perjantai 28. toukokuuta 2010

Raparperipiirakka




Taasen voimme nauttia kevään ensimmäisistä raparpereista.  Voimme leipoa piirakoita, muffineita ym. herkkuja niistä!
 Johonkin unohtui taas laihdutuskuurini, kun  iso raparperipiirakkapala kera vaniljakastikkeen, kolahti suusta alas.

raparperipiirakka.jpg


Murotaikina:
3dl    vehnäjauhoja
3rkl   sokeria
150g voita tai marg.

Täyte:
300g   raparperia
(noin  6dl palasina)
(minulla piirakan päällä runsas 4dl
300g   marsipaania
100g   voita tai marg
2         munaa
2rkl    vehnäjauhoja

 Nypi murotaikina ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.                   
Painele taikina  tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

(Vuoka noin 27cm läpimitaltaan.)
Laita viileään noin 30 minuutiksi.
Aseta uuni 200 asteeseen.
Kuori raparperit ja pilko palasiksi.


Sekoita mantelimassa ja voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen, sekoita hyvin.
Kääntele vehnäjauhot sekaan lopuksi.


Levitä mantelimassaseos murotaikinan päälle.
Painele raparperipalat kevyesti seoksen päälle


Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30-35min.
Sirottele jäähtyneelle pinnalle pölysokeria.

Lusikallinen vaniljakastiketta ja hippunen suklaamuruja annoksen päälle. SE tietää huomenna piiitkääää kävelylenkkiä!
 Resepti: Allers
-tuta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio