torstai 29. huhtikuuta 2010

Mansikkaiset munkkitikut

munkkitikut.jpg





32kpl
21/2dl  maitoa
25g  hiivaa
1dl  sokeria
1/4tl  suolaa
1  kananmuna
noin 9dl vehnäjauhoja
1dl  kuivattuja mansikkalastuja
50g  pehmeää margariinia
Paistamiseen 0,7-1l rypsiöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2dl jauhoista. Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alustaen. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25x50sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahti. Jaa molemmat palat taikinapyörällä 16 suikaleeseen. Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 3-4munkkia kerallaan muutaman minuutin ajan. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Pyörittele munkit lämpimänä sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran. VINKKI: voit pakastaa munkit ilman sokerointia. Sulata tarjoilupäivänä munkit 150- asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Sokeroi lämpimänä.
Oikein makoisia munkkitikkuja.
Ohje otettu Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä

-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio