Makoisat itse tehdyt sämpylät, jotka valmistuvat käden käänteessä. Soveltuvat hyvin välipalaksi tai aamiaisleiviksi.
1 dl juustoraastetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl sämpyläjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
100 g voita, huoneenlämpöistä
3 1/2 dl piimää
Pinnalle:
juustoraastetta (minä käytin Arla Emmental)
Sekoita leivinjauhe, suola, vehnäjauho, sämpyläjauho ja juustoraaste
kulhossa. Nypi voi sekaan ja lisää piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa se 12 osaan.
Leivo
taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele
päälle juustoraastetta. Paista leivät 250 asteessa noin 10-12 min.
Aamun pieni herkutteluhetki makunystyröille!
Mukavaa keskiviikkoa kaikille ihanille. Aurinko lämmittää, talitintit laulavat ja harja-autot huristelevat imuroiden hiekkaa, se on kevättä!
Meillä leivotaan
-tuta-
Nam...nam...herkullisen näköinen sämpylä,maistuis...pitääpä tekasta siun ohjeella joku kerta sämpyt ;)
VastaaPoistaHyvältä näyttää! Maistuis kyllä mullekin ;)
VastaaPoistaHerkullinen sämpylä varmasti on hyvää. Täytyy otta resepti tlteen kiitos :)
VastaaPoistaOnpa ihanaa herkkua. Minä tykkään suolaisista leipomuksista enemmän kuin makeista.
VastaaPoistaHerkkua, herkkua ja ilman hiivaa! Muhkeita sämpylöitä!
VastaaPoistaOnpas hyvännäköisiä! Täytyypä kokeilla, itse kun aina tulee taikina nostatettua hiivan kanssa.
VastaaPoistaherkullista nam.
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä sämpylöitä. Kiitos ohjeesta. Onkin kiva kokeilla välillä jotain muunlaisia.
VastaaPoista