maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lappapuuro

Satuinpa piipahtamaan tyttäreni luona oikeaan aikaan. Hän oli siivoamassa pakastintaan ja tyhjensi sitä parhaillaan sulattamista varten. 


 Ulkona oli tarpeeksi kylmää, joten sielä ne puolukkapussit nökötti siistissä rivissä kun tulimme pihalle. (selvästi odottivat minua)

Juu.. mukaani sain ottaa niin monta kuin halusin!


Lappapuuro muistui mieleen ja uskokaa tai älkää, en ole tehnyt sitä pariinkymmeneen vuoteen!

Kaupan kautta tultiin kotiin, mannaryynipussi kainalossa.. ja heti aloin puuroa keittämään!

Voi että vispattu puuro maistui  hyvältä nam,nam.


 ..kera maidon, 

tai ilman:)

7dl vettä
3dl sokeroitua puolukkamehua
1/2dl sokeria
1 1/4dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
Kiehauta vesi ja mehu kattilassa, mausta sokerilla ja suolalla.. tarkista maku.
Vispaa mannasuurimot kiehuvaan mehuun ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen.
Anna puuron jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi vaahdoksi.


Eilen oli mitä ihanin ilma ja tänään tuiskuttaa jälleen lunta.



Pienen pieni mainos!
MummonPajukori on auki (näyttely) Naantalin pääkirjastossa.. koko maaliskuun:)

Ihanaa päivää kaikille:)


21 kommenttia:

  1. NAM- kylläpä maistuisi puuro!
    Ja näyttelyäsi saattaisin käydä katsomassa myös...

    VastaaPoista
  2. Kauniin väristä puuroa, söin silmilläni, kun en tykkää puolukkaa syödä missään muodossa.

    Voi harmi kun Naantaliin on niin pitkä matka !

    VastaaPoista
  3. Kyllä on niin ihana ja maukas puuro..tekis mieli maistaa.
    Puolukka on mun lempi marja.

    VastaaPoista
  4. Oi,oi Anneli, puolukka kun on niin herkullinen marja:)

    VastaaPoista
  5. Tuo vispipuuro on kyllä tosi herkullista,ja kuin samettia.

    VastaaPoista
  6. Voi herkku! Annoitpa hyvän vinkin. Kenties huomenna teen lappapuuroa ukolle ja ittelle.

    VastaaPoista
  7. Nam miten herkullista puuroa. niin suussa sulvan pehmeän näköistä.
    Ja täällä alkoi tänään kanssa pysyttää lunta,on taas
    niin talvista että!

    VastaaPoista
  8. Marjavispipuuro on todella herkullista. Tulee tehtyä nykyisin vaan tosi harvoin.

    VastaaPoista
  9. tää on meidän perheen kestosuosikki. Puolukoille saa pakasteeseen varata syksyisin erityisen paljon tilaa.

    VastaaPoista
  10. Oon tehnyt karpaloist ja karviaisista ja raparperistakin kokeilin vispipuuroa. Ja aina hyvältä maistui.

    VastaaPoista
  11. NAM :)...tuota minäkin söisin mielelläni, mutta eipä ole tullut moneen vuoteen tehdyksi.

    VastaaPoista
  12. Voi minäkin tykkään tuosta vatkatusta puurosta. Sääli kun elän niin kaukan etten voi tulla näyttelyysi. Onnea ja menestystä sinulle .

    VastaaPoista
  13. Aah vispipuuro,nam <3 Täytyyköhän minunkin... :Onnea näyttelyysi!

    VastaaPoista
  14. Puolukoista tehty on parasta, itselläni niin monta mustaavinimarja pensasta että useinkin teen visparin siitä mehusta.
    Kevään odotusken iloa sinulle :D

    VastaaPoista
  15. Siellä sitten herkutellaan alvariina :)
    On aivan ihania käsitöitä näyttelyssä, suosittelen.

    VastaaPoista
  16. Vispipuuro on tosi hyvää.
    Olisipa näyttelysi vähän likempänä, tulisin viivana.
    Onnea näyttelyllesi :)

    VastaaPoista
  17. MInäpä keitin eilen ehtoolla sun innoittamana raparperivispipuuroa. Onpas se hyvää pitkästä aikaa!

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio