Pientä leivontaa välillä, ettei ihan mene haastepostauksiin. Vaikka tuovathan ne piristävää vaihtelua omien juttujen sekaan ja samalla tutustuu toisiin bloggaajiin.♥
Tänään tarjoan teille hyvää porkkanakakkua, kuin suoraan konditoriasta! Herkullin tarjottava, jonka pinnalla on sitruunanmakuinen kuorrute. Kakku joka kirjaimmellisesti sulaa suuhun.
2 dl sokeria
3 munaa
300g kuorittuja, hienoksi raastettua porkkanaa
100g hasselpähkinärouhetta/jauhoja
1 dl ruskeaa raakasokeria/ruokosokeria
3 dl jauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ mm neilikkaa
1 tl suolaa
2.5 dl ruokaöljyä
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota läpimitaltaan 24-senttinen irtopohjavuoka.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. (Noin 10 min)
3. Lisää keskenään yhdistetyt porkkanaraaste, hasselpähkinärouhe ja raakasokeri. Sekoita.
4.Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja siivilöi/sekoita ne varovasti nuolijalla käännellen taikinaan.
5. Lisää ruokaöljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada se vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Koska uuneissa on eroja, kannattaa kypsyys koittaa puutikulla, jos tikku jää kuivaksi kakku on kypsä. Anna jäähtyä..
Kuorrute:
50g voita
100 g Philadelphia juustoa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl tomusokeria
(otin tuorejuustoa ja voita runsaalla mitalla)
Valmista kuorrute:
Sekoita keskenään pehmeä voi, tuorejuusto ja sitruunan raastettu kuori. Lisää tomusokeri ja vispaa seos kiiltäväksi vaahdoksi. Koristele kakku ja makunautinto on valmis.
Ohjeen pöllisin täältä: Hembakat!
Oleppa hyvä!
-tuta-
Kiitos ihanasta kakusta, kuten huomaat haukkasin siitä jo palasen;)
VastaaPoistaJos oikein tarkalla silmällä katson.. niin pieni murunen on hävinnyt;)
PoistaHieno kakku. Meillä mies tekee parhaillaan raakakakkua tulevaa viikonloppua ja vieraita varten.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Kuulostaa herkulliselta. Liisa
VastaaPoistaNäyttää niin ihanalta, maistuikin varmasti hyvälle.
VastaaPoistaPorkkanakakku on todellista herkkuani. Upea ohje.
VastaaPoistaVoi nam mitä herkkua!
VastaaPoistaKaunis koristelu!
Kivaa illan jatkoa sinulle!
Nams, herkullisen näköistä!
VastaaPoistaHerkullisen näköinen porkkanakakku:)
VastaaPoistaOn muuten hyvän näköistä kakkua!
VastaaPoistaVarmasti maistuisi minullekkin....namm...kiitos..:)
VastaaPoistaHoukuttelevan näköinen, kuten leipomuksesi aina ovat.
VastaaPoistaPorkkanakakkua en olekaan maistellut aikoihin. Tulipa mieleen, että tuo kuorrute voisi toimia hyvin muffinien päälläkin...!?! :)
Porkkanakakku on minun lemppari kakku.
VastaaPoistaMaistuvalta näyttää, mitenköhän selviäisi pakettina ??? :)Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaHerkullinen kakku :) Täytyypä napata ohje muistiin :)
VastaaPoistaIhana kakku ...suussa sulavan näköinen ja varmasti herkullinen.KIITOS ohjeesta,täytyy tehdä tätä vaikka viikonlopuksi ;)
VastaaPoistaTämä resepti, yritän :)
VastaaPoistaKiitos kaikille kommenteista.. kakku on herkutellen syöty:)
VastaaPoistaNami mitä herkkua, porkkanakakku kelpaa aina :)
VastaaPoistaKiitos Virpi:)
Poista