torstai 29. huhtikuuta 2010

Mansikkaiset munkkitikut



Munkkitikut.jpg

Munkit

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,25 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattuja mansikkalastuja
50 g pehmeää margariinia
7 - 10 dl rypsiöljyä paistamiseen

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2dl jauhoista. Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alustaen.

 Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25x50 sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahti. Jaa palat taikinapyörällä 32-34 suikaleeseen. Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi.

 Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 3-4 munkkia kerallaan muutaman minuutin ajan. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. 

Pyörittele munkit lämpimänä sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran. VINKKI: voit pakastaa munkit ilman sokerointia. Sulata tarjoilupäivänä munkit 150- asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Sokeroi lämpimänä.

Oikein makoisia munkkitikkuja.
Ohje otettu Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä

Jos haluat ilahduttaa vieraitasi.. taittele servetit vappuhyrrien muotoon
Täältä löydät ohjeen, klick.

-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...