keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Juustosämpylät, hiivaton


Makoisat itse tehdyt sämpylät, jotka valmistuvat käden käänteessä. Soveltuvat hyvin välipalaksi tai aamiaisleiviksi.


                   
Juustosämpylät-hiivaton.jpg


1 dl juustoraastetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl sämpyläjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
100 g voita, huoneenlämpöistä
3 1/2 dl piimää
Pinnalle:
juustoraastetta (minä käytin Arla Emmental)

PS. Korjattu, painovirhe paholainen iski. 1tl pitää olla 1rkl leivinjauhetta!

Sekoita leivinjauhe, suola, vehnäjauho, sämpyläjauho ja juustoraaste kulhossa. Nypi voi sekaan ja lisää piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa se 12 osaan. 

Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista leivät 250 asteessa noin 10-12 min.


Aamun pieni herkutteluhetki makunystyröille!

Mukavaa keskiviikkoa kaikille ihanille. Aurinko lämmittää, talitintit laulavat ja harja-autot huristelevat imuroiden hiekkaa, se on kevättä!

Meillä leivotaan
-tuta-

8 kommenttia:

  1. Nam...nam...herkullisen näköinen sämpylä,maistuis...pitääpä tekasta siun ohjeella joku kerta sämpyt ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Maistuis kyllä mullekin ;)

    VastaaPoista
  3. Herkullinen sämpylä varmasti on hyvää. Täytyy otta resepti tlteen kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Onpa ihanaa herkkua. Minä tykkään suolaisista leipomuksista enemmän kuin makeista.

    VastaaPoista
  5. Herkkua, herkkua ja ilman hiivaa! Muhkeita sämpylöitä!

    VastaaPoista
  6. Onpas hyvännäköisiä! Täytyypä kokeilla, itse kun aina tulee taikina nostatettua hiivan kanssa.

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköisiä sämpylöitä. Kiitos ohjeesta. Onkin kiva kokeilla välillä jotain muunlaisia.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio