sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Iän tuomaa glamouria?



Joillekin sopii… joillekin ei. (Harmaantuvat hiukset)
Elämää helpottava vinkki😊
Biozell-savyttäväsuihke.jpg

Olen värjännyt hiuksia yli 25 vuotta, ensimmäiset harmaat ilmestyivät noin 42 vuotiaana. Nuorempana hiusteni väri oli tummanruskea, mutta vanhetessa ne ovat muuttuneet vaaleimmiksi ja harmaita on tullut paljon. 
Alkava harmaa tyvikasvu on vähemmän kaunista. Se antaa todella epäsiistin ja hoitamattoman vaikutelman, joten olen värjännyt hiuksiani noin kerran kuukaudessa. Vanhemmiten olen yrittänyt päästä irti, tästä harmittavasta värjäysrumpasta, mutta huonolla menestyksellä. Sitten sain vinkkiä hiusten tyvivärispraysta (täysin mennyt ohi) se kuulemma häivyttää harmaat hiukset ja tyvikasvun muutamassa sekunnissa ja väri lähtee helposti pois, yhdellä pesukerralla. Kerrassaan nerokas keksintö.

Tyvivärispray meni heti google-hakuun, löysin  kolme tuttua tuotemerkkiä.
L’Oréal Parisin,  Schwarzkopf Root Retoucher ja Biozell tyvisprayt. Ja eikun kauppaan, mukaani tarttui ensin tuo Biozell…  seuraavalla kerralla vaihdan tuotemerkkiä ja katson miten nuo kaksi muuta toimivat hiuksissani.

Biozell: "Sävyttävä tyvispray häivyttää hetkessä tyvikasvun ja harmaat mustista hiuksista. Suihke antaa rakennetta ja ryhtiä sekä raikastaa hiukset.
Käyttö: Suojaa vaatteet ennen käyttöä. Ravista hyvin ja suihkuta jakauksittain kuivien hiusten tyveen 10–15 cm etäisyydeltä. Anna kuivua ja harjaa tai pöyhi hiukset kevyesti sormin. Muotoile hiukset haluamallasi tavalla. Sävy pysyy hiuksissa seuraavaan pesuun saakka".

Helppoa… nyt tyvikasvu saa rehottaa rauhassa, kun lähden ulos tai kauppoja kiertelemään, niin suihkautan tyviväriä hiusten juuriin, ohjeen mukaan. Helpotti kyllä kummasti elämää ja päälaen valkoinen pyörrekin meni piiloon, ihan hetkessä.  Eipä tarvitse enää värjätä hiuksia joka kuukausi.

Äitini ei koskaan saanut harmaita hiuksia... pellavapäästä tuli vanhemmiten ruskeahiuksinen. Samoin näyttää käyvän  tyttärelleni.

Pakko mainita myös tämä... mulla on uusi kännykkä ja siinä on jokin outo toiminto päällä. Ottaessa  selfietä... se itsellään oikoo pois kasvojen rutut sekä kuopat  ja tasoittaa ihon väriä😶 Enkä mä saanut sitä toimintoa pois. On se  kamalaa... kun kovalla työllä ansaitut elämän juovat häviävät, tuosta noin vaan.😕

Viimehetken lisäys😂
No löysin filtterin poiston...  tässä vasta heränneenä, silmät unessa, otsa kurtussa, ja ilman meikkiä. 👵 Mutta katsokaas, harmaat hiukset ovat pysyneet poissa, kiitos värisuihkeen.

Tammikuun ensimmäinen viikko mennä hurahti vauhdilla. Paljon suunnitelmia on päässäni, mutta mitään niistä en ole ehtinyt toteuttaa.  No, joulun sain ainakin siivottua pois.

Onko sinulle tuttu juttu, tämä tyvivärisuihke?
-Tuta-

47 kommenttia:

  1. Minä aikoinani odotin niin kovin harmaantuvia huksia, mutta turhaan. Sitten, mieheni kuoleman jälkeen meni kaksi viikkoa ja tukka ihan harmaa. No, ne palautui vielä silooin entiselleen, mutta nyt, 86 vuotiaana on vihdoin harmaa pää, ei vieläkään toivomani tasaisen harmaa mutta kuitenkin pääväri harmaa.
    Ihanaa loppiaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaat hiukset ovat kauniita... minulla ne vaan on niin epätasaisesti tulleet, että eivät näytä mitenkään kauniilta.

      Poista
  2. Haluan myös tuollaisen kameran jossa saa harmaat hiukset pois ! Mä värjäsin nuorempana jonkinverran hiuksiani,en enää vuosiin pahan allergian takia ja muiden syiden joten harmaata on enemmän tai vähemmän mutta ei voi mitään, ja vasta hiukan yli 50 olen :) Ryppyjä ei sentään vielä muuta kuin naururypyt! Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tuo suihke, joka poisti harmaani.🤗 Kyllä sellaisia toimintoja taitaa kännykkäkamerassa olla, mikä fiksaa hiuksetkin.

