Pilvinen ja suttuinen lauantai.. aurinko näytti lomailevan jossain kaukana. Tällaisena päivänä on mukava leipoa jotain herkullista ja jotain erittäin kaunista. Näin minä ajattelin.. mutta mönkään meni!
Päätin siis testata ostamaani kaunista silikonista ruusuvuokaa!
Sieluni silmillä näin upean suklaisen ruusukakun koristavan meidän iltapäivän kahvipöytää.
Sieluni silmillä näin upean suklaisen ruusukakun koristavan meidän iltapäivän kahvipöytää.
Tällainen tuli!
Ohje Vanhasta keittokirjasta!
Maailman paras suklaakakku
Maailman paras suklaakakku
2 dl kermaa tai maitoa
1 ½ dl sokeria
4 rkl kaakaota
100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl rouhittuja manteleita tai pähkinänsydämiä
tai
4 rkl silputtuja, hillottuja appelsiininkuoria
Vuoka: n. 1½
Paistaminen: 175* n.50 min.
Kiehauta kerma tai maito sekä sokeri ja kaakao ja jäähdytä seos.
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
Lisää munat yksitellen ja vatka taikinaa vielä vähän aikaa.
Sekoita joukkoon mantelit (pähkinät) tai appelsiininkuoret.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne taikinaan, samoin suklaaseos.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista
(Silikonivuokaa ei tarvi jauhottaa)
.
.
.
.
.
Tässä olisi munaton ohje!
Suklaakakku
(ilman munia)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaota
100g voita tai margariinia
1dl vettä
1 dl kermaa
Paistaminen: 175 n. 45 min
Sekoita yhteen jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao.
Sulata voi. Sekoita se veteen ja kermaan ja kaada tämä jauhoseokseen.
Vatkaa taikina sileäksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista
Ukko-kullan sanat kuitenkin lohduttivat, kakku kuulemma oli oikein herkullista.
Maistoin minäkin palasen jos kaksikin.. niin suklaisen hyvää oli, namskis.
Harmittaa vaan tuo kakun ulkomuoto!
Maistoin minäkin palasen jos kaksikin.. niin suklaisen hyvää oli, namskis.
Harmittaa vaan tuo kakun ulkomuoto!
Halauksin
-Tuta-
Moni kakku päältä kaunis, mut ei aina niin herkullinen. Mikähän tuossa vuoassa mättäs?
VastaaPoistaEn tiiä mikä meni vinoon.. kokeilla meinaan uudelleen, jospa sitten onnistuisin:)
PoistaNo hupsista sanon minäkin;-) . Mutta näyttää kuitenkin hyvältä, hyvät aineet, että varmasti maistuu ukko-kullan ka ssa päiväkahveilla. Oikein kivaa viikonloppua teille!
VastaaPoistaHarmistus mtta silti varmaan makoisaa.Mukavaa lauantai iltaa.
VastaaPoistano onpas komee vuoka!! Kyllä sä sillä vielä onnistut! NÄytä sitten ruusuluomus, jooko :)
VastaaPoista-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-
Makuhan se on pääasia :)
VastaaPoistaMullon käyny samallalailla silikonivuuan kans, mutta hyvää on vaukkei niin kaunis :)
VastaaPoistaNo voi harmitus! Ei ihan freesiä ruusua tullut, mutta uskon, että maistui hyvältä.
VastaaPoistaKiitos tuosta munattomasta suklaakakkuohjeesta, aikuisella pojallani todettiin nimittäin muna-allergia.
Hyvää viikonloppua!
No voi vietävä, ruusuvuoka taitaa olla liian ruusuisen rosoinen, jääp kakkunen noihin uraisiin:(
VastaaPoistaMaku varmasti korvasi ulkomuodon ja ensi kerralla maltaa odotella kakun jäähtymistä kun muistat tämän kerran. Kermavaahdolla tuon olisi voinut naamioida oikein ihanaksi.
VastaaPoistaOnpa komea vuoka. sattuuhan näitä toisillekin, mutta maku on varmasti hyvää Hyvää lauantai iltaa
VastaaPoistaKaunis on vuoka. Ehkä seuraavalla kerralla jo onnistuu. Ja makuun ulkonäkö ei vaikuta, joten varmasti on herkkua ollut. Helpon tuntuinen resepti, nopea tehdä. Ehkäpä kokeilen gluteenittomana :-)) Kiitos reseptistä .
VastaaPoistaLaita kakkukasan päälle kemaa ja nauttikaa kakkua sen piilosta , pääasia on jotta maku on hyvä.
VastaaPoistaSattuuhan sitä. Pitää kokeilla reseptiä.
VastaaPoistaNo voi rähmä! Vuoka on todella kaunis ruusuinen. Toimii ainakin jäädykkeillä tosi hyvin. Ja varmaan kakullakin...Itse en ole mikään leipoja, niin minusta on sympaattista lukea tällaisiakin postauksia. Mutta nuo sinun laskiaispullasi ovat kerrassaan ihastuttavia! Pitänee kokeilla.
VastaaPoistaSen jälkeen kun kakku on suuhun sujautettu, ei ole enää mitään väliä sillä, minkämuotoisesta kasasta se on lähtöisin. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaNo voi, olisko vuoassa valmistusvika...mietin vaan, että ei ehkä helposti irtoa kakku, kun on noin epätasainen tuo pohja. Mutta ensi kerralla varmasti onnistuu, eikös ne sano että harjoitus tekee mestarin. Tosin täytyy sanoa, että ihan tavallisen mallisessa silikonivuoassa on käynyt ihan samalla tavalla ;)
VastaaPoistaJa kuten jo moni on todennut maku ratkaisee :-D Niin ja ohje talteen otettu, kiitos siitä <3
Uusi yritys vain. On kyllä paljon lokeroita, ei varmasti ole helpoin vuoka.
VastaaPoistaMinulla on samanlainen vuoka ja vain kerran olen saanut sillä onnistuneen kakun, älä lannistu vielä!
VastaaPoistaMarjuska
Aina ei voi onnistua, mutta makuhan se on tärkeintä :)
VastaaPoistaVoi että on ihanaa, että joku muukin onnistuu yhtä hyvin kuivakakun kanssa kuin minä ;)
VastaaPoistaOi ei ,no ei se näkö vaan maku, ja anteeks tämä naurun pyrähdys :)
VastaaPoistaTodella tarkkuutta vaatii ruusunterälehtisen vuoan voitelu ja korppujauhotus, niin on syviä terälehtiä koukeroita ja mutkia.
VastaaPoistaOnneksi ei makua huononna, vaikka ulkonäkö ei olekkaan ruusun kaunis.
Nam, mieli alkaa tehdä kakkua.
Olá, para mim todos os bolos são bons, secos ou não, são sempre saborosos, seus belos bolos fazem engordar?
VastaaPoistaAG
Minulle kävi samoin. Kaksi kertaa.... Sen jälkeen otin kaapistani vanhan rehellisen, tylsän mutta varman teflon kakkuvuokani, ja kakuista tuli taas kakun näköisiä. Ja se ruusuvuoka? Just niin, meni kaatopaikalle :)
VastaaPoistaKiitos ohjeista!
VastaaPoistaNo voi rähmänkäpälä...joskus näitäkin kakkuja syntyy...täälläkin :)
VastaaPoistamuistattehan kastella vaikka vedellä silikonivuoan aina ennen kuin laitatte taikinan sinne? Mulla kyllä hyvin irronnut kakut vuoasta.
VastaaPoistaKiitos vinkistä Ellu!
PoistaKiitos vinkistä Ellu!
Poista