perjantai 1. huhtikuuta 2016

Pellillinen pizza al`a bolognesea

Perjantaiterkut kaikille!
Maaliskuu meni joutuisasti, se vain juoksi tuosta ohi ja vilkutti mennessään. 

Blogissa taas herkutellaan, kun sain päähäni leipoa pizzaa. 
Aikas hyvää oli ja hävisi nopsaan parempiin suihin.

Niin... 😌 olin luvannut itselleni, etten herkuttele, kakut jätän väliin,
jäätelöt kierrän kaukaa ja, ja...  Hyvästi hoikempi kesäkroppa. Että näin!




Pohja:


 20 g    tuorehiivaa     
 2 dl     vettä                 
 1 tl     suolaa               
3 rkl    öljyä (rapsiöljyä)
noin. 5 dl    vehnäjauhoja

Minun pizzani koostui näistä:
4-5 rkl  Dolmio bolognese classico tomaattikastiketta
230 g savukinkkusuikaleita
1 dl pilkottuja herkkusieniä
1 dl tonnikalahiutaleita
1/2 dl pilkottua ananasta
Pinnalle:
Pizzajuustoa
siivutettua tomaattia
Oreganoa


Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot, vähitellen. Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 40 minuuttia..


Kauli taikina leivinpaperin päällä levyksi ja siirrä se pellille, (omani oli 28x40.)

Sivele pohja Dolmio bolognese classico tomaattikastikkeella, ripottele savukinkkusuikaleet, pilkotut herkkusienet, tonnikalahiutaleet ja ananaspalat pizzapohjalle.
Ripottele pinnalle pizzajuusto ja siivutetut tomaatit.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.

Muutama salaatinlehti lautaselle ja oreganoa pinnalle.. avot!
Pizza oli niin hyvää, että teen varmaan jatkossakin tätä.



Voitin kukkurakoti -blogin arvonnossa kaksi lippua Piha & Puutarha -messuille. Jippii!



Kujeilevaa aprillipäivää kaikille!
-tuta-