Munkit
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
0,25 tl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattuja mansikkalastuja
50 g pehmeää margariinia
7 - 10 dl rypsiöljyä paistamiseen
Liuota hiiva
kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon
2dl jauhoista. Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja
loput jauhot alustaen.
Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä
kaksinkertaiseksi.. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25x50 sentin levyksi.
Leikkaa levy pituussuunnassa kahti. Jaa palat taikinapyörällä 32-34 suikaleeseen. Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi.
Kuumenna öljy
valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu
muutamassa minuutissa. Kypsennä 3-4 munkkia kerallaan muutaman minuutin ajan.
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille.
Pyörittele munkit lämpimänä
sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran. VINKKI: voit pakastaa munkit
ilman sokerointia. Sulata tarjoilupäivänä munkit 150- asteisessa uunissa noin 5
minuuttia. Sokeroi lämpimänä.
Oikein makoisia munkkitikkuja.
Ohje otettu
Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä
Jos haluat ilahduttaa vieraitasi.. taittele servetit vappuhyrrien muotoon❤
Täältä löydät ohjeen, klick.
-tuta-Jos haluat ilahduttaa vieraitasi.. taittele servetit vappuhyrrien muotoon❤
Täältä löydät ohjeen, klick.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio