perjantai 5. joulukuuta 2014

Taatelikakku

Taatelikakku kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Se säilyy hyvin viikon kaksi jääkaapissa ja maku senkun paranee.

Vanha resepti pidemmän kaavan mukaan.. veljen vaimolta saatu.
"Taatelikakku.jpg".


1 paketti taateleita (250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200g voita
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria



Poista taateleista kivet, paloittele ne ja laita kattilaan.
Lisää vesi ja sokeri.. sekoita.
Anna seistä yön yli.
Seuraavana päivänä: Keitä taateleita noin tunnin verran, kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät rikki.
(miedolla lämmöllä noin tunnin verran)
Ota kattila liedeltä pois, lisää voi lämpimään seokseen.. sekoita.
Lisää munat.. sekoita
Lisää kuivat  aineet.. sekoita


Kaada seos korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan  ja paista uunin alatasolla noin 45-50min..
..


Taatelikakku


Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle´*´¯`•.¸¸.
-Tuta-

37 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja ehdoton suosikkini jouluna.

    VastaaPoista
  2. Kiitos muistutuksesta, pitääkin ensi viikolla leipoa taatelikakku :)
    Upeassa vuoassa kakkusi teit, on tosi kaunis.

    Oikein hyvää itsenäisyyspäivää, tuijotetaan huohen illalla telkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli.. vuoan olen ostanut Hongkong -liikkeestä.

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kakku, suussasulavaa ;-) Hauskassa vuoassa tehty, kun noin kiva mallinen.
    Meillä tehdään jouluksi lähes samalla reseptillä taatelikakkua. Sain ohjeen aikoinaan äidiltäni.

    VastaaPoista
  4. Tervehdys! Jopa nousin tästä tuolista ja lähdin liikkeelle ja etsimään omaa vanhaa ohjettani vuodelta 1971, toinen anopilta ja toinen jo edesmenneeltä työkaveriltani. Siis missä ne on? No, ei se mitään lnhannyt Sinun ohje tallessa. Olisin vain tarkistanut, minun ohjeessani (anopilta saatu) oli mielestäni 2,5 dl vettä, muuten sama ohje ja työkaverilta saadussa ohjeessa oli 1/2 sitruunan mehu, muuten sama kun Sinulla. Taatelipaketin ostin eilen, saas nähdä sitten. Perästä kuuluu. Kiitos muistutuksesta..'

    VastaaPoista
  5. Ja vielä piti sanoa, että kaunis vuoka Sinulla.

    VastaaPoista
  6. Taatelikakku on ihanaa! Minusta vaan tuntuu, että kuivakakkuja ei enää arvosteta niin paljon tänä krumeluurikuppikakkuaikana. Itse kyllä mieluummin otan palan wanhan ajan tiikeri/taateli/hiekka- tai muita kakkua. Kaunis kakkuvuoka muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos PauMau..näinhän se on, kuivakakut ovat jääneet vähälle huomiolle:)

      Poista
  7. Kaunis kakku Hyvää itsenäisyyspäivää :)

    VastaaPoista
  8. En ole muutamaan vuoteen tehnytkään taatelikakkua, nyt aion. Taateleita jo ostinkin...mutta olen niitä napsinut salaa itseltäni :)
    Yön yli seisottaminen oli minulle uutta, nyt voisin kokeilla.

    Kaunis kakku.
    Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

    VastaaPoista
  9. Ihana kakku. Kiitos samoin sinulle hyvää itsenäisyyspäivää.♥

    VastaaPoista
  10. Taatelikakku on aivan mielettömän herkullista.

    VastaaPoista
  11. Ihana kakku. Kiitos, hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle :)

    VastaaPoista
  12. Nam,,,kakku följyhyn ja kylälle pohjanmaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siskoseni.. ei ole kakusta kun muruset jäljellä:)

      Poista
  13. Herkullinen joulukakku ja kaunis! Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  14. Ihana kakku :) Pakko myöntää etten ole vielä koskaan maistanut kyseistä kakkua.

    VastaaPoista
  15. Upea kakku! Ehdoton suosikkini!

    VastaaPoista
  16. Taatelikakku on niin hyvää. Äitini tekee minulle sen aina jouluksi ja melkeinpä syönkin sen itseksees :)

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio