perjantai 26. tammikuuta 2018

Linnuille siemenkakkuja
munkinpaistorasva-linnuille.jpg


Tein lintusille siemenkakkuja. Laitoin ripustusnarun tyhjään maitopurkkiin, pohjanpuoleiseen päähän tein monta solmua, näin varmistin, että naru pysyy kiinni siemenkakussa. Kaadoin purkkiin siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä, kauraa, maapähkinöitä, hirssiä ja ohraa) ja sulatetun munkinpaistorasvan. Annoin kovettua.. sitten revin maitopurkin pois. 
Talipallo-ohje.jpg

Asumme kerrostalossa ja meillä lintujen syöttäminen on kielletty. Tyttärelläni on keittiön ikkunan edessä suojaisa linnunlaulupuu, hän syöttää lintusia ympärivuoden. Siispä kiikutin ne sinne.
lintujen-rasvapallo.jpg
Oletko sinä muistanut sirkuttajia ravinnolla?

Tuuliviirin kalastajalla on hyvä kalaonni..  ympärivuoden. Tiesitkö.. että kalaonnea ei saa koskaan toivottaa, kalaan lähtevälle! Kireitä siimoja tai muuta vastaava ovat sallittuja, mutta ei kalaonnea.🙀 Kuulemma se on melkein tieteellisesti todistettu, että silloin Ahti ei suo antejaan.😲
tuuliviiri-kalastaja.jpg


Olen muutamien päivien aikana saanut ihailla..  mykistävän kaunista talvea. Huurteisia puita, utuisia metsiköitä ja ihanaa valkeutta.
ikkuna.jpg

Luonto on ollut kuin talvinen ihmemaa! Joskus vain tuntuu siltä, että tämä alkaa olemaan harvinaista herkkua, täällä lounaassa.

Sitten tuli vesisade ja vei kaiken pois.. nyt on +5 astetta lämmintä.

Terkuin 
-tuta- 

15 kommenttia:

 1. Noihan se talvi pistäytyi meilläkin...toivotin uudelleen käymään vielä tämän talven aikana..:)

  VastaaPoista
 2. Oli hetken kaunis talvi, tänään paistoi vihreä nurmi ja kynnetyt pellot. Toivoin hiljaa mielessäni, että olisi jo kevät <3

  Lintuja ruokittu ja samlla kaavalla olen tehnyt Tirpoille erillaisia siemen-'kuppikakkusia'. Tänään juuri täytin lintulaudat ja ripustelin kuppikakut entisten syötyjen tilalle.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Ihania talvisia kuvia. Kiva kun linnut saavat teilläkin ruokaa, meilläkin niitä muistetaan. Mukavaa viikonloppua! PS. Blogissani on neljän puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia!
  Itsekin kerrostalon asukkina ei tule lintuja ruokittua.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Herkän kauniita talvimaisemia. Samanlaista oli pienen hetken meilläkin, mutta sitten pakkanen lauhtui ja vesisade huuhteli kadut liukkaiksi. Me asumme pienessä kerrostalossa ja pidämme talvella lintusille laudalla auringonkukansiemeniä tarjolla. Vieressä on orapihlaja-aita ja puita, joten paikka on suojaisa lintujen näkökulmasta ja me näemme kivasti ikkunasta vierailijat. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Meilläkin pikku siivekkäitä ruokitaan. Ne saavat tosin vain auringonkukan siemeniä syödäkseen.
  Todella ihanista talvipäivistä sai nauttia täällä meilläkin, kunnes sade vei kauneuden mennessään. Rrrrr...harmittaa.

  VastaaPoista
 7. Noita huurteisia puita tuli kuvattua, olihan se kaunista, valkoista joka paikassa, mutta nyt mustaa, vettä satoi kun tulin juuri kotiin. En ole vielä kokeillut tuota siemenkakkua tehdä, voisihan sitä vielä tehdä, talitinttikin jo opettelee titityytä, tänä viikonloppuna onkin pihapongaus bird lifellä.Kiitos kommentistasi blogissani.

  VastaaPoista
 8. Ihana kun saavat linnutkin herkutella:) Upeita kuvia, niin kaunista talvea♥ Tuota en tiennytkään, ettei kalaonnea saa toivottaa..tämä pitääkin ensi kesänä muistaa kun pojat taas kalaan menevät:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 9. Meillä on sama tilanne kuin teilläkin. Jääkaapissa on kookosrasvaa, voisin tehdä tyttären pihapiirin linnuille syötävää.

  VastaaPoista
 10. Ihania talvi kuvia. Mekin ruokitaan lintuja Hyvää viikon loppua :)

  VastaaPoista
 11. Kauniita talvikuvia.
  Olisi kiva syöttää lintuja, mutta kerrostaloelämä...
  Kireitä siimoja olen toivotellut, kun kalastajia on tuttavissa. Eläköön kaikki taikauskoiset tavat ;)

  VastaaPoista
 12. Hyvä me, tääläkin on tehty kakkusia linnuille, mutta eivät kovin hanakasti kakun kimpussa viihdy, vaan laudalta jyvät näkyy kelpaavan paremmin.
  Meiltäkin lumi katosi puoleen siitä mitä se oli vielä muutama päivä sitten☺
  Mukavaa pyhäpäivää Sinulle Tuta ♥

  VastaaPoista
 13. Me emme ruoki lintuja koska asumme rivarissa ja meillä on myös kielletty syöttäminen ja mökillä kun emme ole koko aikaa. Onneksi sillä vakituiseen asuvat ruokkivat .Ilman suhteen meillä on mennyt samaan tahtiin kuin siellä. Hienoa että hyödynsit rasvat ja menivät käyttöön. Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
 14. Harmi kun tuo kaunis talvi kesti kovin lyhyen ajan. Meiltä on pikkuvarpuset kokonaan hävinnyt, pari vuotta sitten oli kymmeniä.

  VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...