Taasen voimme nauttia kevään ensimmäisistä
raparpereista. Voimme leipoa piirakoita, muffineita
ym. herkkuja niistä!
Johonkin unohtui taas laihdutuskuurini, kun iso raparperipiirakkapala kera vaniljakastikkeen, kolahti suusta alas.
Johonkin unohtui taas laihdutuskuurini, kun iso raparperipiirakkapala kera vaniljakastikkeen, kolahti suusta alas.
Murotaikina:
3dl vehnäjauhoja
3rkl sokeria
150g voita tai marg.
Täyte:
300g raparperia
(noin 6dl palasina)
(minulla piirakan päällä runsas 4dl
300g mantelimassaa
100g voita tai marg
2 munaa
2rkl vehnäjauhoja
Nypi murotaikina ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina
tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
(Vuoka noin 27cm läpimitaltaan.)
Laita viileään noin 30 minuutiksi.
Aseta uuni 200 asteeseen.
Kuori raparperit ja pilko palasiksi.
Sekoita mantelimassa ja voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen, sekoita hyvin.
Kääntele vehnäjauhot sekaan lopuksi.
Levitä mantelimassaseos murotaikinan päälle.
Painele raparperipalat kevyesti seoksen päälle
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30-35min.
Sirottele jäähtyneelle pinnalle pölysokeria.
Lusikallinen vaniljakastiketta ja hippunen suklaamuruja annoksen päälle. SE tietää huomenna piiitkääää kävelylenkkiä!
Resepti: Allers
-tuta-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio