Kakku, joka päästää tiskaajan vähällä! Taikina valmistuu yhdessä kattilassa ja sähkövatkainta ei tarvita. 😊Ihan selvästi mun lempparikakku.
Taikina
3 dl raparperinpaloja
175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl ruokakermaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
*
Kuorrutus
250 g
mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei
kevyttä)
1 dl tomusokeria
*
Koristelu
50 g tummaa suklaata sulatettuna ja/tai rouhittuna
*
1. Kuori ja leikkaa raparperinvarret puolen sentin
viipaleiksi.
2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä. Lisää
haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita
tasaiseksi.
3. Lisää vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja
vaniljasokeri kattilaan. Kääntele lopuksi taikinaan rouhittu suklaa ja
raparperit.
4. Kaada taikina voideltuun leipä- tai kakkuvuokaan (1,5 l).
Tasoita taikinan pinta lastalla.
5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia,
vuoan koosta ja muodosta riippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle
pistettyyn tikkuun ei tartu kosteaa taikinaa.
6. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.
7. Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen
tomusokeri.
8. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle ja viimeistele
sulatetulla tai rouhitulla suklaalla tai molemmilla.
ohje: meilläkotona.fi
Helluntain kauneutta, kukkivat juhannusruusut!
Heleää helluntaita kaikille blogiystäville! Tänään tulee kaunis päivä ja ihan sopivan lämpöinen!
-Tuta-
Oi miten ihana herkku! Raparperi on suosikkini, nykyään ei pihassamme kasva raparperia, niin vähemmän sitä sitten tulee laitettua! Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle
VastaaPoistaVarmasti hyvää!
VastaaPoistaKaikki kakku maistuu minullekkin, en voi juoda kahvia, jos ei ole jotain kahvileipää sen kanssa, maukas kakku ois tuo myös kahvin kanssa. Meilläkin pihalla kukkii nyt juhannusruusu puska, kukat ei kestä kauan, ja sitten ne kukkii taas ensivuonna, niin on sama toistunut 30 vuotta.
VastaaPoistaVoi, mikä kakku! Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaTäytyypä käydä anopin pihalta napsimassa juhannusruusua.
Leppoisaa sunnuntaita!
Näyttää tosi herkulliselta. Melkein kyllä tuota täytyy kokeilla. Tai ei edes melkein, vaan täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaIhana makuyhdistelmä.Meidän raparperit olivat jo kovin korkeita, niistä olisi tehtäväkin jo piirakka.Suklaa sopisi hyvin siihen, kun en aiemmin ole kokeillutkaan sitä.
VastaaPoistaRaparperiohjeet on aina tervetulleita. Hyvän näköinen on kakkusi.
VastaaPoistaOi, mikä kakku! NAM!<3
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
Mukavia kesäpäiviä viikkoosi!
Mmmm, hyvältä maistuu!
VastaaPoistaNäyttää kyllä ihanalta! Raparperia kasvaa pilvin pimein niin pitää tämä kakku laittaa testiin. Tykkään myös näistä "sekoita keskenään ja uuniin" - resepteistä.
VastaaPoistaKiitoksia kommenteista... mielestäni kakun maku oli parhaimmillaan parin päivän päästä valmistuksesta.Jääkaapista kun otin viimeisen palan, niin kakku suorastaan suli suuhuni ja kirpakka raparperin maku hiveli makunystyröitä, kera suklaan.
VastaaPoistaHerkkukakun olet pyöräyttänyt,ja helpon,:)
VastaaPoistaMaljakko kaunis;)Ruusun tuoksu ,syreenintuoksu,,huumaava:))
Oikein ihanaa ,nautinnollista ja Levollista kesää ,sinulle Tuta-ystäväin!
Tuo raparperikakku voisikin olla juhannukseksi hyvä, kun meiltäkin löytyy muutama raparperin varsi :)
VastaaPoistaTäällä vasta nyt juhannusviikolla rupeaa juhannusruusu kukkimaan eli ajallaan :)
Kiitoksia kaikille... kakun maku parani vaan, kun oli seissyt muutaman päivän jääkaapissa.
VastaaPoista