      Poista
    2. Ps. piti mennä lisäämään tekstiin tuo... kiitos värisuihkeen :)

      Poista
  3. No kuule en ole koskaan kuullutkaan moisesta. Minä käyn värjäyttämässä noin kerran kuukaudessa myös hiukseni. Mutta kampaajani ei halua värjää kuin tyven joka toinen kuukausi . Minulla olisi varmaan ihan harmaat hiukset kokonaan ellen värjäyttäisi niitä . On se vähän mutkikas juttu kun joskus päättää lopettaa värjäyksen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu... huonosti minulla ainakin on käynyt, mutta tämän suihkeen avulla ei enää tarvitse värjätä niin usein.

      Poista
  4. Siis mikä kamera???Omani on armoton- näyttää kuvan juuri sellaisena kuin malli on!!!Olen ollut punertavanpigmenttinen tummatukka aina, ja vanhemmiten tukka vain vahvistuu näköjään, harmaita ei ole yhtään! Mitkään värit (hennaa lukuunottamatta)eivät kiinnity hiuksiini. Kokoharmaat hiukset ovat glamouriset mielestäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännykäkamera... siinä oli jokin filtteri päällä, kun otin selfietä. Melkein säikähdin kun katsoin kuviani. Puhtaan harmaat hiukset ovat tosi kauniita.

      Poista
  5. Harmaita hiuksia ole ainakaan vielä ilmaantunut. Olen tainnut periä isäni puolelta hiuslaadun joka ei harmaannu. Tuollainen puhelinhan on kätevä, joka rypytkin itsestään kuvista oikoo :) Mukavaa loppumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu sekin, että ei tule harmaita... niin ei tarvitse värjätä. Tämä välivaihe on kamala.

      Poista
  6. Vau minullahan on kans aina ollut tuo ongelma, harmaita on ollut jo paljonkin 45 vuotiaasta lähtien, ja olen värjännyt välillä kestovärillä, ja vähän laimeimmilla, milloin milläkin merkillä, olisiko nyt tuosta minunkin hiuksiin ratkaisu, ehottomasti ostan tuon, kunhan pääsen täältä "korvesta" tuonne keskustaan, voitko kertoa mistä kaupasta itse ostit tuon, ettei mun tarvitsisi etsiä, mutta luulen että keskustasta löytyy, en haluais olla vielä harmaatukkainen, kun tumma tukka sopii muutenkin minulle, enkä vielä ole kuin just 63 eläkkeelle jäänyt.Täl viikolla käyn kattoo alennusmyyntejä, ni samallaostan tuon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikki kaupat myyvät näitä, tämän ostin Sokokselta:)

      Poista
  7. Siis loppiaista piti toivottaa!

    VastaaPoista
  8. Ihania glamour-kuvia, juuri sitä aitouhtta, mitä arvostan.
    Tuo tyvispray on kyllä saatava heti seuraavalla kauppareissulla. Itselläni on sama ongelma, omat alunperin tummanruskeat hiukseni kasvavat nyt harmaata tosi reippaasti. Kampaajakäynti viivästyy lähes aina ja tuskailen tyvikasvun kanssa. Kiitos vinkistä ja hyvää tammkuun alkua!

    VastaaPoista
  9. Kaunis olet! Mulle ihan uusi tuttavuus tuo tyvivärisuihke. Mukavaa sunnuntaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia... en minäkään mitään mainoksia ole nähnyt... eräs tuttava sitten vinkkasi:)

      Poista
  10. Harmaa on arvokasta, mutta ymmärrän tarpeesi saada tyvi piiloon. Itselläni on ollut vehnän vaaleat hiukset, mutta olen jo kauan ollut sellainen jokseenkin väritön johon harmaakin uppoaa huomaamatta, sitten kun tulee. Joskus kampaaja värjäsi, vaalensi ,hiuksiani, mutta siitä luovuin kun tukka ei kestänyt sekä väriä että kiharoita. Luonnon väreillä mennään ja se sopii kyllä parhaiten ihooni ja silmiini. Kiharoista en luovu, ne tekee kampaaja säännöllisesti. Kiva tuo tyviväri sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tummissa hiuksissa tuo harmaa näkyy, harmittavan hyvin. Ajattelin tuolla tyvivärillä.. jos pääsisin tuosta värjäyksestä eroon. Voisi sitä välillä sitten kokeilla ihan harmaata päätä.

