perjantai 12. toukokuuta 2017

Mustikkamutakakku valkosuklaalla

Vinkkiä, vinkkiä Äitenpäivän kahvipöytään.  Kokeile ja ihastu! Helppo mustikkainen mutakakku, jonka taikinaa ei tarvitse vatkata/vaahdottaa. Se valmistuu hetkessä.. vain sekoittamalla kakki ainekset keskenään. Nam, nam.



2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
100 g valkoista suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1-1,5 dl mustikoita (muitakin marjoja voi käyttää)
 (Ohjeesta poiketen oma vuokani oli jonkin verran isompi, joten lisäsin 1 tl leivinjauhetta)

Ohje:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 20 cm) ja jauhota se.. minä käytin kookoshiutaleita.
2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä, paloittele suklaa sekaan, sekoita kunnes se on sulanut.
3. Vispaa sokeri sekaan, lisää munat yksitellen. Lisää tämän jälkeen jauhot, siivilän läpi.
4. Kaada seos vuokaan, ripottele mustikat pinnalle.

5. Paista 15-20 minuuttia., (uunin keskitasolla) 15 minuuttia = oikein tahmea, 20 minuuttia = hieman tahmea. (minä paistoin tuon 20 min).

6. Sihtaa pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.



Ohje:Hembakat ja käänsin suomeksi, miten käänsin.

Ihanaa viikonloppua kaikille!
-Tuta-

10 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Varmaan maistui on niin herkullisen näköinen!
    Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulta.
    Mustikka leivonnaiset on niin hyviä.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen kakku! Kiitos ohjeesta.
    Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  5. Tälläistä ei ole tullutkaan kokeiltua, nappaanpa ohjeen talteen ja täytyykin kokeilla kun seuraavan kerran tulee vieraita kahvittelemaan :) Aurinkoista lauantaita <3

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköistä :) Ja olisikin vielä vähän mustikoitakin pakkasessa. Kiitos ohjeesta. Hyvää viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
  7. Iso nam <3Sydämellistä äitienpäivää <3

    VastaaPoista
  8. Varmaan herkkua! Minulla on nopea mustikkapiirakan ohje jota muokkaan tarpeen mukaan.
    Siinä valkosuklaan tilalla maitoa. Joskus teen myös kuorrutteen marjojen päälle.
    Tämän pohja on varmaan vielä herkullisempi, valkosuklaan avulla. Täytyypä kokeilla.

    Kiitos ihanasta ohjeesta. Auringon valoa ja lämpöä toivottelen :-)

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio