Hopeakakku
Aseta uuni 175 asteeseen
Vuoka: 1 1/2 litraa
Kookoshiutaleita vuoan vuoraamiseen
150g voita tai marg.
2,5 dl sokeria
1-2 tl vaniliasokeria tai 1/2 sitruunan kuori
raastettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl kermaa tai maitoa
4 valkuaista (noin1-1 1/4dl)
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Mausta vaniliasokerilla tai
sitruunankuorella.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan,
lisää myös maito tai kerma.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne varovasti
joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun
vuokaan. Paista noin 50 min.
Ohje: Suuri Keittokirja
Tämä kakku on suussasulavan makoisaa:)
-tuta-
namnam...jäikö tuota kakkua minullekin? kuolaa valuen täällät kysyn. Taitaa olla nälkä mulla
VastaaPoistaEiköhän palanen jäänyt
PoistaKylläåä näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaTästä kaukusta minulle ISO pala... kiitos :)
VastaaPoista
VastaaPoistaJust syötiin, mutta tätä kakkua voisi ottaa jälkkäriksi, niin hyvältä näyttää. Nam, nam:)
Kahvi tuli juuri valmiiksi, tämä kakku maistuisi varmaan ihanalta sen kanssa.
VastaaPoistaoi että on herkullisen kuulonen resepti, tuo täytyy kirjottaa oikein omaan reseptivihkoon! KIITOS!
VastaaPoistamikä herkkukakku;) vielä kun osaisin leipoa, niin varmasti testaisin..
VastaaPoistamaukasta viikonloppua!
Oi, näyttääpä herkulliselta ja noilla kookoshiutaleilla vuoraaminen onkin juttu mun mieleen.
VastaaPoistaTodella kaunis kakku ja herkullinen!
VastaaPoistaVarmasti suussa sulavan hyvää! nam!
Voi että oikeen kauhistuttaa milloin minun kuvatila tulee täyteen...
Mukavaa su päivää!
Onpas herkullista, tekisi mieli maistaa. Kuvasta jo tuosuu maku!
VastaaPoistaOnpas herkullisen näköinen kakku :)
VastaaPoistaNam. Minäkin tykkään käyttää kookoshiutaleita kakkuvuokan jauhotukseen.
VastaaPoistaKohta minultakin loppuu tila. Puuttuu myös mikrotukihenkilö ;)...
Näyttää ihanan kuohkealta ja varmasti on hyvää. Täytyy kyllä tunnustaa oma tietämättömyyteni, mutta miksi kakun nimi on hopeakakku? :o
VastaaPoistaOhje on vanha...ajalta jolloin ystäviltä kirjoitettiin reseptejä ja laitettiin oman keittokirjan väliin.. se on kulkenut mukanani montakymmentä vuotta,ja alkuperää en enää muista. Oma lisäys on tuo kookkoksella vuoan vuoraaminen.
PoistaKookos on ihanaa <3 Siispä testiin :)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen, kookos on hyvää.
VastaaPoistaTuo kokeilu on hyvä idea.Saanko lainata?
VastaaPoistaJuu.. taitaa olla aivan yleisessä käytössä monella!
PoistaAijai kun en tajunnut tätä reseptiä etsiä, kun oli valkuaisia ...Tein "kotikokin" ohjeella ja mietin jo tehdessä leivinjauheen puuttumista, mutta unohdin järjen äänen ja tein ohjeen mukaan... Voi mikä pettymys Tulimaan uunista. Kotikokki ei aukene enää minun koneelta!
VastaaPoista