sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Punaviiniglögi


Punaviiniglögi

75 cl punaviiniä
6 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
1 tähtianis
pieni pala inkivääriä
2 suikaletta appelsiininkuorta, poista valkoinen osa
100 g vaaleaa muscovadosokeria  (ruokosokeri tai tavallinen hienosokeri käy myös)
 5 cl konjakkia

Lisää kattilaan punaviini ja mausteet. Anna tekeytyä vuorokausi. Kuumenna seos, lisää sokeri ja konjakki, älä päästä kiehumaan, sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja siivilöi mausteet pois. Tarjoile ja nauti hyvässä seurassa tai ota kupillinen yömyssyksi.

Jos punaviini ei maistu, voit korvata sen lemppari täysmehulla.

Ohjeen olen kirjoittanut jostain aikakausilehdestä.. joskus!


 Vihreillä Kuulilla täytetyt joulutortut ovat villinneet kotileipureita. Minä käytin Fazerin hedelmänmakuisia Finlandia kuulia. Ukko-kulta halusi kuitenkin itselleen  perinteiset, luumutäytteellä.
Ihan hyviä olivat.

Leppoisaa iltaa sinulle  ja kiva kun kurkkasit❤

-Tuta-

17 kommenttia:

  1. En ole kovin glögin ystävä, mutta tuota reseptiäsi voisin kokeilla :D Mielenkiintoisia nuo uudella tavalla tehdyt joulutortut, taidan silti pitää enemmän perinteisistä :D

    Mukavaa marraskuista viikkoa Tuta!

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka kauniit, jouluiset kuvat. Itse olen juonut glögiä koko viikonlopun, vähän ollut kurkku kipeä, niin lämmintä olen juonut. Punaviinin ystävä en ole, en tiedä miksi en siitä tykkää! Hyvää sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
  3. Vihreät kuulat eivät kuule meidän huushollissa kerkiä torttujen täytteeksi, niin kiire niillä on parempiin suihin ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia maittavista joulun tunnelmaisista herkullisista kuvista.
    Ei voi mitään, kun vesi herahtaa kielelle. ;)
    ....ja kun olen melko tiukalla ruokavaliolla tällä hetkellä..

    VastaaPoista
  5. Varmasti maukas glögi! Kaupan glögit ovat jotkut niin makeita, että taidankin kokeilla tuota:)

    VastaaPoista
  6. Oi, tuo glögi <3 Sopisi hyvin tällaiselle flunssan kurimuksessa olevalle. Mutta pääsen kokeilemaan tuota vasta, kun jaksan tästä kauppaan. Olen Hannen kanssa samaa mieltä, että kaupan glögit ovat jotkut liian makeita.
    Joulua on jo kuvissasi - ihanaa.
    Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Glögi kuuluu meidänkin joulun aikaan. Kiitos ohjeesta!
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Glögi kuuluu jouluun. Houkutteleva ohje. Samoin tortut marmeladikuulilla. Niitäkin voisi kokeilla. Tykkään myös omenahillosta tortuissa. Kiitos ohjeista ja inspiroivaa viikkoa

    VastaaPoista
  9. Oi miten herkullisen jouluista tunnelmaa...
    Mä arvasin, että kun tänne blogimaailmaan taas ehdin, niin alkaa vissisti jouluttaa :)

    VastaaPoista
  10. Ihana joulufiilis tuli lukiessa postausta:) Niin kauniit kuvat ja voi mitä herkkuja♥ Glögi on ihan lemppari juomaa tähän vuoden aikaan:) Mukavaa marraskuun loppua♥

    VastaaPoista
  11. Glögiä on tullut itse tehtyä ja ostettua valmiina , mutta kiitos ohjeesta, taidanpa jälleen tehdä itse ja nuo kuulat olisi kyllä kiva lisä täälläkin ja tortut, mutta se taikina pitäisi itse tehdä, ei ole valmiina. Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Lämmintä ja herkullista joulumieltä kauniissa kuvissasi!
    Vielä en ole glögiä ostanut, mutta eiköhän viikonloppuna...:)

    VastaaPoista
  13. Konjakkia en ole koskaan glögiin laittanut, mutta ehkä seuraavan kerran. Kiitos siitä. Torttuihin laitoin tällä kertaa päärynä, kinuski marmeladia. Hyvää oli nekin.

    VastaaPoista
  14. Finlandiakuulia haluaisin kokeilla myöskin. Vihreät ainakin maistuivat, herkullisia kuvia!

    VastaaPoista
  15. Vielä on glögikausi korkkaamatta, mutta pullo kyllä odottaa. Meillä ei taitaisi kuulat ehtiä torttuihin, kun ne jo olisi syöty.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio