Oikein ihanaa ja tunnelmallista 3.adventtisunnuntaita.
Tänään vietämme myös Pyhän Lucian päivää.
Muistan hyvin kuinka lapsena,💖 joka joulukuun 13 päivänä, katselin kotini ikkunasta Lucia-kulkuetta hevosvaunuineen, tonttuineen ja soihtuineen. Mielestäni kulkue näytti niin lumoavan kauniilta, että vieläkin pystyn aistimaan sen tuoman tunnelman.
Tänään minulla ei ole tarjolla lussekatteja, vaikka onkin valoa tuovan Lucian päivä, vaan herkullista luumu-kanelikakkua!
PIPARIMURUPOHJA:
150
g piparkakkuja , esim.
Annas pepparkakor
100
g Valio voita
1
tl kanelia
TÄYTE:
4
liivatelehteä
2
dl Valio vispikermaa
2
prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1
rkl sokeria
1
1/2 rkl mantelilikööriä ,
esim. Disaronno
PUOLUKKAKASTIKE:
4
dl (200 g) puolukoita
n.
2 1/2 dl vettä
1/2
- 3/4 dl sokeria
2
tl maissitärkkelystä
POHJA:
Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa.
Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan
piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 22 cm)
pohjalle ja n. 3 cm ylös reunoille.
Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7 - 8 min.
Anna jäähtyä.
TÄYTE:
TÄYTE:
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri.
(Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
Valuta vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa 1
rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana
koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto.
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Jätä pinta
aaltoilevaksi. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.
PUOLUKKAKASTIKE:
Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä
n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita
maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna
kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele
halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai
suklaalastuilla.
VINKKI
* Korvaa itse tehty puolukkakastike halutessasi valmiilla
karpalo- tai vadelmakastikkeella, esim.
Marli. Ohje: Valio.fi
Marli. Ohje: Valio.fi
Kakun koristelin tällaisilla "kävyillä"
Pyörittelin kartion marsipaanista ja painelin siihen rikottuja suklaamuroja, päälle siivilöin tomusokeria!
.
Onpa herkullisen näköistä kakkua, pitää tallettaa resepti ja kokeilla. Kirjasta taiteltu sydänkin on kaunis. Itse tein ensimmäisen kirjasta taitellun enkelin, kasvot vielä puuttuvat. Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista
VastaaPoistaIhanaa herkkua.
VastaaPoistaTuo ohje on otettava talteen. Jospa veisinkin tyttärelle yllärinä kun joulupäivänä sinne m,enen syömään.
VastaaPoistaKuulostaa ja näyttää niiiiiiiin hyvältä. Ihanaa kolmatta adventtia
VastaaPoistaNäyttää niin hyvältä. Hyvää 3 adventtipäivää:)
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköistä. Hyvää kolmatta adventtia :)
VastaaPoistaAh mikä herkku. Tätä voisi kyllä kernaasti kokeilla mutta gluteenittomana.
VastaaPoistaOi, miten makoisaa kakkua!
VastaaPoistaMonta kivaa postausta, kun en ole ehtinyt vierailla blogeissa. Kertakaikkiaan ihana kirja-askartelu jälleen. Herkullisen näköinen kakku on syntynyt. Mukavaa joulunalusviikkoa tv liisa
VastaaPoistaNam. Onpa herkullisen näköinen.
VastaaPoistaOtanpa tästä pikkuisen vihjettä. Gluteeniton luumuliivatekakku on ajatuksissa tehdä jouluksi :)
VastaaPoista