Perjantaiterkut kaikille!
Maaliskuu meni joutuisasti, se vain juoksi tuosta ohi ja
vilkutti mennessään.
Blogissa taas herkutellaan, kun sain päähäni leipoa pizzaa.
Aikas hyvää oli ja hävisi nopsaan parempiin suihin.
Niin... 😌 olin luvannut itselleni, etten herkuttele, kakut
jätän väliin,
jäätelöt kierrän kaukaa ja, ja... Hyvästi hoikempi kesäkroppa.
Että näin!
Pohja:
20 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä (rapsiöljyä)
noin. 5 dl vehnäjauhoja
noin. 5 dl vehnäjauhoja
Minun pizzani koostui näistä:
4-5 rkl Dolmio bolognese classico tomaattikastiketta
4-5 rkl Dolmio bolognese classico tomaattikastiketta
230 g savukinkkusuikaleita
1 dl pilkottuja herkkusieniä
1 dl tonnikalahiutaleita
1/2 dl pilkottua ananasta
Pinnalle:
Pizzajuustoa
siivutettua tomaattia
Oreganoa
Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita,
kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot, vähitellen. Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 40 minuuttia..
Kauli taikina leivinpaperin päällä levyksi ja siirrä se
pellille, (omani oli 28x40.)
Sivele pohja Dolmio bolognese classico tomaattikastikkeella,
ripottele savukinkkusuikaleet, pilkotut herkkusienet, tonnikalahiutaleet ja ananaspalat
pizzapohjalle.
Ripottele pinnalle pizzajuusto ja siivutetut tomaatit.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.
Muutama salaatinlehti lautaselle ja oreganoa pinnalle.. avot!
Pizza oli niin hyvää, että teen varmaan jatkossakin tätä.
Voitin kukkurakoti -blogin arvonnossa kaksi lippua Piha & Puutarha -messuille. Jippii!
Kujeilevaa aprillipäivää kaikille!
-tuta-
Oi,oi kyllähän pizzaa on välillä saatava...nam!
VastaaPoistaHerkulliset kuvat!
Kiitos Sirpa.. hyvää oli:)
PoistaHyvä ohje sitä on tehtävä lähiaikana On herkullinen. Kiitos !
VastaaPoistaKiitos Irma.. herkullinen ja helppo ohje:)
PoistaHerkullisen näköinen pizza:)
VastaaPoistaKiitos Ritva, Herkkua oli:)
PoistaIhan tässä nälkä iskee,kun kattelee noin herkullista pizzaa...näin pääsiäisen imelän syönnin jälkeen tekee mieli jo jotain suolaista.Mukavaa,aurinkoista viikonloppua sinulle Tuta =)
VastaaPoistaKiitos Tuula.. mukavaa viikonloppua myös sinulle:)
PoistaOikein maittavan näköistä pizzaa ja kyllähän pizza luetaan ruuaksi eli kyllä sillä saa "herkutella" :)
VastaaPoistaKiitos Virpi.. hyvin maittavaa ruokaa oli:)
PoistaVoi melkein maistaa ihanan maun! Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos Suvi.. maistui liiankin hyvälle:)
PoistaHerkullisen näköinen pitsa... epäilemättä todella hyvää.
VastaaPoistaOnnittelut Piha & Puutarha -messulipuista. Ei muuta kuin nauttimaan annista!
Kiitos Suvituulia.. ainoa huono asia pitsassa on, että se lihottaa:)
PoistaAi ai ai! Teillä on herkkuleipuri emäntänä! Ihanan näköinen pitsa!
VastaaPoistaKiitos Saila.. hyvää oli, tuumailee ikuinen lahdutuskuurilainen:)
PoistaOnnea voitostasi, ja sen kunniaksi ihanaa pitsaa.
VastaaPoistaKiitos Liisa.. Sunnuntaina lähdemme messuille:)
PoistaHerkullisen näköinen pizza!
VastaaPoistaOnnittelut voitosta!
Kiitos Sari.. hyvin onnellinen olin noista lipuista:)
PoistaKiitos Ma-te.. hyvää oli:)
VastaaPoistaNyt tarjoilu on sellainen että joudun pizzaa tekemään tänä iltana. :-)
VastaaPoistaMukavaa huhtikuuta!
Oi mitä herkkua, pizza on hyvää. Oikea viikonlopun herkku. Onnittelut voittajalle, upea voitto. Puutarhamessuilla on varmaan paljon nähtävää ja kivoja ideoita.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua :-)
Ai hurja, nyt tuli nälkä...
VastaaPoistaOliskohan kaapissa ainekset rahkapohjapitsaan :D
Ai ai, täällä on taas herkuteltu. Rukola sopii niin hyvin pizzan päälle ja sitä tuntuu nykyään olevan jokaisessa pizzeriassa. Ja tuo sinun pääsiäiskakkusi on todella herkullisen näköinen. Onnea lipuista!! Liisa
VastaaPoistaNam, oli varmasti herkkua.
VastaaPoistaNäyttää niiiiiiin herkulliselta. Meillä mies tekee suolaset suurimaksi osaksi , pitääpä sanoa että oliskohan meilläkin pitsa ilta tiedossa :)
VastaaPoistaNammmms mitä ihanaa herkkua.
VastaaPoistaKiitokset teille kommenteista!
VastaaPoistaAijai pitsa maistuu aina ja toisten tekemänä aina parempi ❤️
VastaaPoistaSydämellistä viikonloppua ❤️