lauantai 3. syyskuuta 2016

Pelargonioita ja punaherukkahyytelöä

Kävimme Korsnäsissa viime viikolla, siskoni luona kylässä. Hänellä oli pakastimessa runsaasti punaherukoita. Minä  sain sitten osan niistä valmiina punaherukkahyytelönä. Onnea on touhukas siskokulta
Siskoni keittiössä!
punaherukkahyytelö


1 kg punaherukoita (pakastettuja)
4 dl vettä
(tulee noin litra mehua)
1kg taloussokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää  punaherukat. Kiehauta seos ja puristele marjoja kattilan reunoja vasten. Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. 

Kuumenna astioita noin 75-100 asteisessa uunissa hyytelön teon ajan. Vähintään 15
-20 minuuttia. Kiehauta kannet vedessä.

Siivilöi mehu siiviläkankaan läpi. (tulee noin 1 litra mehua) Kaada mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan, lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Keittoaika Taloussokerilla on noin 15 – 20 minuuttia. Tee hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen hyytelöä jääkylmälle lautaselle. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmis. Jos umpeutuu, niin jatka keittämistä ja toista testi.

Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois.(se meni heti parempiin suihin) Kaada hyytelö kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna hyytelöpurkkien jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä ne jääkaapissa.


Niin hyvälle  maistui uunissa haudutettu possun sisäfile,  kera raikkaan punaherukkahyytelön


*´¯`•.¸¸.´*´¯`•.¸¸.´*´¯`•.¸¸.
Meidän parveke!

Vielä jaksaa pelargoniat kukkia meidän luoteenpuoleisella parvekkeella. Pian täytyy nekin laitaa talviunille, keräämään voimia ensikevääksi. Nuppuja on vielä paljon jäljellä, toivottavasti ehtivät kukkia, ennen kuin yöpakkaset iskevät.

Kaikkea mukavaa päiväänne!
-tuta-

25 kommenttia:

  1. Herukkahyytelö näyttää hyvältä!
    Upeat pelargonit!
    Kivaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Itse tehtyä, varmasti hyvää. Herkullisia kuvia!

    Pelargoniat ovat tänä kesänä kukkineet todella runsaasti Minullakin.
    En ole osannut talvehdittaa sillä tavoin pelargonioita että seuraavana kesänä lähtisivät kasvamaan. Ei ollene sopivaa lämpötilaa varastossa.

    Hyvää viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Voi, punaherukkahyytelö on hyvää. Tein viimesyksynä myöskin.

    VastaaPoista
  4. Upeat pelargoniat, hyvän näköistä hyytelöä:)

    VastaaPoista
  5. Kyllä on toi hyytelö herkullisen näköistä, hienosti läpikuultaa.
    Pelargoniat ovat hyviä kukkimaan, komeita sun kukkas ovat.

    VastaaPoista
  6. Ompa hyvän väristä hyytelöä, sehän ihan loistaa.
    Upeasti kukkii pelargonit.

    VastaaPoista
  7. Kauniin väristä hyytelöä ja kaunnit pelargoniat.

    VastaaPoista
  8. Oih, mitä herkkuja sielä onkaan tehty ja varmaan myös maisteltu ♫
    Pelakuut meilläkin vielä kukkii ☺
    Säilytätkö pelakuut talven yli? Minä viime talven säilytin huonolla menestyksellä ☺

    Kivaa viikonloppua Sinulle Ystäväiseni ~♥~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vien ne tyttäreni kellariin ja jos ovat vielä hengissä ensivuonna, hän saa pitää ne :) Kivaa viikonloppua myös sinulle Ma-Te♥

      Poista
  9. Nam tuolle herkulle <3 Ja voi miten kauniita pelargoniat on :) Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköistä hyytelöä.Nam...nam... pitänee ittekin tekasta,aina saa inspiraation,kun joku jotain tehny ;).Kauniit on pelargoniat.

    VastaaPoista
  11. Voi miten kauniin punaista hyytelöä. Minä teen vispipuuroa tuosta valutusmössöstä - mutta pitää ollaa nopea, muuten se katoaa meilläkin johonkin.

    VastaaPoista
  12. Teitä onkin sitten ainakin kaksi touhukasta siskosta..:)

    VastaaPoista
  13. Onpa ihanan punaista hyytelöä :) hyvää syksyä sinulle !

    - Ronja -

    VastaaPoista
  14. Kaunista ja varmasti hyvää hyytelöä.

    VastaaPoista
  15. Kiitokset kaikille ihanista kommenteista:)

    VastaaPoista
  16. Näyttää ja varmasti myös maistuu herkulliselta.

    VastaaPoista
  17. Kaunista ja superherkullista :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  18. Kiitokset kommenteista.. makaroonilaatikko on toinen herkku mihin lisään tuota hyytelöä, Nam:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniin väristä hyytelöä ja varmaan maistuu makaroonilaatikonkin kanssa.

      Poista
  19. Onpa herkullista hyytelöä ja kaunista. Minä keitin mehua ja siitä puuroa, hyvää tuli.

    VastaaPoista
  20. Kiitos ohjeesta!! Punaherukkahyytelö onkin herkullista. Sain ison purkin ystävältäni. Itse en ole poinut herukoita, sillä ne ovat menneet anopille mehuksi. Liisa

    VastaaPoista
  21. Kaunista hyytelöä ja hienosti kukkivat pelargoniat.

    VastaaPoista
  22. Kauniin värinen on purnukka ja varmasti hyvää.

    VastaaPoista

Se mitä näet ja miten näet ei johdu pelkästään näkökyvystäsi, vaan hyvin paljon myös sydämestäsi, sillä silmien juuret ovat sydämessä. Marleena Ansio