipinä sieltä tulee vastaan, aluksi on varmasti totuttelemista asiaan:)

    VastaaPoista
  23. Ihana uutinen todella. Nyt vaan uusia tuulia kohti iloisin mielin.

    VastaaPoista
  24. Kauniit valkoiset ruusut, onnittelut iloisista uutisista!

    VastaaPoista
  25. Hyvä uutinen: Viisi vuotta ja ruusujen kera juhlia sitä kannattaa.

    VastaaPoista
  26. Ihania uutisia, vakavan sairauden kanssa olet käynyt sylipainia, onneksi voitit!

    VastaaPoista
  27. Ihanaa Tuta, että olet selättänyt rintasyövän <3 Olen läheltä seurannut minulle hyvin rakkaan ihmisen kamppailua rintasyövän kanssa. Hänellä se uusi juuri tuon mainitsemasi ensimäisen viiden vuoden aikana. Mutta sekin saatiin onneksi poistettua ja tänäpäivänä hänellä on terveen paperit. Mielestäni et ole "vaikea tapaus" kuten itse pohdiskelit tuossa lopussa... luonnotonta se olisi jollet miettisi asioita. Rintasyöpä ei ole ihan pikku juttu, kyllähän se jättää jäljen sieluusi ja läheisiisi. Voimia sinulle, että jaksat taas tarttua elämään kiinni ja kääntää kokemasi vahvuudeksi... kyllä se uinuva kipinä taas uudelleen syttyy. Syöpä ja sen mukanaan tuomat ajatukset ovat rankkoja ja vaativat aikansa, jotta pystyy taas jatkamaan matkaa. Lämmin halaus.

    VastaaPoista
  28. Je mi smutno z toho, čo si tu napísala, ale verím, že sa z toho dostaneš. Prajem úplné uzdravenie.
    Emily

    VastaaPoista
  29. Ympyrä joka oli matkallasi on nyt sulkeutunut. Se kertoo että on hyvä mennä eteenpäin,ei eläen pelossa vaan nauttien siitä mitä on nyt ja mitä sai. Syöpä kuten moni muukin vakava sairaus jättää aina jäljen. Se kipinä palautuu kun annat itsellesi aikaa hyväksyä se mitä on nyt.

    Kaikkea hyvää sinulle ja upea kukkakimppu tuo valoa.

    VastaaPoista
  30. Ihana kiitos♥ teille kaikille.. olette rakkaita♥

    VastaaPoista
  31. Ehkä tämä helpottava tieto saa kipinän taas heräämään. Rohkeasti nauttimaan kesästä !♥

    VastaaPoista
  32. Onnea hyvistä uutisista. Toivottavasti se kipinäkin joskus vielä löytyy.

    VastaaPoista
  33. Koskettava ja ajattelemaan laittava kirjoitus! Onnea hyvistä uutisista ja oikein kaunista kesää sinulle - toivottavasti kipinäkin löytyy taas ajan kuluessa!

    VastaaPoista
  34. Kaunis kiitos kaikille, lämpimistä kommenteista. Olette rakkaita <3

    VastaaPoista
  35. Olen onnellinen sinun puolestasi. Aurinkoa kesääsi.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio