Kävimme Korsnäsissa viime viikolla, siskoni luona kylässä. Hänellä oli pakastimessa runsaasti punaherukoita. Minä sain sitten osan niistä, valmiina punaherukkahyytelönä. Onnea on touhukas siskokulta♥
Siskoni keittiössä!
1 kg punaherukoita (pakastettuja)
4 dl vettä
(tulee noin litra mehua)
1kg taloussokeria
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää punaherukat.
Kiehauta seos ja puristele marjoja kattilan reunoja vasten. Anna kiehua hiljalleen
noin 10-15 minuuttia.
Kuumenna astioita noin 75-100 asteisessa uunissa hyytelön teon ajan. Vähintään 15
-20 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.
-20 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.
Siivilöi mehu siiviläkankaan läpi. (tulee noin 1 litra
mehua) Kaada mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan, lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi
ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Keittoaika Taloussokerilla on noin 15
– 20 minuuttia. Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen hyytelöä jääkylmälle lautaselle. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmis. Jos umpeutuu, niin jatka keittämistä ja toista testi.
Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois.(se meni heti parempiin suihin) Kaada hyytelö kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet.
Anna hyytelöpurkkien jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä ne jääkaapissa.
Niin hyvälle maistui uunissa haudutettu possun sisäfile, kera raikkaan punaherukkahyytelön
♥*´¯`•.¸¸.♥´*´¯`•.¸¸.♥´*´¯`•.¸¸.♥
Meidän parveke!
Vielä jaksaa pelargoniat kukkia
meidän luoteenpuoleisella parvekkeella. Pian täytyy nekin laitaa talviunille, keräämään
voimia ensikevääksi. Nuppuja on vielä paljon jäljellä, toivottavasti ehtivät
kukkia, ennen kuin yöpakkaset iskevät.
Kaikkea mukavaa päiväänne!
-tuta-
Herukkahyytelö näyttää hyvältä!
VastaaPoistaUpeat pelargonit!
Kivaa viikonlopun jatkoa!
Itse tehtyä, varmasti hyvää. Herkullisia kuvia!
VastaaPoistaPelargoniat ovat tänä kesänä kukkineet todella runsaasti Minullakin.
En ole osannut talvehdittaa sillä tavoin pelargonioita että seuraavana kesänä lähtisivät kasvamaan. Ei ollene sopivaa lämpötilaa varastossa.
Hyvää viikonloppua Sinulle!
Voi, punaherukkahyytelö on hyvää. Tein viimesyksynä myöskin.
VastaaPoistaUpeat pelargoniat, hyvän näköistä hyytelöä:)
VastaaPoistaKyllä on toi hyytelö herkullisen näköistä, hienosti läpikuultaa.
VastaaPoistaPelargoniat ovat hyviä kukkimaan, komeita sun kukkas ovat.
Ompa hyvän väristä hyytelöä, sehän ihan loistaa.
VastaaPoistaUpeasti kukkii pelargonit.
Kauniin väristä hyytelöä ja kaunnit pelargoniat.
VastaaPoistaVien ne tyttäreni kellariin ja jos ovat vielä hengissä ensivuonna, hän saa pitää ne :) Kivaa viikonloppua myös sinulle Ma-Te♥
VastaaPoistaNam tuolle herkulle <3 Ja voi miten kauniita pelargoniat on :) Mukavaa sunnuntaita <3
VastaaPoistaHerkullisen näköistä hyytelöä.Nam...nam... pitänee ittekin tekasta,aina saa inspiraation,kun joku jotain tehny ;).Kauniit on pelargoniat.
VastaaPoistaVoi miten kauniin punaista hyytelöä. Minä teen vispipuuroa tuosta valutusmössöstä - mutta pitää ollaa nopea, muuten se katoaa meilläkin johonkin.
VastaaPoistaTeitä onkin sitten ainakin kaksi touhukasta siskosta..:)
VastaaPoistaOnpa ihanan punaista hyytelöä :) hyvää syksyä sinulle !
VastaaPoista- Ronja -
Kaunista ja varmasti hyvää hyytelöä.
VastaaPoistaKiitokset kaikille ihanista kommenteista:)
VastaaPoistaNäyttää ja varmasti myös maistuu herkulliselta.
VastaaPoistaNäyttää hyvältä!
VastaaPoistaKaunista ja superherkullista :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/
VastaaPoistaKiitokset kommenteista.. makaroonilaatikko on toinen herkku mihin lisään tuota hyytelöä, Nam:)
VastaaPoistaKauniin väristä hyytelöä ja varmaan maistuu makaroonilaatikonkin kanssa.
PoistaOnpa herkullista hyytelöä ja kaunista. Minä keitin mehua ja siitä puuroa, hyvää tuli.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!! Punaherukkahyytelö onkin herkullista. Sain ison purkin ystävältäni. Itse en ole poinut herukoita, sillä ne ovat menneet anopille mehuksi. Liisa
VastaaPoistaKaunista hyytelöä ja hienosti kukkivat pelargoniat.
VastaaPoistaKauniin värinen on purnukka ja varmasti hyvää.
VastaaPoista