Lakritsin ystäville
herkullinen kahvikakku
200g leivontamargariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
4tl sitruunamehua
50g turkinpippureita
3rkl kuohukermaa
1kl kaakaojauhetta
Voitele ja
korppujauhota noinkahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri.
Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja
vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja
sekoita joukkoon sitruunaraaste ja-mehu. Murskaa turkinpippurit
tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepusiin ja murskaa
kaulimella. Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon
turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen,
kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan
joukkoon. Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle ja nosta päälle
puolet tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimmäiseksi
vaalea taikinakerros. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Kumoa
jäähtyneenä.
Kopiotu suoraan
Yhteishyvä ruokamaailma lehdestä
-tuta-
-tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio