perjantai 1. huhtikuuta 2016

Pellillinen pizza al`a bolognesea

Perjantaiterkut kaikille!
Maaliskuu meni joutuisasti, se vain juoksi tuosta ohi ja vilkutti mennessään. 

Blogissa taas herkutellaan, kun sain päähäni leipoa pizzaa. 
Aikas hyvää oli ja hävisi nopsaan parempiin suihin.

Niin... 😌 olin luvannut itselleni, etten herkuttele, kakut jätän väliin,
jäätelöt kierrän kaukaa ja, ja...  Hyvästi hoikempi kesäkroppa. Että näin!




Pohja:


 20 g    tuorehiivaa     
 2 dl     vettä                 
 1 tl     suolaa               
3 rkl    öljyä (rapsiöljyä)
noin. 5 dl    vehnäjauhoja

Minun pizzani koostui näistä:
4-5 rkl  Dolmio bolognese classico tomaattikastiketta
230 g savukinkkusuikaleita
1 dl pilkottuja herkkusieniä
1 dl tonnikalahiutaleita
1/2 dl pilkottua ananasta
Pinnalle:
Pizzajuustoa
siivutettua tomaattia
Oreganoa


Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot, vähitellen. Vaivaa pizzataikina kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 40 minuuttia..


Kauli taikina leivinpaperin päällä levyksi ja siirrä se pellille, (omani oli 28x40.)

Sivele pohja Dolmio bolognese classico tomaattikastikkeella, ripottele savukinkkusuikaleet, pilkotut herkkusienet, tonnikalahiutaleet ja ananaspalat pizzapohjalle.
Ripottele pinnalle pizzajuusto ja siivutetut tomaatit.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.

Muutama salaatinlehti lautaselle ja oreganoa pinnalle.. avot!
Pizza oli niin hyvää, että teen varmaan jatkossakin tätä.



Voitin kukkurakoti -blogin arvonnossa kaksi lippua Piha & Puutarha -messuille. Jippii!



Kujeilevaa aprillipäivää kaikille!
-tuta-

30 kommenttia:

  1. Oi,oi kyllähän pizzaa on välillä saatava...nam!
    Herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
  2. Hyvä ohje sitä on tehtävä lähiaikana On herkullinen. Kiitos !

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen pizza:)

    VastaaPoista
  4. Ihan tässä nälkä iskee,kun kattelee noin herkullista pizzaa...näin pääsiäisen imelän syönnin jälkeen tekee mieli jo jotain suolaista.Mukavaa,aurinkoista viikonloppua sinulle Tuta =)

    VastaaPoista
  5. Oikein maittavan näköistä pizzaa ja kyllähän pizza luetaan ruuaksi eli kyllä sillä saa "herkutella" :)

    VastaaPoista
  6. Voi melkein maistaa ihanan maun! Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköinen pitsa... epäilemättä todella hyvää.
    Onnittelut Piha & Puutarha -messulipuista. Ei muuta kuin nauttimaan annista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia.. ainoa huono asia pitsassa on, että se lihottaa:)

      Poista
  8. Ai ai ai! Teillä on herkkuleipuri emäntänä! Ihanan näköinen pitsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila.. hyvää oli, tuumailee ikuinen lahdutuskuurilainen:)

      Poista
  9. Onnea voitostasi, ja sen kunniaksi ihanaa pitsaa.

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköinen pizza!
    Onnittelut voitosta!

    VastaaPoista
  11. Nyt tarjoilu on sellainen että joudun pizzaa tekemään tänä iltana. :-)

    Mukavaa huhtikuuta!

    VastaaPoista
  12. Oi mitä herkkua, pizza on hyvää. Oikea viikonlopun herkku. Onnittelut voittajalle, upea voitto. Puutarhamessuilla on varmaan paljon nähtävää ja kivoja ideoita.
    Mukavaa viikonloppua :-)

    VastaaPoista
  13. Ai hurja, nyt tuli nälkä...
    Oliskohan kaapissa ainekset rahkapohjapitsaan :D

    VastaaPoista
  14. Ai ai, täällä on taas herkuteltu. Rukola sopii niin hyvin pizzan päälle ja sitä tuntuu nykyään olevan jokaisessa pizzeriassa. Ja tuo sinun pääsiäiskakkusi on todella herkullisen näköinen. Onnea lipuista!! Liisa

    VastaaPoista
  15. Näyttää niiiiiiin herkulliselta. Meillä mies tekee suolaset suurimaksi osaksi , pitääpä sanoa että oliskohan meilläkin pitsa ilta tiedossa :)

    VastaaPoista
  16. Aijai pitsa maistuu aina ja toisten tekemänä aina parempi ❤️

    Sydämellistä viikonloppua ❤️

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio