Siskolta sain hyvän ja helpon reseptin ❤
Helppo raparperipiirakka
Pohja:
175g marg. tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Noin 400g raparperia
1 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
Huuhtele raparperit ja pilko ne noin sentin paloiksi.
Sulata rasva
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, ja leivinjauhe kulhossa. Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva sekoittaen.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (Halkaisija noin 24 cm) Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita sokeri ja perunajauho. Kaada seos raparperien päälle.
❗Minä luin ohjeen huolimattomasti ja kaadoin sokerin ja perunajauhon kulhoon, sinne sitten lisäsin raparperin palaset, pyöräytin kädellä muutaman kerran ja kaadoin taikinan päälle. Eipä näytä haitanneen lopputulosta.
Paista 225 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Vispatun vaniljakastikkeen kanssa taivaallisen hyvää😋
Kiitos ohjeesta. Raparperistä saa ihanaa herkkua. Minun luottoreseptini on maisemakahvilan raparperipiirakka, mutta se on paljon vaikeampi tehdä. Tätä on pakko kokeilla.
VastaaPoistaTämä on kyllä niin helppo valmistaa 👍🌿🌸
VastaaPoistaHerkullisen näköinen piirakka 🌸
VastaaPoistaUse it for your beautiful lines
VastaaPoistaHarmi, kun pakastimessa ei taida olla nyt raparperia....
VastaaPoista