      Poista
  11. On toi kyllä kiva, kun tulee kaikenlaisia uusia väriapuja hiuksille! Itseä harmaat voivat harmittaa, vaikka se muita ei haittaisikaan. Tuokin on niin henkilökohtaista, että missä iässä harmaita alkaa tulemaan. Itselläni on vaaleat hiukset ja minulla ei kai ole vielä harmaita hiuksia. Lepposaa loppiaisiltaa! Hyvät kuvat filtterillä ja ilman :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran kun tuon värjäysrumpan on aloittanut... niin se on vaikeaa lopettaa. Koska tuo kyvikasvu on todella kamalan näköistä.

      Poista
  12. Onneksi nykyään on jo monen moisia tuotteita hiusten ongelmiin. Itse olen värjäyttänyt hiuksiani tosi harvoin, joten tyvikasvun kanssakaan ei täten tule ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu... ei tuo jatkuva värjääminenkään hiuksille hyvää tee.

      Poista
  13. Tuohan on hyvänkuuloinen aine. Minullakin on harmaita paljon, mutta niitä ei huomaa, kun minulla on raitoja. Tosin haluaisin hieman vaihtelua hiuksien väriini, sillä olen luonnostani punapää, mutta jo vuosia blondina. Kampaajani ei kuitenkaan suostu värjäämään hiuksiani, koska siinä olisi minulle niin paljon hommaa juuri sen juurikasvun kanssa. Kaunis nainen ilman filtteriäkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu... vaaleisiin hiuksiin ne harmaat häviävätkin kivasti. Oispa minullakin sellaiset.

      Poista
  14. Kuulun värjäysporukkaan minäkin. On heitä, joiden kasvojen väriin sopii harmaat hiukset kokonaisuudessaan - en kuulu näihin onnellisiin. Olen kuullut suihkeista, mutta en ole kokeillut. Nyt uskallan! Kuulin myös, että apteekissa olisi saatavana Planthur-nimistä shampoota ja hoitoainetta, jotka värjäävät jokaisella käyttökerralla siten, että väri muuttuu ruskeaksi pikkuhiljaa shampoota käytettäessä kerta kerralta. Sen pitäisi olla myös hiusten kasvua edistävää. Ei kokemuksia. Värikästä vuotta 2019 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kyllä aika päästä tuostä värjäyksestä. Tuo Planthur shampoo kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta jutulta.

      Poista
  15. Ihme aine sanon minä;)
    Tosiaan peittää harmaan juuri kasvun.
    oho mikä toiminto!
    Mutta olet erittäin kaunis nainen,olipa hiuksesi väri mikä tahansa:) Ruskea hius-väri pukee sinua,tekee nuorekkaaksi! tyylikkääksi!!!
    joo,minä oon hopeahapsi,pesen silver-shamppoolla,ja hiukseni keräävät aina liikaakin katseita,ja kysymyksiä:)???Minulla lyhyet hiukset,hiuslaatuni ohutta mutta paljon, Pelkäsin kuollakseni ,että hiukseni muuttuu keltaseksi: onneksi ei !!Äidilläni oli tumman ruskeat hiukset ja siinä kolmea eri hopeaa/harmaata,luonnon tekemiä,ei värjättyjä,minä olen joskus -80 luvun lopula ottanu raitoja,en oo värjänny lähes 40 vuoteen:))Tämmöselle "renttahelukulle sopii hyvin tämä tyyli"
    Oikein hyvää alkanutta vuotta!!
    Mukavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun hiuksesi kuulostavat todella kauniilta! Minä varmaan saan käyttää näitä värejä vielä monta vuotta. Kokoharmaat hiukset ovat kyllä tähtäimessä. Mutta tuo välivaihe ja tyvikasvu ovat kyllä hankalia.

      Poista
  16. Suihke on ihan outo asia mulle. Käyn ekokampaajalla, laitan kasvivärin joka pysyy hyvin hiuksissa. Minä en laita vaan kampaajani :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla, että näitä suihkeita ei ole mainostettu paljon mediassa. Tai sitten, ne eivät ole osuneet silmään. Tuo kasviväri on ihan hyvä vaihtoehto.

      Poista
  17. Hei Tuta!!
    tulin lukemaan :)omaa kirjoitustani,ja huomasin "täys -mokan"
    Minun hiuksen ovat harmaat,ja kun pesen sillä silver-shamppoolla,niistä tulee sellaiset violetin-hopeathiukset.ei rumat:))ja hiuksissani on myös eri hopeita värejä,niinkuin äidillänikin..En tarkoituksella nostanut noita hopean/harmaita hiuksiani taivaisiin....mutta naiset niinkuin miehetkin kysyvät...millä värjään hiukseni kun ovat tuon väriset..jopa hipeliomaan on tultu hiuksia:(.
    joskus otan kuvan,oikiassa valossa hiuksistani:))
    Mutta itselleni tuli sellainen paha olo että oisin jotenkin itteni korostanu ,en ,en,en ole semmonen:)))
    ja ymmärrän ku on ruskeat hiukset niissä näkyy huiskasvu(harmaa) helpommin kuin vaaleissa ,hiuksissa Anteeksi minun ensimmäinen viestini,se oli ajattelematon:)
    Mukavaaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Liisa... olisi niin mukava nähdä hiuksesi ne ovat varmaan niin kauniit. Ensimmäisessä viestissä ei ole mitään vikaa. Kerrot siinä ihan kivasti omista hiuksistasi ♥ Voi Liisa sun kanssas, älä tällaista murehdi ♥ et korosta siinä itseäsi laisinkaan.♥ Halauksin Tuta

      Poista
  18. Tuo on hyvä tuote!
    Itse värjäsin hiuksiani parikymmentä vuotta säännöllisesti. Sain ensimmäiset harmaat 25-vuotiaana.
    Nyt olen ollut nelisen vuotta hopeahapsi ja niin tyytyväinen, kun pääsin pois värjäyskierteestä. Itse asiassa moni on luullut, että tämä väri on keinotekoinen.
    Leppoisaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorena olet saanut harmaasi... minkin haluaisin pois tuosta värjäysrumpasta ja ihan sellainen tunne on, että saan ajaa hiukset pois, ennenkuin onnistun siinä.

      Poista
  19. Moi Tuta. Kiva juttu kun apu löytyi värjäyspulmaan. mulla ei niitä ongelmia ole, kun olen tyytynyt omaan väriin ja nyt ja toistaiseksi on harmaa väri pitäytynyt jossain teräksen tai muun tumman harmaan/ruskean aekalaisen tienoilla, mä inhoan itselläni "valkoisia"mummohiuksia;(Onneksi ei vielä niitä ole,ehkä sekin johtuu siitä kun en halunnut värjätä hiuksia,se kierre ei sopinut mulle.
    Nyt ystävätär painiskelee putoilevien hiustensa kanssa,kun niitä mustiksi alkoi värjäämään.Tokkopa siita johtuu,mutta kova rasitus hiuksille vätjääminen uskoakseni on.
    Lykkyä tykö että uusi tuote helpottaa sinun ja monen muun elämää näissä aikaa vievissä ja vaivalloisissa jutuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tuotteet ovat olleet jo pitkään markkinoilla ja nyt vasta kuulin niistä. Oiskohan joidenkin markkinointi mennyt pieleen? Minä kuitenkin seikkailen aika paljon netissä. Jotkut eivät saa harmaita ollenkaan, sinulla on tuuria kun hiukset ovat säilyttäneet värinsä.

      Poista
  20. No onpas näppärä konsti. Olen näistä suihketyviväreistä kyllä lukenut, mutta en ole kokeillut, vielä. Sävyttävää kuivasamppoota olen sen sijaan kokeillut, varmasti melko samanmoinen lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on.. suihkuttelu värispraylla helpottaa tuntuvasti elämää.

      Poista
  21. Kiitoksia Marja-Terttu.. sinulla onkin hyvä tapa värjätä hiukset. Sama se on täällä, hiukset kasvavat nopeasti ja tyveä saa värjätä koko ajan.

    VastaaPoista
  22. Olisikin ihanaa kun harmaa humahtaisi kerralla koko päähän. Tyvikasvu tulee niin äkkiä näkyviin. Kauniisti sait tyvikasvun piiloon. Ei ole tullut kokeiltua tyvivärejä. Värjään omat hiukseni kasviväreillä. Päänahka on niin arka, etten voi enää käyttää normivärejä.
    Ihanaista viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin olis... tyvikasvu ja harmaa ei ole kaunista tummien hiuksien seassa.
      Arka päänahka on harmillinen vaiva. Minulla on värjäyksen jälkeen hieman kutiava.

      Poista
  23. Minäkin värjäsin monta vuotta ja sitten kyllästyin värjäämiseen ja lopetin Nyt olen aivan valkotukkainen.ja olen tyytyväinen.Kyllä se vähän aikaa kesti ennen kun siihen tottui!
    .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllästytty täälläkin on värjäämiseen... mutta tuo tyvikasvu on niin kamalan näköistä, että on ihan pakko värjätä. Tuo värisuihke ainakin pitkittää värjäysväliä.

      Poista
  24. Tuohan on mainio tuote! Sitä hankin minäkin, sillä kärsin tuosta samasta vaivasta, enkä ole vielä päättänyt alkaa harmaahapseksi, vaikka olen sitäkin miettinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyytyväinen olen tuohon värisuihkeeseen. Kotona kun olen, niin ei ole väliksi vaikka harmaa näkyy. Mutta kun mene esim. kauppaan niin suihkautan väriä hiuksiin. Kokeilemisen arvoisia tuotteita ovat, nuo kaikki kolme.

      Poista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio